Artiklar taggade med Mässnytt / Riksstämman

Estetisk tandvård a la Torbjörn Åkesson: Involvera tandteknikern, spar tid och få bättre resultat!

I en tid där stora aktörer tycks äga marknaden, går tandtekniker Torbjörn Åkesson mot strömmen. Torbjörns Team prioriterar nära relationer med tandläkarna. Först då kommer tandteknikernas yrkesskicklighet till sin rätt.

Tandvårdsbranschens framtid under lupp på Swedental

Den 13-15 november är det dags för Nordens stora fackmässa för dentalbranschen: Swedental. Tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, tandhygienister och studenter samlas på Stockholmsmässan för att ta del av produktnyheter och den senaste forskningen. Tillsammans med Odontologisk Riksstämma, som arrangeras parallellt av Svenska Tandläkare-Sällskapet, ger Swedental en aktuell och komplett bild av branschens utveckling och framtid.

Bara en dryg månad kvar till Riksstämman & Swedental

Nu är det bara en dryg månad kvar till Riksstämman & Swedental i Stockholm. Missa inte detta! I år är det dessutom kvällsöppet på onsdagen för alla som inte har möjlighet att komma ifrån dagtid eller som kommer fram till Stockholm under dagen.
Här följer lite ur årets tandvårdsevent.

Med blicken mot omvärlden

Riksstämman 2017 är en omfattande satsning på en serie högkvalitativa program med internationellt erkända och mycket efterfrågade föreläsare. Den innehåller två huvudspår: ett internationellt som löper under tre dagar och ett med Riksstämmans skandinaviska breda odontologiska prägel. Vi kallar det helt enkelt The Swedish Riksstämma.

Händer i höst

Årets Riksstämma den 15-17 november i Stockholm har ett internationellt fokus med flera internationella talare. Swedental har en nyhet med kvällsöppet fram till 19.00 på onsdagen den 15 november för att kunna erbjuda de privata klinikerna större möjlighet att besöka arrangemanget nu när lördagen har utgått.

Ökat intresse för Odontologisk Riksstämma och Swedental

Antalet besökare ökade med 11% på årets Odontologisk Riksstämma & Swedental den 16-18 november jämfört med 2014 när evenemanget senast hölls i Stockholm. Antalet delegater på Riksstämman ökade med hela 28% jämfört med 2014. 

Hela dentalbranschen samlas på Stockholmsmässan

Den 16-18 november samlas tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, tandhygienister, och studenter på Odontologisk Riksstämma & Swedental, Nordens största och viktigaste mötesplats för dentalbranschen. På fackmässan Swedental kommer 200 utställare få ta emot ca 11 000 förväntansfulla besökare som vill ta del av nyheter och nätverka med kollegor. På Odontologisk Riksstämma väntas ca 3 000 delegater ta del av den senaste forskningen i form av seminarier och diskussioner under tre dagar på Stockholmsmässan.

Odontologisk Riksstämma och Swedental – Årets mötesplats för alla som arbetar med tandvård

I år går den Odontologiska Riksstämman och Swedental på Stockholmsmässan från onsdagen den 16 till fredagen den 18 november. Missa inte detta tillfälle att mingla med kollegor och leverantörer.

Programmet för Riksstämman klart

Årets tema på Riksstämma 16-18 november 2016: Rörelser. Munnen och omvärlden. Läs programmet här!

Ta del av Swedental på Dental24 Play

Här sammanfattas vad som hände på Swedental på Dental24s nya webbTV-kanal Dental24 Play.

NIOM inleder samarbete med Dental24

I samband med Odontologiska Riksstämman och Swedental i Göteborg tecknar Nordisk institutt for odontologiske materialer, NIOM, ett samarbetsavtal med den digitala nyhets- och kunskapskanalen Dental24. Syftet är att NIOM via Dental24 ska öka kännedomen om sin verksamhet kring forskning, vetenskap och tester av odontologiska material.

Prismatiska glasögon förebygger smärta från nacken hos tandvårdspersonal

Nästan daglig smärta från nacke och/eller axlar rapporteras av ca 65-70 % av samtliga anställda inom tandvården. Denna siffra är betydligt högre än i de flesta andra yrkesgrupper.

Träffa Smile-medarbetarna som arbetar för Tandläkare Utan Gränser

Tandläkare Utan Gränser arbetar under mottot att ”alla har rätt till frisk munhälsa”. Smile är huvudsponsor till Tandläkare Utan Gränser och stödjer organisationens viktiga arbete. Flera av Smiles medarbetare har rest som volontärer för att arbeta bland annat i Etiopien och Zimbabwe.

