ST-tandläkare Ortodonti (2 Nationella platser)

Västra Götalandsregionen

Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen. Vi förbättrar folkhälsan för barn och vuxna genom att erbjuda allmän- och specialisttandvård samt Frisktandvård, tandvård till fast pris, på miljödiplomerade mottagningar. Vi utbildar framtidens tandvårdspersonal och satsar på patientnära forskning.
Vår gemensamma vision är att allt fler ska vara friska i munnen hela livet.

Beskrivning
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter och sjukhustandvård. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. I samarbete med Institutionen för odontologi vid Sahlgrenska akademin satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Utbildningsplatsen är NATIONELL och kommer att vara förlagd till Specialistklinikerna för ortodonti i Göteborg som är godkänd av Socialstyrelsen som utbildningsklinik för specialiseringstjänst (ST) inom ämnesområdet.

Utbildningen kommer att genomföras i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 1993:4) för tandläkares specialiserings-tjänstgöring och avser visstidsförordnande på heltid och omfattar minst tre år med avtal under utbildningstiden.

Utbildningen är internationell och bedrivs på engelska.

Kvalifikationer

Behörighetskrav av Socialstyrelsen utfärdad tandläkarlegitimation samt två års allmänpraktik på heltid inklusive både barn- och vuxentandvård. Meriter bedöms enligt gällande riktlinjer.

Stor vikt kommer att läggas vid personligt lämplighet.

Övrigt

Bifoga mallen för meritförteckning när du gör din ansökan. Du hittar den på vår hemsida www.vgregion.se/folktandvarden/ansokanST, där hittar du också mer information om ansökningsförfarandet och meritering till ST-tjänst.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal