Artiklar taggade med Förvärv

Planmeca förvärvar KaVos verksamhet inom dentala units och instrument

Det står nu klart att Plandents moderbolag Planmeca Oy, en av de största privatägda tillverkarna i tandvårdsbranschen, har tecknat ett avtal för att förvärva KaVo Treatment Unit & Instrument.

PTJ Dental växer med nya verksamheter i Nybro och Linköping

PTJ Dental – en del av vårdföretaget Praktikertjänst – tar över två ytterligare tandläkarkliniker. Den 1 september övergår Valtersson & Wickström i Nybro samt Tandläkare Mats Henefalk i Linköping till PTJ Dental samtidigt som mottagningarna byter namn till PTJ Dental Nybro och PTJ Dental Linköping City.

Dentsply Sirona köper Clear Aligners för 1 miljard dollar

Den 4 januari släppte Dentsply Sirona nyheten att man köper marknadsandelar på den stekheta Clear Aligner-marknaden via ett köp av företaget Byte. Byte är liksom konkurrenten SmileDirectClub ett så kallat Direct-to Consumer företag. Behandlingen bygger på att konsumenten (patienten) inte gör några fysiska besök hos tandläkaren.

Directa förvärvar TrollDentals produkter

Directa har nått en överenskommelse att förvärva samtliga produkter från TrollDental AB. Produkterna kommer att inkluderas i Directas produktsortiment.

MyDentist expanderar med klinikförvärv i Västerås

Som ett led i sin expansion har MyDentist förvärvat en tandläkarklinik i Västerås. 
All personal inklusive tandläkarna Marie Berglöf och Anders Lundell kommer att börja arbeta på MyDentists klinik i centrala Västerås.