Tillgängligare tandvård med nya arbetssätt

Verksamhetsnytt

Tillgänglig tandvård och digitala arbetssätt var i fokus när delårsrapporten för Folktandvården Västra Götaland presenterades i tandvårdsstyrelsen den 30 september. Inom några månader kommer alla kliniker ha utrustning för distanskonsultation och Folktandvården online fortsätter att utvecklas.

Foto: Folktandvården Västra Götaland

– De nya vårdkoncepten ska göra tandvården mer tillgänglig. Med utrustningen för distanskonsultation kan du få specialisttandvård i alla delar av Västra Götaland och förhoppningsvis kan appen locka nya grupper att söka tandvård, säger Angelica Lundgren Bielinski, ordförande i tandvårdsstyrelsen.

Coronapandemin har snabbat på utvecklingen av digitala tjänster och redan i april lanserade Folktandvården sin digitala klinik, med tillhörande app.
– Nu arbetar vi vidare med att utveckla den digitala kliniken. Tre pilotkliniker undersöker hur vi kan använda oss av tekniken på fler, smarta sätt. Vi har också tjänstedesigners som hjälper oss att ta tillvara patienternas synpunkter för hur vi kan göra appen ännu bättre, säger Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör Folktandvården Västra Götaland.

Folktandvården i VGR har haft öppet större delen av verksamheten under pandemin och har nu även öppnat för patienter som är 70 år eller äldre.

Källa: Folktandvården Västra Götaland