Artiklar taggade med Företagsförvärv

MyDentist fortsätter att expandera

MyDentist fortsätter att förvärva klinker och expandera. Nu har fem kliniker valt att ansluta sig till MyDentist-kliniker i Borlänge och Falun.

Unident går ihop med ADT och Hofmeester

Unident tillkännager att man går samman med företagen ADT och Hofmeester, båda med huvudkontor i Nederländerna, för att bli en ny europeisk ledare och innovatör inom dental distribution samt relaterade laboratorie- och analystjänster.

Tandverkeriet och Aqua Dental går samman i gemensam satsning i Karlstad – planerar öppning av ny klinik

Tandverkeriet på Järnvägsgatan i Karlstad blir en del av Aqua Dental, en svensk tandvårdskedja som delägs av Axel Johnson-gruppens bolag Novax. Utbudet av tandvård i Värmland har minskat och flera tandvårdskliniker har lagts ned i regionen, vilket medier nyligen rapporterat om. Köerna till tandvården i länet är ofta långa. Aqua Dentals ambition är att bidra till att öka tillgängligheten och korta köer, genom att investera i den lokala verksamheten. Framöver kommer Tandverket/Aqua Dental öppna ytterligare en klinik i Karlstad.

Oral Care fortsätter växa, förvärvar Köpingstandläkarna i Köping

Förvärvet är Oral Care:s tredje under 2022 och företaget har nu 15 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

UNIDENT förvärvar TS Dental

TS Dental är en ledande leverantör av dentalprodukter och service i norra Sverige med över 40 års historik.  Förvärvet stärker Unidentgruppens närvaro på den svenska marknaden.

PTJ Dental Tandläkarhuset – öppnar i Norrköping

Den 1 april tar Praktikertjänst Dental över Tandläkarhuset Pronova från den tidigare verksamhetschefen Peter Franzén, som arbetar kvar i verksamheten som tandläkare. Kliniken kommer att ha tolv medarbetare – tre tandläkare, tre tandhygienister, fem tandsköterskor och en receptionist.

Oral Cares framgångsrika satsning i Malmö en kombination av förvärv och sammanslagning

Vid första anblicken från torget är det lite svårt att lokalisera ingången till kliniken, där en liten diskret skylt hänger på fasaden med Oral Cares grönvita logotyp.

Tandvårdskedjan Oris Dental köper Dagnelidkliniken och etablerar sig i Sverige

Norska tandvårdskedjan Oris Dental köper Dagnelidklinikens tre kliniker och tandtekniska labb och tar nu steget in på den svenska tandvårdsmarknaden. Tillväxtraketen Oris Dental har på kort tid vuxit till 35 kliniker i Norge och tar nu ett första steg ut i Norden med siktet inställt på att växa ytterligare.

Oral Care expanderar i Norge

Den svenska tandvårdskedjan Oral Care, som i Norge heter OC Tannklinikker, expanderar vidare i Norge. Nästa klinik att bli en del av kedjan är Festningen Tannklinikk og Endodontisenter i Oslo.

CareCapital förvärvar Neoss för att investera i innovation

Robert Gottlander utsedd till koncernchef och VD för Neoss.

Lifco förvärvar Rissmann Dental i Tyskland

Lifco har tecknat avtal om att förvärva Rissmann Dental som är ett tyskt tandtekniskt lab.

Billinge Dental i Skövde nu en del av Nordentic

Tillsammans med Nordentics befintliga labb i Falköping och Mariestad är Nordentic numera väl etablerade i Skaraborgsregionen.

Frontline Dental blir en del av Nordentic

Frontline Dental AB i Malmö förvärvas och är sedan den 1 december en del av Nordentic AB.

Oral Care Nordic expanderar genom förvärv av Tannlegesenteret i Oslo

Tannlegesenteret som ligger i Oslo med 13 behandlingsrum, 3 operationssalar och som har förberett för ytterligare 6 behandlingsrum väljer att bli en del av tandvårdskedjan Oral Care. Kliniken erbjuder både allmän och specialisttandvård och tar emot remisser från hela Norge.

Unident AB köper Dental Systems i Finland

Unident köper det finska företaget Dental Systems. Dental Systems är ett utrustnings och tjänsteföretag för tandvårdsindustrin i Finland. Förvärvet kommer att stärka Unidents position på den finska marknaden.

Oral Care expanderar

Oral Care har förvärvat ytterligare två kliniker i centrala Stockholm. Samtidigt flyttar fyra tandläkare sina verksamheter till några av företagets befintliga kliniker och blir en del av Oral Care. Ett alternativ som passar mindre kliniker som önskar sälja sin verksamhet. 

Praktikertjänst förvärvar Capio Nova Tandvård – växer i sydöstra Skåne

Praktikertjänst förvärvar Capio Nova Tandvård av Capio och koncernen förstärks därmed med tre nya enheter i Skåne – Ystad, Sjöbo och Veberöd. De tre verksamheterna har omkring 20 medarbetare och drygt 5 000 patienter.

Directa köper instrumenttillverkaren Physics Forceps

Directa med huvudkontor i Sverige har förvärvat extraktionsinstrumenten Physics Forceps från Golden Dent med bas i Detroit.

Henry Schein etablerar sig i Norden genom förvärv av Cliniclands

Nasdaqnoterade Henry Schein Incorporation är världens största leverantör av hälsovårdslösningar och finns nu, efter förvärvet av Cliniclands, i 32 länder.

Nordentic växer i Västergötland

Tandprotetik Väst i Falköping blir en del av Nordentic.

Stjärntandläkarna i Västra hamnen i Malmö blir Happident

ME dental/Happident (fd. Orasolv) har förvärvat Stjärntandläkarna Västra Hamnen i Malmö. Stjärntandläkarna i Västra Hamnen är en av Malmös största och modernaste tandvårdskliniker och består av nio stycken behandlingsrum med inriktning på såväl allmän- som specialisttandvård.

Smile Tandvård expanderar ytterligare

Smile Tandvård förvärvar Tandläkarna Markgren i Kristinehamn.

Triton ny majoritetsägare i Unident

Private equity-bolaget Triton har tecknat avtal om att förvärva Unident AB. Unident är en ledande distributörer av dentala förbrukningsmaterial, utrustning, laboratorietjänster och dentalanalysprogramvara på den nordiska marknaden. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

ME Dentals bud på Orasolv går igenom

ME Dental kommer att förvärva Orasolv sedan ME Dental fått in motsvarande 90,31 procent av rösterna och kapitalet i bolaget. Det totala antalet aktier i Orasolv var värderade till cirka 74,5 miljoner kronor.

ME Dental lägger bud på Orasolv

ME Dental AB erbjuder aktieägarna i Orasolv AB att överlåta samtliga aktier i Orasolv till ME Dental för 30 öre kontant per aktie. Aktierna i Orasolv är värderade till totalt cirka 74,5 miljoner kronor.

Wennerlund tar över Hagmans Tandvård i Åsa

Tandläkare Fredrik Wennerlund har köpt tandläkare Calle Hagmans tidigare mottagning i Åsa, i norra Halland. Wennerlund driver från och med förste mars 2018 mottagningen som Wennerlunds Tandvård.

Sitter du på ett guldägg?

Aldrig har så många svenska tandkliniker bytt ägare som nu. Vissa säljs, andra gå i arv och några likvideras. Även den som inte tänker sälja kan vara nyfiken på vad den egna kliniken är värd. Här får du hjälp att sätta pris på din verksamhet.