Artiklar taggade med Företagare/verksamhet

Praktikertjänst växlar upp med ny verksamhetsform – breddar karriärmöjligheterna inom tandvård

Praktikertjänst lanserar PTJ Dental, en ny verksamhetsform inom bolaget där tandläkare erbjuds att gå in som anställda och driva verksamhet utan att bli aktieägare. Till grund för satsningen ligger en ambition om att bli det självklara valet för alla tandläkare som vill arbeta privat.

Tips för effektiv innehållsmarknadsföring

CONTENT MARKETING: Om innehållet är relevant, intressant, informativt och underhållande kommer mottagaren inte bara ta till det till sig, utan även dela det med andra. Mediaföretaget Meltwater tipsar om hur man lyckas med sin innehållsmarknadsföring.

Relevant marknadsföring

DIGITAL MARKNADSFÖRING: Relevant marknadsföring är när du träffar rätt målgrupp i rätt tid. Nu går vi från massmarknadsföring till ”kirurgisk” marknadsföring med hjälp av ökad kunskap om målgruppen. Vi kan helt enkelt sortera bort de kontakter som inte är ett dugg intresserade av vårt budskap eller erbjudande. Relevant information är sådan som mottagaren är intresserad av (och inte alltid det som någon marknadsförare vill basunera ut). Det kan också betyda stora kostnadsbesparingar för avsändaren.

Sociala medier breder ut sig

SOCIAL MEDIA/KOMMUNIKATION: Idag handlar det om att dela med sig. För bara några år sedan fick vi bekanta oss med social medier på nätet. Facebook är fortfarande störst men det kommer hela tiden nya sociala medier med mer anpassade funktioner. Olika gruppfunktioner via social medier har också ökat i användning.

Gör dig sökbar – inte bara synbar!

MARKNADSFÖRING: Det gäller inte längre att bara synas utan att bli upptäckt i de rätta sammanhangen och då helst på nätet. Tidigare annonserade de flesta bara i pappersmedia för att väcka uppmärksamhet och synas så mycket som möjligt. Nu gäller det att göra sig sökbar och vara med när söksvaret dyker upp!

Marknadsföring anno 2015

MARKNADSFÖRING: Möjligheterna att synas eller bli hörd har inte blivit mindre med åren. Digitaliseringen öppnar nästan obegränsade möjligheter. Däremot har det blivit svårare att välja rätt marknadsföringsverktyg.

Hur man lyckas bäst på webben

DIGITAL KOMMUNIKATION: Nästan inget är som förr när det gäller marknadsföring. Tidigare satte man upp skyltar, annonserade i kataloger och tidningar, tryckte broschyrer etc. Nu gäller det att bli synlig på webben. Nästan alla söker numera information på nätet och många undanber sig traditionell reklam. Det betyder att den verksamhet som vill få uppmärksamhet måste synas på nätet.

När datorn själv får välja

Intressant läsning i senaste nyhetsbrevet från SBU.

Går ur tiden

Windows XP går ur tiden och supportas inte längre efter den 8:e april. Detta kan ställa till med problem för en del trogna användare.

Allt fler känner till och använder 1177 Vårdguiden

Allt fler invånare känner till och använder 1177 Vårdguiden på webb och telefon. Webbplatsen har idag runt 6 miljoner besök i månaden och 1177 Vårdguiden på telefon tar emot cirka 5,5 miljoner samtal per år.

Din profil på nätet påverkar allt fler

Dental24: Oavsett om du vill det eller inte så bedömer allt fler dig och dina kunskaper genom att se på hur du eller ditt företag ser ut på nätet. Google har fått en dominerande ställning på både gott och ont. Vad som händer på nätet är ingen slump utan i det minsta detalj utstuderat. Det gäller bara att vara medveten om det och försöka förstå hur allt hänger ihop.  

Ny bok: The ADA Practical Guide to Expert Business Strategies”

Företagare24: Boken innehåller en del som är specifikt för USA men också en hel del som är direkt applicerbart även i övriga världen. Några av ämnena är tidsbokning, rekrytering, nyckelfaktorer för framgång, förbättrad kundnöjdhet och återbesöksfrekvens, hur förhålla sig till social media, ditt renommé och hur man digitaliserar sin klinik. Förhandstitta och/eller köp boken!

Himmelsk utveckling

Dental24: Allt inom IT är kanske inte lika intressant men ”The Cloud” är det! The Cloud, eller ”molnet” som vi numera säger innebär att man är uppkopplad, lagrar och kommunicerar med datorservrar som finns på Internet, d.v.s. nästan var som helst men exekveras inte i den lokala datorn. Det du får tillgång till är informationen / innehållet och slipper allt annat trassel såsom egna säkerhetslösningar, back up, uppgraderingar, begränsad minneskapacitet, etc.

