Res o Lär

Öka produktiviteten med Effektiv Stresshantering!

Vill du öka din produktivitet?
Vill du minska din egen stress?
Känner du tidspress?
Blir du lätt irriterad?
Då har du stor nytta av Effektiv stresshantering!
»

Succéprogrammet Effektiv Stresshantering nu 25 år!

I mars är det dags för Curomeds kursresa till Sikkim och Bhutan, två fantastiska pärlor i Himalaya. Där ingår kursen om ortopedisk manuell terapi (OMT) som tidigare blev en stor succé på Curomeds kursresa till indiska Kerala 2018. Läs Tores intressanta krönikor från 15 maj och 4 december 2019 om denna kurs och resa. I dagens krönika berättar Tore hur du kan skapa en mer stressfri vardag samtidigt som du blir effektivare. »

Kurs i smärtbehandling i Sikkim och Bhutan mars 2020

Nu är det snart dags: Curomeds kursresa till Sikkim och Bhutan, två fantastiska pärlor i Himalaya. Här får vi stifta bekantskap med Ortopedisk manuell terapi (OMT) utifrån ett helhetsperspektiv som yoga, ayurveda och sjukgymnastik med två av världens främsta experter, Björn och Ulrika Aasa. »

Reserapport från Mongoliet, del 3

Min avslutande reserapport från Mongoliet tar upp det utbredda problemet med karies som drabbat invånarna i landet sedan Sovjetunionens fall. Ni får också följa med på en av världens vackraste vägar som går från Mongoliet till Novosibirsk och höra om den s k Isprinsessan som legat i permafrosten sedan järnåldern. Jag vill också påminna om vår kommande kursresa till Darjeeling, Sikkim och Bhutan i Himalayas närhet. Våra kursgivare är fysioterapeuter som tillhör de allra bästa i världen när det gäller att träna bort värk från muskler och leder. Se mer på Curomed.se och anmäl dig snarast till en fantastisk resa!I »

Reserapport från Mongoliet, del 2

Innan jag fortsätter berätta om våra spännande upplevelser i Mongoliet vill jag pusha för vår kursresa till Darjeeling, Sikkim och Bhutan. Kursen handlar om behandlingar för kroniska smärttillstånd inom medicin och odontologi och resan går till unika och vackra områden i Himalayas närhet. Våra kursgivare tillhör de allra bästa i världen när det gäller att träna bort värk från muskler och leder. De utbildar läkare och fysioterapeuter över hela världen, främst i Europa och Nordamerika. Se mer på Curomed.se och anmäl dig snarast till en fantastisk resa! »

Reserapport från Mongoliet

Tillbaka i Sverige efter en omtumlande och mycket intressant kursresa i Mongoliet och Sibirien. Först kursen och det mycket intressanta studiebesöket på det nya universitetssjukhuset i Ulaanbaatar. Japanska intressen, med japanska staten i spetsen, har satsat motsvarande 600 miljoner kronor i detta sjukhus som fullt ut går att jämföra med vilket nytt sjukhus som helst i väst men med en stor skillnad. Man har fullt ut integrerat traditionell medicin med västerländsk medicin. Båda blocken har lika stora delar av sjukhuset som består av två huskroppar förbundna med varandra. »

Klimatkompensation, kommunikation och samarbete

Så är då solcellsanläggningen på hus och lador i vårt hem i Håkmark utanför Umeå på plats och levererar klimatvänlig solel ut på nätet. Nu kan vi stå för att vi klimatkompenserar vår verksamhet. Karin och jag har dragit oss undan i vår fjällstuga i Umfors i Tärnafjällen några dagar för att kunna slappna av, reflektera, polemasa i björkskogen och på fjället. Plocka svamp och bara njuta. Samt skriva denna krönika för Dental24. »

Utbildning och utveckling avgörande konkurrensmedel

När det gäller att rekrytera och behålla personal är kompetensutveckling ett viktigt konkurrensmedel. Vi rekommenderar alla som skall börja en anställning att se till att kvantifiera hur mycket vidareutbildning som skall ingå, och hur mycket som skall satsas på den. Det är också viktigt att skriva in i avtalet att du som anställd skall ha det avgörande inflytandet över din egen vidareutbildning. Du känner ju dina behov bäst. »

35 år med utbildning och kursresor

1984 anordnade jag min första kursresa tillsammans med Sveriges Tandläkarförbund och Sven-Olof Einarsson, tandläkare och då klinikchef på Folktandvården i Jörn. Vi hade lärt känna varandra ett par år tidigare när han kom till denna utpost i Norrlands inland och fann många patienter med grav parodontit. Jag var då specialist i tandlossningssjukdomar på Tandläkarhögskolan i Umeå och vi kavlade upp ärmarna för att lösa situationen. Svenne hade tidigare varit i Afrika och blivit fängslad av Afrika söder om Sahara. »

Tillit och Hälsa

För en tid sedan såg jag ett program i SVT om tillit och lycka. I programmet berättades att 70% av befolkningen i de Nordiska länderna upplever stark tillit till samhället och sina medmänniskor jämfört med 30% i resten av EU. »