Nu är det jul för tandvården igen! Nyheter på Swedental

För tandvården börjar julen redan i mitten av november på Odontologiska Riksstämman och Swedental. Här får man sig ett avbrott i vardagen, kan vältra sig i smarta prylar, ny utrustning, kunskap och träffa sina kollegor.

Regioner storsatsar på Swedental

Västra Götalandsregionen och Folktandvården Sörmland genomför tidernas storsatsning under årets Swedental/Odontologisk Riksstämma. De bjuder in all sin tandvårdspersonal, 3 400 anställda, till Göteborg.
- Vi ser det som ett lysande tillfälle till kompetensutveckling och kitta ihop vår grupp, säger Peter Vrager, VD för Folktandvården Sörmland.

Per-Ingvar Brånemark hyllas på Swedental

I år arrangerar Swedental och Odontologisk Riksstämma ett seminarium för att uppmärksamma och hedra minnet av professor Per-Ingvar Brånemark, som avled i slutet av 2014. Under seminariet kommer Per-Ingvar Brånemarks forskning och klinik rörande osseointegrerade implantat för både odontologi och medicin att belysas.

Se hela människan! Framtiden ligger i helheten, Swedental i Göteborg

Temat på årets Odontologiska Riksstämma syftar till att sätta tandvård och tandhälsa i ett sammanhang av allmän hälsa, sjukdom, livsstil, forskning och samhälle.
På Swedental träffas hela branschen, inkl. Fredrik Reinfeldt, numera författare, som tillsammans med Ibbe Gnem talar om betydelsen av förändring.

Vårens nyheter på Scandefa

MÄSSNYHETER: Vårens nyheter visas på SCANDEFA den 16-17 april. Några av nyheterna är…

Nytt från myndigheterna på Odontologisk Riksstämma/Swedental

MYNDIGHETER: En glädjande utveckling syntes i att flera myndigheter ansträngt sig för att förbättra och förenkla rapportarbetet för de verksamma inom tandvården. Regeringens utredning som ska se över Tandvårdsstödet och dess ändamålsenlighet och administrativa börda presenterades också på stämman.

Mässerbjudanden!

Mässnytt: Fynda redan nu! Här finner du mässerbjudan från några av våra samarbetspartners.

Årets nyheter på Swedental

Dental24: Snart är det tid för årets största händelse för alla som arbetar med svensk tandvård. Det är alltid roligt att träffa gamla och nya kollegor men missa inte alla nyheter! Här är allt du behöver veta inför ditt besök!

Uppdrag granskning på Riksstämman och Swedental

På Odontologiska Riksstämman och Swedental kanske det är du som är reporter och granskar alla nyheter? Ta reda på vad som är bra eller mindre bra inom svensk tandvård. Börja granska här på nätet! Här följer några tips på vägen…

Dax att boka Riksstämman och Swedental den 13-15 november

MÄSSNYTT/RIKSSTÄMMAN: På årets Riksstämma står odontologisk forskning utifrån olika patientkategorier i centrum. Under rubriken Så här gör vi – State of the art inom svensk tandvård 2014 belyses dagens kunskap och diagnostik med betoning på hela teamet.

Rapport från Scandefa Köpehamn den 2-4 april 2014

Dental24: Dr Frank Spear, den välkända amerikanske föreläsaren inom restorativ och estetisk tandvård var årets huvudtalare. På mässgolvet trängdes ny digital teknik med bl.a endo- och benersättnigsprodukter samt olika hjälpmedel som Isolite från Unident som utsågs till Årets produkt.

Möt våren i Köpenhamn!

Dental24: Gör en vårutflykt till Scandefa 2-4 april i dejliga Köpenhamn. Eller varför inte göra besöket till endagskonferens?

Odontologisk Riksstämma & Swedental 2013 retrospektivt

Dental24: Årets upplaga av Swedental lockade 5% fler unika besökare (totalt 8 598) än föregående år. Räknat i totalt antal besök blev det något färre besök än förra året d.v.s. det var färre besökare som var där mer än en dag. Totalt gjordes 11 319 besök på mässan under tre dagar. Trots trendigt tema i år minskade antalet deltagare på Odontologisk Riksstämma med 5 % jämfört med i Göteborg 2012 och med minus 10 % jämfört med Stockholm 2011.  

Ännu fler nyheter på Swedental!

  Sammanställning senaste nytt från Swedental 14-16 november 2013. Produktnyheter, föreläsningar, m.m..

Produktnyheter på Swedental!

Dental24: Här ett axplock av alla produktnyheter som visas på Swedental på Stockholmsmässan den 14-16 november. Vi kommer också löpande att rapportera om fler nyheter som kommer att presenteras på mässan.

Dax att planera Swedental och Riksstämman 14-16 november 2013

Du har väl inte missat att du kan planera både Swedental och Riksstämman redan nu?