Möten allt mer exklusiva

Dental24: Att mötas och utbyta idéer och kunskap är viktigt. Men möten och kunskapsöverföring kostar också mycket. Många arbetsgivare anser sig helt enkelt inte ha råd att skicka sin personal på utbildningar och evenemang. Det gäller inte minst anställda i den offentliga sektorn men drabbar även privatanställd personal. Detta är ett dilemma i en föränderlig värld där utvecklingen går allt snabbare och där tidigare införskaffade kunskaper snabbt blir gamla.

Mest läst 2013

Dental24: 2013 blev ännu ett rekordår för Dental24 både vad gäller antalet besökare, lästa artiklar och omvärldsbevakning.  Totalt har nästan 600 artiklar, videos och events publicerats på Dental24 under 2013. Många av dessa artiklar är gjorda av vår redaktion, frilansskribenter eller samarbetspartners och finns inte publicerade någon annanstans.

Ny undersökning: Tandvårdens nätvanor

Dental24 genomförde under Swedental en undersökning med 872 personer för att ta reda på professionens nätvanor. Vi frågade besökare på Swedental: ”Vilken webbsida med nyheter och/eller kunskap inom tandvården besöker du vanligtvis?” Och svaret blev: Google men...

Den första maxillofaciala operationen i världen som direktsänts med Google Glass

Tre tandläkare på Hospital de Molina i Murcia i Spanien har genomfört en historisk implantatoperation vid en master class för tandläkare med direktsändning via Google Glass. Google Glass är avancerade glasögon som kan ta bilder, spela in videoklipp och surfa på Internet. De kan också användas för direktkommunikation mellan kirurgen och publiken.

e-Hälsa för tandvården. Vem bryr sig?

Öppet brev till tandvårdens aktörer: Nu finns det ett gyllene tillfälle att sätta tandvården på IT-kartan i Sverige. Den nye chefen för Cehis och tillförordnad vd för Inera, Johan Assarssons har uppdrag att bygga den nya organisationen för e-hälsa som inleds med en analys av tidigare utfört arbete.

Malmö högskola lanserar ny tandvårdssida

Den 17 oktober lanserade Tandvårdshögskolans en ny tandvårdssida. Förutom ett uppdaterat gränssnitt med en lättillgängligare navigering finns det nu också möjlighet att enkelt anmäla sitt intresse att bli patient vid fakulteten.

Företagare24: Ett lyckat mässdeltagande kräver aktiva medarbetare och ekonomisk utvärdering

Ellen Källberg, föreläsare och konsult på Mässguru, hjälper dagligen företag att lyckas med sitt mässdeltagande. Event & Expo ringde för att ta reda på vilka som är de vanligaste frågorna hon får i sitt arbete.

Digital kommunikation: Annonsering tar nya former

Dental24: Förr i tiden när man ville sälja något satte man in en annons i någon lämplig tidning. Så är det allt mer sällan. Idag ser man till att visa upp det man vill sälja på nätet på en hemsida, portal eller varför inte via sociala medier såsom exempelvis YouTube.

Medarbetare inspireras till entreprenörskap

Region Skåne satsar totalt 600 000 kr på att inspirera och utbilda inom entreprenörskap. Då utvecklingen går mot allt fler vårdval kommer behovet av duktiga vårdentreprenörer att öka. Därför kommer en tvåstegsutbildning att erbjudas Region Skånes medarbetare under 2013 och 2014.

Lagrådets yttrande fäller regeringens 3:12-förslag

Den 19 juni kom Lagrådet med sitt yttrande om regeringens förslag om förändrade 3:12-regler. Praktikertjänst har ända sedan förslaget offentliggjordes varit starkt kritiska.

PTJ – ”Dubbelsvek från Borg och Lööf”

Inte nog med att Borg och Lööf svek våra vårdentreprenörer med sitt första förslag till förändringar av 3:12-reglerna. Nu har man, efter att man lovat förändring, svikit dem igen.

Ifrågasatt skatteförslag för företagare med många delägare

Den 7 maj gick remisstiden ut för förslaget från finansdepartementet om förändrade så kallade 3:12-regler. Förslaget kan göra ett redan krångligt skattesystem ännu krångligare, menar tjänsteföretagens bransch- och arbetsgivarorganisation Almega. Även Praktikertjänst är kritiska till förslaget.

Kommunikation – en ädel konst

Det finns många sätt att kommunicera på, inte minst nu för tiden. Bäst fungerar kommunikation öga mot öga men det är ju inte alltid man har möjlighet till det. Faktum är att det kanske inte heller är det mest vanliga eller mest kostnadseffektiva sättet att kommunicera.

