Snabbare än någonsin – zirkoniumoxidrestaurationer på endast 2 timmar och 40 minuter

PRODUKTNYHET

Nya tekniker innebär att zirkoniumoxidstrukturer – från enkelkronor till 3-ledsbroar – kan slutföras på endast 2 timmar och 40 minuter, utan avvikelse av böjhållfasthet, färg och passform efter sintring, för att uppfylla patientens ökade krav på snabba och estetiska lösningar utan att kompromissa med kvaliteten.

Nya tekniker innebär att zirkoniumoxidstrukturer kan slutföras på endast 2 timmar och 40 minuter

Några av de tekniska lösningar som nyligen lanserats på marknaden förenklar i hög grad tillverkningsprocessen för zirkoniumoxidrestaurationer. Numera kan exempelvis små strukturer tillverkas och levereras till patienterna på endast 2 timmar och 40 minuter. Detta är ett viktigt mål för att möta patientens ökade krav på snabba och estetiska lösningar utan att kompromissa med kvaliteten och för att öka det egna servicevärdet.

Zirkonzahns utbud av CAD/CAM-utrustning och material är perfekt integrerade med varandra för en förbättrad kommunikation mellan det tekniska och det kliniska teamet och en arbetsprocess som är 100 % smidig – från registrering av patientdata till leverans av restaurationen.

Klart på endast 2 timmar och 40 minuter – Ett exempel på ett arbetsflöde för små restaurationer:

Monolitiska färgguiderna för zirkoniumoxid som finns i form av en premolar samt undre och övre incisorer (även med minimal cutback för individuell karaktärisering).

  1. Fastställande av patientens naturliga tandfärg och motsvarande zirkoniumoxidmaterial med de nya monolitiska färgguiderna för zirkoniumoxid som finns i form av en premolar samt undre och övre incisorer (även med minimal cutback för individuell karaktärisering). Om materialet i färgguiden och materialet i zirkoniumoxidstrukturen är identiska kommer färgen på zirkoniumoxidrestaurationen att överensstämma 1:1 med patientens naturliga tandfärg.
  2. Arbetsflödet, från scanning till kapsling, kan utföras smidigt med Zirkonzahns utrustning.
  3. Fräsningsprocessen med till exempel M2 Dual fräsenheter: maskinerna är utrustade med två fräskammare – för den efterföljande våt- och torrfräsningen av material utan rengöring däremellan. Med den nya extra-large Teleskoper Orbit är det möjligt att fräsa ett processråämne med en diameter på 95, 98 (med steg), 106 och även 125 mm. Särskilda hållare gör det möjligt att i en enda fräsningsprocess fräsa upp till 9 råämnen av glaskeram eller 6 råämnen för förgjutna individuella titandistanser eller 7 små råämnen av zirkoniumoxid för att tillverka enkelkronor i tandfärger som sällan används för 7 olika patienter.
  4. Sintring med den nya Zirkonofen Turbo innebär att bearbetningstiden kan minskas med 81 % och elkonsumtionen med 73 %. Ugnen är utrustad med Ultraspeed-program som är perfekt anpassad till alla Zirkonzahns zirkoniumoxidtypologier. Små strukturer kan sintras på endast 1 timme och 30 minuter, utan avvikelse av böjhållfasthet, färg och passform.
  5. Med den nya zirkoniumoxidserien Prettau® Dispersive® är monolitiska zirkoniumoxidrestaurationer nu redo att levereras utan ytterligare färgning. Men för ett ännu mer patientspecifikt resultat kan strukturerna ytterligare karaktäriseras med färgvätskor, alternativt kan en minimal cutback användas för ytterligare applicering av ett tunnt lager av Fresco-keramer. Dessa nya kerampastor, som är utvecklade för både gingivala och incisala områden, kräver inte längre någon färgning och tack vare de låga krympvärdena är en bränningsprocess tillräcklig för att slutföra tand- och gingivaformen.

Små strukturer kan sintras på endast 1 timme och 30 minuter, utan avvikelse av böjhållfasthet, färg och passform.

Källa: Zirkonzahn

 

Taggar
PRODUKTNYHET