PTJ Dental växer med två nya tandläkarmottagningar

Verksamhetsnytt

Praktikertjänsts verksamhetsområde PTJ Dental växer med två nya tandläkarmottagningar – en i Visby och en i Sigtuna. Båda enheterna öppnade den 1 juni och är sammanslagningar av mindre verksamheter som nu ska arbeta under gemensam flagg.

Det är totalt sex olika verksamheter som nu blir två. I Visby slås verksamheter som drivits av tandläkarna Björn Lundberg, Caroline Edlund och Ewa Lundberg ihop till PTJ Dental Adelsgatan under ledning av Michael Katsanikos som rekryterats från Folktandvården Hemse.

I Sigtuna slås verksamheter som drivits av Jorun Ohlsén, Ewa och Fredrik Erhardt samt Margareta Öhlund ihop till PTJ Dental Tandläkarhuset Sigtuna, under ledning av Alexander Vidana som kommer närmast från Folktandvården i Sollentuna.

– Det är sex välskötta verksamheter med erfarna medarbetare som vi nu slår ihop till större mottagningar. Både Michael Katsanikos och Alexander Vidana har viktiga uppdrag att utveckla mottagningarna samtidigt som det är viktigt att värna den gemenskap som finns på mottagningarna, säger Ann-Britt Östlund, chef för PTJ Dental.

PTJ Dental är en verksamhetsform inom Praktikertjänst där tandläkare erbjuds anställning och möjlighet att driva verksamhet utan att vara delägare i koncernen. Till grund för satsningen ligger en ambition om att vara det självklara valet för alla medarbetare i tandvården som vill arbeta privat.

– Genom PTJ Dental har Praktikertjänst breddat affärskonceptet och skapat nya möjligheter för tandläkare att utvecklas inom koncernen. Det finns ett stort intresse för PTJ Dental och vi ser att det finns spännande tillväxtmöjligheter över hela landet, säger Ann-Britt Östlund.

PTJ Dental Adelsgatan och PTJ Dental Tandläkarhuset Sigtuna erbjuder allmäntandvård för barn och vuxna respektive allmäntandvård och specialisttandvård inom endodonti.

Om PTJ Dental
PTJ Dental är en verksamhetsform inom Praktikertjänst som lanserades hösten 2018 och innebär att tandläkare erbjuds anställning och möjlighet att driva verksamhet utan att vara delägare i koncernen. Till grund för satsningen ligger en ambition om att vara det självklara valet för alla tandläkare som vill arbeta privat. Idag finns tolv kliniker inom PTJ Dental.

 

Källa: Praktikertjänst