Vart tog Tandtrollen vägen?

Tandsköterskeförbundets har gjort en enkät till skolbarn: Varför borstar man tänderna?  Och svaret blev...

Toppföreläsare om estetik på årets Riksstämma

Internationella stjärnföreläsare som David Winkler och John Besford kommer till årets Odontologiska Riksstämma den 14-16 november på Stockholmsmässan där estetik och estetiska metoder står i fokus.

KaVo: Nyheter från IDS

Nyheter från KaVo som också visas på Scandefa i Köpenhamn den 11-13 april 2013.

Produktnyheter från W&H och EMS på IDS

Här är de senaste nyheterna från W&H och EMS som visades på IDS

Beteendemedicinsk prevention och behandling ett svårt ämne

Från Riksstämman 2012: ”Socker vinner oftast över karies” I de nationella riktlinjerna för vuxentandvård lyfts behandlingsmetoden “ Beteendemedicinsk prevention och behandling” fram. På Riksstämman diskuterades vilken kompetens och utbildning som tandhygienister och tandläkare bör ha för att kunna ge sådan behandling.  

God tandhälsa handlar inte bara om tandvård

Många föreläsningar och diskussioner på Riksstämman handlade om tandvårdens påverkan på tandhälsan. En rad forskare från de nordiska länderna med intresse för samhällsodontologi föreläste och diskuterade ämnet i olika program.

Nyheter och sociala kontakter viktigast för besökarna på årets Riksstämma & Swedental

Årets Odontologiska Riksstämma och Swedental hölls den 15-17 november på Svenska Mässan i Göteborg. Swedental (mässdelen) samlade 11 500 besök varav 8 182 var unika besökare (-5% vs 2011) och därtill runt 200 utställande företag. Jämfört med förra gången i Göteborg 2009 var minskningen ännu större (- 12,5%). Riksstämman hade totalt 2 452 deltagare (2 604 deltagare 2011 = -5%), varav 942 tandläkare, 190 tandhygienister, 497 tandsköterskor, 7 tandtekniker, 497 odont stud och 98 övriga studerande (tandtekniker, sköterskor, hygienister).  

After Work på Sveriges modernaste kurscenter för tandvård!

I samband med Swedental 2012 i Göteborg har SAACD – Swedish Academy For Advanced Clinical Dentistry after work med visning och demonstration av vårt nya kurscenter. Vi bjuder under kvällen på lättare förtäring och dryck.

Mässnytt: Fyra myndigheter samverkar på Odontologisk Riksstämma

Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Läkemedelsverket och TLV ställer ut tillsammans på Riksstämman och Swedental i Göteborg 15-17 november.

Mässnytt: KaVoLUX 540 LED-operationsbelysning

Idealiska förhållanden på tandläkarmottagningen förutsätter bästa möjliga bild av det område som behandlas. Den nya LED-belysningen komplementerar KaVo:s tandläkarstol. Belysningen är gjord för högt ställda krav med hjälp av modern lysdiodteknik.

En systematisk process för framställning av högkvalitativa protesbaser

Nyhet Swedental 2012 - IvoBase-systemet Ivoclar Vivadent presenterar ett nytt protesbassystem vid namn IvoBase. Med detta nya system kan tandtekniker framställa vävnadsvänliga proteser med hög precision med hjälp av en helautomatisk process.

Antiapnéskenor – en dental lösning för sjukdomen sömnapné

http://dental24.se/index.php/dentalkanalen/soemnapne-5-fragor-foer-tandlaekaren-vid-diagnossaettning Sömnapné, dvs. ofrivilliga andningsuppehåll under sömnen ofta förknippade med kraftig snarkning, är på god väg att bli en folksjukdom i storlek jämförbar med diabetes.

Jens Ove Andreasen prisad föreläsare på riksstämman

Jens Ove Andreasen (Köpenhamn) tilldelas Svenska Tandläkare-Sällskapets International Prize på 100.000 kronor för utomordentliga studier inom traumatologin. Han har under hela sin yrkesverksamma tid engagerat sig i traumatologin i både klinik och forskning och bidragit till att en hel generations tandläkare har fått kunskaper för att på bästa sätt behandla patienter som råkar ut för trauma.  

Hitta seminarier på Odontologiska Riksstämman online

Nu kan du planera online vilka seminarier som du vill delta i på Riksstämman den 15-17 november i Göteborg.

Summering Odontologiska Riksstämman och Swedental 2011

Årets stora händelse Odontologiska Riksstämma och Swedental är över. Stämningen och atmosfären var minst lika god som vanligt trots att vi befinner oss i en lågkonjunktur som naturligtvis också påverkar tandvården.