Pearl och Unident inleder ett samarbete för att ta AI till den nordiska dentalmarknaden

Pressmeddelande

LOS ANGELES, STOCKHOLM -- November 16, 2021 --
Pearl, ledande inom lösningar baserade på artificiell intelligens (AI) för en effektiv, noggrann och enhetlig tandvård, och Unident, som är en ledande distributör av digital tandvård i Norden, tillkännagav idag ett partnerskap för att marknadsföra Pearls AI-lösningar för digital röntgen, Second Opinion® och Practice Intelligence®, integrerade i arbetsflödet för Unidents populära bildbehandlingsprogram Onepix®, och även som fristående lösningar.

Programvaruintegrationen är den första i sitt slag, som är tillgänglig för tandläkare på den nordiska marknaden och ger alla fördelar med AI-assisterad klinisk tandvård till en tandläkarskara, som inom andra aspekter av tandvård har etablerat sig som en av de mest tekniskt avancerade i världen.

”Vårt arbete med Unident är början på en ny era inom tandvårdsteknik i Norden”, säger Ophir Tanz, vd och grundare av Pearl. ”Genom att erbjuda vår AI-teknik för tandvården viaUnident och integrerad med Onepix®, får tandläkarna tillgång till den mest avancerade verktygsuppsättningen som finns tillgänglig för bildbehandling . Vi ser fram emot att lansera detta samarbete officiellt och se de omfattande fördelarna för tandvården i Sverige, Norge, Danmark och Finland.”

Pearls programvara Second Opinion® erbjuder AI-detekteringshjälp för en rad olika tillstånd, bland annat karies, benvävnadsförlust och periapikal radiolucens och ger tandläkaren en kraftfullare lins för att granska röntgenbilder. Programvaran kommer att kunna integreras helt i Unidents bildbehandlingsprogram Onepix®, vilket gör det möjligt för tandläkaren att använda AI i sitt dagliga kliniska arbetsflöde.

Den integrerade detekteringen med hjälp av AI är nästa logiska steg för digital röntgen, förklarar Tanz: ”Tandläkare som använder Second Opinion® kommer att kunna få en bättre och mer korrekt diagnos ställd på sina digitala röntgenbilder, vilket gör det möjligt att erbjuda patienten en mer standardiserad tandvård av hög kvalitet.”

Unident erbjuder även Second Opinion® som en fristående lösning till tandläkare, för att göra det möjligt för tandvården i stort att dra nytta av fördelarna med AI-assisterad radiologi.

”Ett av våra huvudmål har alltid varit att säkerställa att tandläkare skall kunna fokusera på att ge bästa möjliga vård till patienterna och inte behöva oroa sig för teknikens komplexitet”, säger Carola Sturesson, produktchef på Unident. ”Genom vårt samarbete med Pearl hjälper vi tandläkaren att anamma framtidens tandvård med de mest innovativa lösningarna för att ytterligare effektivisera och förbättra den kliniska vardagen.”

Därför kommer Unident även att introducera Pearls Practice Intelligence®, som är en AI-lösning för klinisk prestanda, till den nordiska tandvårdsbranschen. I Practice Intelligence® används AI-radiologisk analys i kombination med patientbehandlingsdata för att tillhandahålla en rad användbara insikter om patientvård, vilka främjar effektiviteten i den kliniska verksamheten och möjliggör för praktiken att identifiera och schemalägga ytterligare behandlingar.

Samarbetet mellan Pearl och Unident är det senaste i en rad globala utvecklingar för Pearl, som under de senaste månaderna har fått godkännanden i Kanada, Australien, Nya Zeeland och Europa för sin nya AI-teknik för tandvård.

Om Pearl
Pearl formar framtidens tandvård genom att tillhandahålla AI- och digitala lösningar som främjar effektiviteten, noggrannheten, transparensen och patientvården. Pearl grundades 2019 av Ophir Tanz och stöds av Craft Ventures och andra ledande riskkapitalbolag.

För mer information, läs mer på: www.hellopearl.com.

Om Unident
Unident har utvecklat tandvården med innovativa lösningar sedan 1992 och är en ledande distributör inom digitala lösningar och tandvårdsprodukter. Vi erbjuder allt en tandvårdsklinik behöver i form av digital röntgen- och bildbehandlings-programvara, intraorala scanners och tjänster, digital tandteknik, IT-tjänster samt annan utrustning med tillhörande service och förbrukningsvaror för tandvården.

Unident verkar i Sverige, Norge, Danmark och Finland och har sitt huvudkontor i Falkenberg. Företaget har cirka 250 anställda och en omsättning på över 700 miljoner kronor.

Läs mer på: www.unident.se