Artiklar taggade med KONFERENS & MÄSSA

Cliniclands på Tandfaglige Dage 2022

Cliniclands kommer att delta i Tandfaglige Dage, Nordens största mötesplats för dentalbranschen, som äger rum mellan den 7 och 8 april 2022 i Bella Center, Köpenhamn. Den innovativa distributören som betjänar tandvårdskliniker i Sverige, Danmark och Norge kommer att visa upp ett urval av dess omfattande produkt- och tjänsteportfölj vid montern C3 006A.

Framtiden i fokus på Swedental på Stockholmsmässan

Den 17–19 november samlas tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, tandhygienister och studenter på Nordens viktigaste fackmässa för dentalbranschen, Swedental. Tillsammans med Odontologisk Riksstämma som går parallellt med Swedental kommer besökarna att träffa drygt 130 utställare, ta del av den senaste forskningen och titta på produktnyheter samt delta i riksstämmans vetenskapliga program.

Swedental – Nordens viktigaste mötesplats för dentalbranschen

Äntligen är det dags att ses igen på Swedental. I år är vi tillbaka efter ett uppehåll format av pandemin och vi ser alla fram emot att få träffas under ett och samma tak och utbyta såväl erfarenheter som kunskap i en kollegial och affärsmässig kontext.

Med kunden i fokus: Ivoclar Vivadent bjuder in till ett unikt tillfälle att uppleva workflows och innovationer från första parkett på «The Live Experience Tour 2021»

Ivoclar Vivadent är en av världens ledande leverantörer av integrerade lösningar för högkvalitativa dentala material med en omfattande produkt- och systemportfölj för tandläkare och tandtekniker. Med kunden i fokus vid alla aktiviteter. Därför är det logiskt att företaget (eftersom den epidemiologiska utvecklingen i Europa fortfarande är oklar), har bestämt sig för att förenkla så mycket som möjligt för sina kunder och partners. Ivoclar Vivadent kommer att lansera sin egen «The Live Experience Tour 2021» i 15 europeiska städer mellan september och december 2021.

Om vikten av att ses fysiskt (igen)

Pandemin skakade om vårt samhälle på många sätt, inte minst då vi alla rekommenderades att hålla avstånd och vara restriktiva med vilka vi träffar och möter i såväl privat- som yrkeslivet.

Verksamhetsutveckling – årets tema på Riksstämman & Swedental

Swedental tar ett helhetsgrepp kring verksamhetsutveckling med kunskapshöjande seminarier om hur du kan utveckla jaget, laget och tandvården i samverkan ur ett hälsoperspektiv - allt ifrån kommunikation och organisation, klinik och vetenskap till hälsa och sjukdomsförebyggande metoder. Genom samverkan kan vi verka för en god hälsa för hela Sveriges befolkning. 

Nytt koncept för den danska dentalmässan

I många år var SCANDEFA i Bella Center, Köpenhamn känd som den stora dentalmässan i Danmark. Nu har mässan fått ett nytt koncept och nytt namn: Tandfaglige dage 2019. (Dental Days på engelska).

Nytt danskt koncept med kurser & event

I Danmark har entreprenören och grundaren till Dentanet, Peter Lembke Gerdes skapat ett helt nytt utbildnings- och eventkoncept för hela tandvårdsteamet. Konceptet heter DFA - Dental Festival & Awards och innehåller kurser med många kända talare, livescen, hands-on, mässa, award show och festmiddag.

SCANDEFA firar 50 år

Dentalmässan hålls den 27-28 april 2017 på Bella Center Copenhagen tillsammans med utbildningsevenemanget ”Årskursus”.

600 medarbetare från Distriktstandvården och Gävleborgs Landsting till årets Riksstämma

Odontologisk Riksstämma och Swedental, 16-18 november på Stockholmsmässan, är en bra chans för branschen att umgås, lära av varandra, lyssna på olika föredrag och ta del av en gedigen utställning. Den chansen tar både Distriktstandvården och Gävleborgs Landsting och skickar närmare 200 respektive 400 delegater.

Konstutställning för kreativa på Odontologisk Riksstämma & Swedental 2016

Alla som arbetar inom tandvården med en konstnärlig ådra uppmanas att ställa ut sin konst (målningar, fotografier, skulpturer, textilier, smycken mm) på en konstutställning under Odontologisk Riksstämma & Swedental i Stockholm den 16-18 november 2016.

Tandvårdsdagen i Helsingborg 28/1

För 3:e året i rad arrangerades Tandvårdsdagen på Helsingborg Arena. Tandvårdsteam från regionen samlades för att varva föreläsningar med besök på dentalmässan, träffa kollegor och ta del av nyheter i branschen.

Tandvårdsdagen fyller 10 år

Tandvårdsdagen har arrangerats sedan 2006, och startades ursprungligen i samarbete med Privattandläkarföreningen i Kalmar län. Utifrån detta har konceptet spridit sig över hela landet och under 2016 arrangeras Tandvårdsdagen i Helsingborg (28/1), Umeå (17/2), Stockholm (9/3) och Kalmar (6/4). Ytterligare en ort planeras inför hösten 2016.