Artiklar taggade med Miljö

Vägen mot en miljövänligare tandvård

Personalens kläder, engångsmaterial och desinficeringsmedel ger några av de största miljöavtrycken inom tandvården. Det visar ett examensarbete av två tandläkarstudenter vid Malmö universitet.

Återvinning av arbetskläder

Varje år designar, producerar och skickar Hejco hundratusentals arbetskläder till kunder runtom i Europa. Nu introducerar företaget konceptet Re:Hejco som kan ge kläderna förlängd användning.

Praktikertjänst deltar på tandvårdsmässan IDS i Köln – presenterar miljöprojektet Life

Praktikertjänst deltar i år på tandvårdsmässan IDS i Köln den 12 till 16 mars, och på plats kommer bolaget att presentera miljöprojektet Hg-Rid Life och det nya kostnadsfria webbverktyg som hjälper tandvårdsmottagningar att arbeta för en mer miljövänlig och hållbar tandvård. Life delfinansieras via EU Life Programme och syftar till att minimera kvicksilverutsläppen.

Ny studie om högfluorerade farliga ämnen – handlingsplan från regeringen krävs

Svenskt Vatten har gjort en sammanfattande studie på högfluorerade farliga ämnen, PFAS. Slutsatsen är att det finns högfluorerade ämnen i många produkter som vi människor använder i vår vardag, t ex impregneringsmedel och tandtråd. Rapporten visar alltså att människor får i sig miljögifter som de inte vet om.