Hur planerar vi inför framtidens implantatbehandling?

Tandläkare24: Tandläkare Lennart Dageborn, certifierad EAO medlem, sammanfattar innehållet från den 22:a EAO (European Association for Osseointegration) kongressen som hölls i Dublin 17-19 oktober 2013.  

Läs Mer

Läkemedelsverket: Tillverkaransvaret hos tandläkaren för chairside CAD/CAM-teknik

Tandläkare24: CAD/CAM har blivit allt vanligare inom odontologin. Tekniken används främst på tandtekniska laboratorier men också på tandläkarklinikerna med s.k. chairside CAD/CAM. Tandläkarnas tillverkning av tandkronor och broar har aktualiserat frågan om ansvaret för slutprodukten.

Läs Mer

Val av ny ordförande i Tandläkarförbundet

Efter fyra år som förbundsordförande lämnar Gunilla Klingberg sitt uppdrag vid årsskiftet. Hon lämnar uppdraget tidigare än planerat och vid förbundsmötet i december ska man därför göra ett fyllnadsval på ordförandeposten.

Läs Mer

Nya medlemssiffror från SACO och Sveriges Tandläkarförbund

SACO:s statistik från halvårsskiftet 2013 visar att 7 283 tandläkare numera är medlemmar i SACO och Sveriges Tandläkarförbund jämfört med 8 696 för två år sedan. Det är en minskning med 1 413 (-19%) på två år men 411 medlemmar fler än förra året.

Läs Mer

Tandläkare spar tid med ny behandlingsmetod mot karies

Nya Carisolv sparar tandsubstans för patienten och kan spara tid för tandläkaren.

Läs Mer

Investerar svenska tandläkare tillräckligt i ny teknik?

Trots den dominans av digitaliserade tandkonstruktioner som möter besökaren på de stora dentalmässorna idag är det fortfarande få tandläkare i Sverige som har investerat i den nya tekniken. Det finns redan en uppsjö intraorala scanners på marknaden men i och med att färgscannern nu introducerats är det många som tror att genombrottet närmar sig. Parallellt...

Läs Mer

Tandläkare 3:je mest sökta tjänsten på eniro.se

Tandläkare ligger på tredje plats på Eniros topplista i april över de mest sökta sidorna endast slagna av Restaurang och Bilprovning.

Läs Mer

Tandläkare – inget för individualister

Att bedriva tandvård är knappast något enmansjobb. Bara att följa med i den snabba teknikutvecklingen kan vara en utmaning, utöver allt annat som en tandläkare behöver hålla sig uppdaterad på.

Läs Mer