Ny föreskrift om tandsköterskeutbildning

MYNDIGHET: Alla yrkeshögskoleutbildningar till tandsköterska kommer från ansökningsomgång 2015 att omfattas av nationellt likvärdigt innehåll.

Läs Mer

NIOM: Stora brister både för importerade och norskproducerade kronor

STUDIE: Tandtekniska arbeten bestående av 24 utländska och 18 norskproducerade tandkronor undersöktes för att ta reda på om de uppfyller kraven i det Medicintekniska direktivet (93/42 / EEG). Överensstämmelse mellan beställd och levererad legeringssammansättning, innehåll av toxiska ämnen (Ni, Cd och Be) och uppfyllelse av det tidigare nämnda direktivet undersöktes.

Läs Mer

Tandsköterskan Johanna Ene ny bloggare på Dental24

Dental24 är en informations- och kunskapskanal för hela tandvårdsteamet men vi har länge saknat tandsköterskans röst bland våra bloggare. Nu har vi lyckats knyta till oss Johanna Ene som i sin blogg kommer att väcka liv i frågor för sin yrkesgrupp och lyfta fram tandsköterskans roll i teamet.

Läs Mer

Nominera Din kandidat till Årets tandsköterska 2014

Nu är det dags att nominera den tandsköterska som du anser förtjänar att bli utsedd till ”Årets tandsköterska 2014”. 

Läs Mer

Köpta utbildningsplatser ökar tillgången på tandsköterskor

TANDSKÖTERSKA24: De närmaste åren kommer många tandsköterskor i Jönköpings län att gå i pension. För att möta den kraftiga pensionsavgången har Folktandvården i Landstinget i Jönköpings län valt att köpa 15 av höstens platser på tandsköterskeutbildningen på Tranås Yrkeshögskola (TUC).

Läs Mer

Årets tandsköterska 2013 korad

Utmärkelsen ”Årets tandsköterska 2013” gick till Anita Sjulander Wennerberg från Distriktstandvården i Kallhäll. Priset delades ut av Svenska tandsköterskeförbundet och apoteket ApoEx vid en ceremoni i Stockholm den 6 februari.

Läs Mer

Tandsköterskeutbildning startar i höst i Värmland

Från och med hösten 2014 blir det tandsköterskeutbildning i Värmland. Det blir första gången på 20 år som det går att utbilda sig till yrket i Värmland.

Läs Mer

Tandsköterskor lär sig mer om konsekvenser av smärttillstånd

Var tionde vuxen i Sverige har kronisk orofacial smärta. För att möta det ökande behandlingsbehovet har en ny diplomkurs för tandsköterskor utvecklats vid Avdelningen för orofacial smärta och käkfunktion på Malmö högskola.

Läs Mer