Förslag om hälsobibliotek på nätet ger vården samlad kunskap

I en utredning som har genomförts på regeringens uppdrag föreslår SBU en nationell kunskapsbank på internet – ett hälsobibliotek.

Snabba klipp ger mer tid i vården

Ett smart tillägg till journalsystemet vid Karolinska Universitetssjukhuset sparar inte bara tid för läkarna, utan minskar även missförstånden mellan sköterskor och läkare. Överläkare Joakim Crafoord har utvecklat programmet vars affärspotential nu förädlas av Flemingsberg Science.

Trängselavgift på nätet

Nej, någon trängselavgift är det inte på nätet trots mycket trafik. Men ingenting är heller helt gratis. Att göra en egen hemsida eller en sida på Facebook är varken särskilt svårt eller kostsamt, förutsatt att man inte räknar in sin egen tid. Vad som verkligen är svårt och kan kosta nästan hur mycket som helst är hur man marknadsför sig för att leda trafik till sidan.

Digital tillgänglighet allt viktigare

Att vara tillgänglig och finnas på rätt plats i rätt tid blir viktigare i en allt mer digital och konkurrensutsatt tandvårdsmarknad.  Det betyder att man behöver synas i flera olika sammanhang samtidigt.

Den digitala vägen till morgondagens välfärd

Det är dags att höja tempot i digitaliseringen av det offentliga Sverige. Det är bakgrunden till de 32 initiativ som finns i den handlingsplan för e-samhället som SKL:s styrelse antagit.

EQT intresserat av att köpa Praktikertjänst

Riskkapitalföretaget EQT är intresserat av att köpa Praktikertjänst och föreslår ett pris på 6,7 miljarder kronor.

Nyutgivna aktier samt insiderköp i Orasolv

Orasolv AB har idag hos Bolagsverket fått 1.743.588 nya aktier registrerade. De nyutgivna aktierna utgör tilläggsköpeskilling enligt avtal ingångna vid förvärv av tandvårdskliniker. Verksamheterna har utvecklats väl varför tilläggsköpeskilling i form av aktier utgår.

Varning! Bluffakturor åter i omlopp!

Katalogföretaget Fair Guide har åter skickat ut bluffakturor till utställarna på Swedental.

Konsten att sälja

Att sälja är en konst och en förmåga som inte bara professionella säljare utan även många andra yrkesutövare som t.ex. tandläkare, receptionister och tandtekniker behöver kunna. Det handlar mycket om attityd och om att förstå kundens eller patientens behov och att kunna erbjuda en adekvat lösning. Att inte kunna sälja är den största orsaken till dålig ekonomi och allt vad det leder till.

Biomain och Heraeus Kulzer Nordic blir Heraeus Dental

Biomain AB, marknadsledare i Skandinavien inom individanpassad protetik för tandimplantat, förvärvades den 1 mars av den tyska koncernen Heraeus. Sedan den 1 mars har ett intensivt integreringsarbete pågått och som en del i detta byter Biomain AB namn till Heraeus Dental AB den 1 januari 2013.

Äntligen offentlig upphandling!

Vem hoppar högt av glädje när offentlig upphandling kommer på tal? Den som har tagit del av Per Werlings bästa upphandlingsknep kan ha större chans att se fram emot processen.

Mina vårdkontakter på 1177.se byggs ut

Tjänsten Mina vårdkontakter på vårdsajten 1177.se har nu utvecklats ytterligare. När patienterna loggar in på tjänsten kan de bland annat hitta tandläkare eller tandhygienist, beställa tid, förnya recept eller se sina läkemedel.

Orasolv: Kommuniké från extra bolagsstämma i Orasolv AB den 30 november 2012

Kommuniké från extra bolagsstämma i Orasolv AB den 30 november 2012 Bolaget har fått ett antal nya aktieägare som ser stor potential i bolagets uppdaterade strategi och vill ta aktiv del i dess fullföljande genom att bli verksamma i styrelsen. Dessa aktieägare hade därför påkallat den extra bolagsstämman.

Lifco vill köpa elektroniktillverkaren NOTE AB

NOTE är tillverkningspartner för outsourcad elektronikproduktion. Marknadspositionen är särskilt stark inom marknadssegmentet high mix/low volume, det vill säga för produkter i små till mellanstora serier som kräver hög teknisk kompetens och flexibilitet.

Nintendo anmäler Malmötandläkare för varumärkesintrång

Nintendo anmälde förra året en tandkliniken WiiSmile till Patent- och registreringsverket (PRV). Som man kanske kan gissa så tyckte Nintendo att klinikens namn var på tok för likt deras succékonsol Wii.

