Planmeca förvärvar KaVos verksamhet inom dentala units och instrument

Förvärv

Det står nu klart att Plandents moderbolag Planmeca Oy, en av de största privatägda tillverkarna i tandvårdsbranschen, har tecknat ett avtal för att förvärva KaVo Treatment Unit & Instrument.

Affären kommer att komplettera Planmecas produktportfölj och förbättra tillväxten och konkurrenskraften hos båda företagen, så att de kan erbjuda bästa möjliga moderna digitala arbetsflöde till tandvårdspersonal runt om i världen.

”Vi har alltid haft stor beundran för KaVo som ett premiummärke. Detta partnerskap gör det möjligt för oss att ge exceptionellt värde för både våra kunder och distributörer. Vårt uppdrag är att bli världens ledande leverantör av digitala dentala lösningar”, säger Tuomas Lokki, Senior Vice President för Planmeca Group.

Heikki Kyöstilä

Affären förväntas slutföras i slutet av 2021. 51 procent av KaVo Treatment Unit and Instrument-verksamheten kommer att förvärvas av Planmeca Oy och resterande 49 procent av Heikki Kyöstilä som privatperson. Efter förvärvets slutförande kommer Planmeca Group att sysselsätta totalt 4 500 personer över hela världen.

Källa: Plandent

Taggar
Förvärv