Oral Care expanderar till Sundsvall och Härnösand

person-/verksamhetsnytt

Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Incisor Dental Lab i Sundsvall.

Tandläkarna Wiklunds mottagningar är centralt belägna i Sundsvall och Härnösand och har totalt ca 25 medarbetare och 11 behandlingsrum med utbyggnadsplaner för båda klinikerna. Grundare och VD är Gustaf Nelson Wiklund som framgångsrikt drivit kliniken i Sundsvall sen 2012 och kliniken i Härnösand sen 2015. Mottagningen i Härnösand grundades av Gustafs mamma Elisabeth och har tagit emot patienter i över 20 år. Gustaf, och hans medarbetare blir kvar och fortsätter vara verksamma på klinikerna och labbet.

”Att bli en del av en större kedja ser jag som mycket positivt. Inte minst kommer det bidra med både administrativ kraft och stödfunktioner som gör att vi får mer tid till att fokusera på våra patienter och vår egen tillväxt”.

”Vi har valt att bli en del av Oral Care eftersom vi känner att vi delar synen på att driva tandvård med ett tydligt kvalitetsfokus där patienter i alla åldrar kan känna sig trygga och väl omhändertagna”, säger Gustaf Wiklund.

Förvärvet innebär att Oral Care fortsätter expandera klinikkedjan och Tandläkarna Wiklund är de första mottagningarna norr om Stockholmsområdet. Oral Cares övriga kliniker finns i Göteborg, Malmö, Kristianstad, Särö, Mjölby, Stockholm, Täby och Oslo.

Vi är mycket glada att få hälsa Tandläkarna Wiklund välkomna till Oral Care. Det är två toppkliniker och ett mycket modernt labb, både vad gäller kvalitet och kompetens, och de kommer att bidra mycket till utvecklingen av vår kedja”, menar Stefan Kullgren, V. VD och ansvarig för Oral Cares kliniker.

Källa: Oral Care