Kvartalsrapport för Enzymatica Q3 2012

Q3-RAPPORTEN FÖR ENZYMATICA I KORTHET: Nettoomsättningen uppgick till SEK 357 520 (34 321) Resultatet efter skatt uppgick till SEK -776 007 (-1 194 685) Förlusten per aktie uppgick till SEK -0,04 per aktie Soliditet 86% (82%) Företrädesemission gav Enzymatica 8,2 MSEK före emissionskostnader ColdZyme® Munspray registrerat hos Läkemedelsverket Enzymatica utser Scientific Advisory Board HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG: Mats Clarsund tillträder som ny forsknings- och utvecklingschef Fredrik Håkansson tillträder som ny CFO

PR-proffs tipsar och delar med sig

En av Sveriges ledande PR-byråer, Westander, har givit ut en 38-sidig PR-handbok med kunskap om hur man skapar publicitet, bildar opinion och påverkar.

Dental24 startar nya specialiserade tandvårdssajter

Dental24 startar nu tillsammans med olika samarbetspartners inom svensk tandvård flera nya sajter för tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och företagare. Dessutom introduceras ett antal nya specialsajter inom olika ämnesområden bl.a. restorativ tandvård, tandteknik, Cad/Cam och laser.  

Patientjournaler på nätet klart i oktober

Inom kort kommer alla landsting att vara anslutna till NPÖ, Nationell Patientöversikt. Just nu är 15 landsting, 22 kommuner plus Capios S:t Göran sjukhus i Stockholm, anslutna till NPÖ. Men senast till månadsskiftet ska samtliga landsting ha åtminstone delar av sina patienters journalinformation tillgänglig i systemet.

Inga tomma stolar mer – fyll luckorna i tidboken via nätet och öka lönsamheten

Sena avbokningar inom tandvården stör verksamheten och minskar lönsamheten. Numera är det möjligt att ta hjälp av olika datasystem för att snabbt fylla luckorna. Två studenter på Handelshögskolan i Stockholm har nyligen lanserat en ny sista minuten-tjänst. Med online-deals hoppas de också kunna locka patienter som inte regelbundet går till tandläkaren.

Problemfri IT i praktiken

IT: Rätt IT-stöd förenklar vardagen! Det tog tandläkare Håkan Dewill och teamet på Tandvårdsgruppen i Kungälv fasta på i samband klinikflytten. De satsade och fick ett system som både ger god kontroll och mer tid för patienter och fritid.

Vad tycker du?

Dental24 har nu funnits i 3 ½ år och utvecklats till den ledande tandvårdsportalen i Sverige. Vi har gått över traditionella gränser och skapat ett nytt forum för hela tandvårdsprofessionen. Alla dentala nyheter, events och lediga jobb finns nu publicerade på ett och samma ställe. Det vill vi fortsätta att göra med din hjälp!

Ännu en bokningstjänst på nätet

Tidigare har vi berättat i artiklar på Dental24 om www.1177.se och om www.vården.se. Nu dyker det upp nya söktjänster på nätet. En i raden av nya tjänster är www.bokavard.se.

Patientsäkerheten kräver bättre IT-stöd

Satsningar på utbildning räcker inte för att svara på de utmaningar som sjukvården möter. Vad som krävs är också effektiva IT-lösningar som integrerar vårdkedjan och frigör tid för vårdpersonalen.

Ny sökmotor för patienter – Vården.se

I dagarna startade ännu en ny nationell söktjänst på nätet för patienter som söker vårdgivare t.ex. tandläkare eller tandhygienist.

Vem har den bästa webbshopen?

Allt fler beställer allt mer via leverantörernas webbshoppar. Nu har du som läsare av Dental24 möjlighet att utse den bästa webbshoppen i dentalbranschen.

Tandvårdens hemsidor – Bäst i test!

Dental24 har granskat och jämfört olika hemsidor från de vanligaste tandvårds kedjorna, Praktikertjänstkliniker, Folktandvårdskliniker, enskilda privata kliniker och en budgetvariant. I denna artikel får du många tips och uppslag kring hur en hemsida bör se ut. Testa er egen hemsida. Kanske kan den bli bättre?

Hög tid att registrera sig i HSA-registret

Detta är extra viktigt att känna till för enskilda privatpraktiserande vårdgivare som inte är anslutna till någon kedja.

Hemsidor inom tandvården granskade

Dental24 har granskat några olika tandvårdsklinikers hemsidor.I denna första av två artiklar beskrivs vad hemsidor bör, kan eller inte bör innehålla.