Artiklar taggade med person-/verksamhetsnytt

Thomas Berglund blir ny styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care

Thomas Berglund, ordförande i Aleris och som tidigare varit koncernchef och VD för Capio tar över som styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care. Thomas tar över posten i samband med att investeringsbolaget Axcel gått in som nya majoritetsägare i bolaget. Axcel förvärvade Oral Care i september 2022.

Anna-Karin Wagner, chef för hälsofrämjande utveckling på Ftv Skåne, blir ordförande för nationellt programområde tandvård

Från och med årsskiftet tar Anna-Karin Wagner över uppdraget som ordförande för det nationella programområdet tandvård.

Johan Ahlberg tar över Dental24

Johan Ahlberg tar över efter Per Ahlberg som för 14 år sedan grundade Dental24.

Albin Wahlstrand ny Managing Director för Neoss Norden AB

Albin Wahlstrand blir ny Managing Director för Neoss nordiska organisationen, som ligger i Göteborg fr o.m. den 1 september 2022. Albin adderar det starka affärsledarskap som krävs för att säkerställa Neoss Groups fortsatta tillväxt och kommersialisering av den expanderande produktportföljen i Norden.

Oral Care expanderar till Sundsvall och Härnösand

Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Incisor Dental Lab i Sundsvall.

Erik Alexandersson ny VD för Distriktstandvården

Erik har tidigare arbetat i ledande befattningar inom vård och omsorg, och kommer närmast från veterinärbranschen och företaget AniCura där Erik var Sverigechef för små och medelstora verksamheter. Erik kommer att efterträda grundaren Ibbe Gnem från den 16 maj, då Ibbe går över till en mer strategisk och rådgivande roll samt som styrelsemedlem på Distriktstandvården.

Esthetic Group 15-årsjubilerar och fortsätter sin framgångssaga. Ett kvinnligt nätverk som skapar trygghet, kunskap och stolthet.

Professional in Dentistry Esthetic Group (PiD EG) startades redan år 2006 av Jutta Roberts, Nobel Biocare. Det kvinnliga nätverket inom dentalbranschen höll sitt 15-årsjubileum i anslutning till Nobeldagen 2021 på samma ställe där startskottet en gång gick, nämligen utanför Helsingborg.

Johnny Tekin tillträder som VD i Nordentic AB

Styrelsen i Nordentic har utsett Johnny Tekin till ny VD för Nordentic AB, Nordens största kedja av dentallaboratorier med totalt 11 tandtekniska labb, ca 350 anställda och en total omsättning på över 350 miljoner SEK. Johnny tillträder i sin nya roll den 1 mars.

Neoss Sverige förstärker supporten till kunderna och laddar upp inför Integrate 2022

- Det ska vara enkelt, tryggt och kul för kunderna att jobba med Neoss säger Pelle Pettersson, tandläkare och landschef för Neoss Sverige. Enkelt och tryggt: precis som med produktlösningarna. Kunder ska kunna nå oss oavsett när och hur vi behövs. Därför behöver vi vara marknadens mest erfarna och service-orienterade team. Kring årsskiftet har vi ytterligare förstärkt vårt redan starka lag i både södra och östra Sverige. Totalt har vi som nu jobbar direkt mot kund nästan 150 års branscherfarenhet att erbjuda.

Johan Södergren ny expansionschef på MyDentist

MyDentist, en av Sveriges mest expansiva tandvårdskedjor, startar året med att rekrytera den branschkände Johan Södergren till ny expansionschef. MyDentist ska under 2022 öppna ett antal nya kliniker och fortsätta sin resa mot att bli Nordens största dentalkedja och det är här som Johan ska bidra med sin kunskap och sitt nätverk.

Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning

Henrik Jansson blir ny chef för Specialisttandvård och Forskning på Folktandvården Skåne. I det nya uppdraget kommer han att leda den samlade specialisttandvården och utveckla den kliniknära forskningen. Henrik kommer närmast från rollen som Forsknings- och utvecklingschef.

MyDentist rekryterar Tobias Perdahl från Doktor24 till sin styrelse

”Talanger är branschens utmaning och där är MyDentist starka”
MyDentist, en av Sveriges mest expansiva tandvårdskedjor, fyller nu på ytterligare i sin styrelse med grundaren av Doktor24, Tobias Perdahl. Med Tobias får MyDentist tillgång till lång erfarenhet av digitalisering inom vård och hälsa, men också kunskap om utmaningarna för snabb expansion i branschen.

Linda Adehög ny IT- och marknadsansvarig på My Dentist

MyDentist fortsätter att stärka sin organisation och ledning och anställer nu Linda Adehög som IT- och marknadsansvarig.

HR-specialist Hanna Bergfäldt stärker MyDentist styrelse ”Vi ska bli branschens mest attraktiva arbetsgivare”

MyDentist, en av Sveriges mest expansiva tandvårdskedjor, stärker nu sin styrelse med Hanna Bergfäldt, HR-chef på Elgiganten. MyDentist ska bli den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen och vill med den nya styrelsemedlemmen stärka kunskapen om HR-frågor i bolaget och i styrelsen.

Robert Gottlander tillbaka i Sverige – som VD för storsatsande Neoss

Det blåser nya friska vindar hos Neoss, det globala implantatbolaget med den starka svenska anknytningen.
- Nu skall vi kommunicera ut våra lösningar till varje hörn i hela branschen, säger Robert Gottlander, nytillträdd VD med 35 år bakom sig i branschen. Neoss, fortsätter han, är lite av en ”sleeping beauty”. Superstark prisvärd svensk innovation med tänk hämtat från Per-Ingvar Brånemark.

Clas Oscarsson ny president för SACD

SACD:s nye president - tandläkare Clas Oscarsson – tillträdde vid halvårsskiftet. Oscarsson är en väl känd person i tandvårdssverige, som arbetat i Umeå, Dubai och Stockholm. Hans tidigare mottagning på Östermalm i Stockholm ingår sedan 2021 i Aqua Dental.
- Tandvård, och speciellt att få göra något snyggt och bra, har alltid drivit mig. Jag är fortfarande oerhört hungrig på att lära mig mer.

Björn Klinge blir rådgivare till Aqua Dental

Björn Klinge, senior professor och övertandläkare i parodontologi, ansluter som rådgivare till tandvårdskedjan Aqua Dental. Han är en av Sveriges mest meriterade akademiker inom tandvård, mångårig professor på Karolinska Institutet och Malmö Universitet. Klinge har bland annat varit president för European Association for Osseointegration (EAO) och är honorary fellow vid Singapore Dental Hospital och Jilin University i Kina.