Artiklar taggade med Pressmeddelande

Pearl och Unident inleder ett samarbete för att ta AI till den nordiska dentalmarknaden

LOS ANGELES, STOCKHOLM -- November 16, 2021 --
Pearl, ledande inom lösningar baserade på artificiell intelligens (AI) för en effektiv, noggrann och enhetlig tandvård, och Unident, som är en ledande distributör av digital tandvård i Norden, tillkännagav idag ett partnerskap för att marknadsföra Pearls AI-lösningar för digital röntgen, Second Opinion® och Practice Intelligence®, integrerade i arbetsflödet för Unidents populära bildbehandlingsprogram Onepix®, och även som fristående lösningar.

Zirkoniumoxid: när estetik möter effektivitet. Ivoclar Vivadent presenterar sin nya IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic

Nu kommer en spännande ny utveckling av zirkoniumoxidkeramer. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic erbjuder hög kvalitet, god passform och extremt naturliga resultat.

Cliniclands presenterar sin omfattande portfölj av tandvårdslösningar på Swedental 2021

Cliniclands annonserar deltagande i Swedental 2021, nordens största mötesplats för dentalbranschen, som äger rum mellan den 17 och 19 November 2021 i Stockholm. Den innovativa distributören som betjänar tandvårdskliniker i Sverige, Danmark och Norge kommer att visa upp ett urval av dess omfattande produkt- och tjänsteportfölj vid montern A04:25.

Henry Schein/Cliniclands ansluter sig till initiativet ”Business ambition for 1.5⁰C”

Henry Schein/Cliniclands åtar sig att sätta ett vetenskapsbaserat mål för att leda vägen för att uppnå nettonollutsläpp innan 2050.

IDS 2021 – Ivoclar Vivadent står som värd för en virtuell event-plattform och i en studio vid Rheinterrassen i Köln

Ivoclar Vivadent har utvecklat ett unikt koncept för att knyta samman kunder, återförsäljare och partners utanför den internationella tandläkarmässan (IDS) i mars 2021. Dentalbolaget från Liechtenstein kommer inte att ha en monter på mässan - istället erbjuds ett hybridprogram där alla kan vara uppkopplade och uppdaterade.

Folktandvården Skåne begär kapitaltäckningsgaranti från Region Skåne

Med anledning av covid-19-pandemin beslutade Region Skåne i juni att utfärda kapitaltäckningsgarantier till sina regionägda bolag. Nu begär Folktandvården Skåne ett kapitaltillskott för att möta den negativa resultateffekt som covid-19 prognostiseras att få.

Digitalisera kliniken – låna en Trios skanner kostnadsfritt

Efter många års samarbete med tandläkarkliniker har Tumba Dental märkt att fler kliniker vill digitalisera. Många uttrycker ett behov av en enkel och hållbar lösning för att digitalisera avtryckstagningen. Tumba Dental presenterar ett enkelt och kostnadsfritt alternativ. De lånar ut Trios skanners till kliniker där installation, träning och Premium support ingår.

Tandvårdshögskolan återupptar patientbehandling med fokus på säkerheten

Tandvårdshögskolan vid Malmö universitet återupptar patientverksamheten i full skala från och med 31 augusti.

Ivotion Denture System revolutionerar framställningen av avtagbar protetik

Med Ivotion Denture System, har Ivoclar Vivadent skapat en hel produktionskedja för digital framställning av avtagbara proteser. I systemlösningen kombineras koordinerade komponenter med högkvalitativa material och perfekt teknologi. Med den unika CAD/CAM disken Ivotion, som är systemets hjärta, kan man framställa monolitiska proteser i en fräsprocedur.

IES, 2020: Följ expertföreläsningar ”On Demand”

Innovativ, interaktiv och informativ – så sammanfattas årets online-version av Ivoclar Vivadents internationella expertsymposium (IES). Symposiets föreläsningar finns nu tillgängliga online - gratis och när som helst.

Folktandvården Skånes akutklinik i Limhamn står redo för personer med misstänkt covid-19-smitta

Med en separat ingång för kunder och särskilt utbildad personal har kliniken i Limhamn unika förutsättningar för att ta emot personer med misstänkt covid-19-smitta eller förkylningssymtom på ett tryggt och patientsäkert sätt.

International Expert Symposium 2020 blir virtuellt

Ivoclar Vivadent flyttar sitt internationella expertsymposium 12 och 13 juni 2020 till ett online-format.

Ska den privata tandvården finnas kvar om sex månader?

Coronapandemin utsätter vården för en enorm press. De åtgärder som regeringen hittills har tagit fram är varken anpassade efter tandvårdsbranschens eller småföretagens villkor.

Praktikertjänst varslar 3 200 anställda om korttidspermitteringar inom tandvård

Vårdkoncernen Praktikertjänst har beslutat att från och med måndagen den 30 mars, och sex månader framåt, korttidspermittera alla anställda på tandvårdsmottagningar och dentallaboratorier. Korttidspermitteringen omfattar omkring 3 200 anställda på cirka 900 mottagningar och laboratorier i alla 21 regioner.

Folktandvården Skåne erbjuder enbart akut tandvård fram till 30 juni

På grund av rådande materialbrist till följd av covid-19 kommer Folktandvården Skåne enbart att erbjuda akut tandvård från den 19 mars fram till den 30 juni. 

Folktandvården Dalarna omorganiserar

​Tandvårdsnämnden beslutade den 12 mars att klinikstrukturen inom Folktandvården Dalarna ska organiseras om för att kunna erbjuda en jämlik tandvård. Arbetet kommer att ledas av tandvårdschefen och beräknas vara klart under hösten 2021.

Uppdaterad strategi för arbetet mot antibiotikaresistens

Regeringen har beslutat om en uppdaterad strategi för arbetet mot antibiotikaresistens. Strategin bibehåller den övergripande målsättningen att bevara möjligheten till effektiv behandling av bakteriella infektioner hos människa och djur, och kommer att gälla till och med 2023.

Unident AB köper GAMA Dental AB

Unident köper GAMA Dental som är en leverantör av förbrukningsmateriel till tandvården i Sverige.

TePe och SCI i samarbete för äldres munhälsa

TePe Munhygienprodukter har inlett ett samarbete med Swedish Care International i syfte att öka kunskapen om munhälsa för äldre.

Nobel Biocare vill omforma implantologin med sin nya implantatlösning

På sitt globala symposium i Madrid den 27-29 juni kommer Nobel Biocare att presentera ett nytt implantatsystem som är utformat för att utmana konventionella metoder inom implantattandvården.

Bluephase G4: Den första intelligenta Bluephase-lampan

Stilig, går att lita på och smart: Bluephase G4 – den första Bluephase-lampan som har ett inbyggt, automatiskt assistentsystem för ännu bättre resultat.

Folktandvården ökar samverkan med kommuner

Den 29 november tog tandvårdsstyrelsen i Västra Götaland Regionen beslut om Folktandvårdens affärsplan 2018. Två områden som prioriteras är samverkan med kommuner och fortsatt digital utveckling.

Familjen Eklunds stiftelse för odontologisk forskning och utbildning

I samband med att TePe Munhygienprodukter AB under 2015 firar sitt 50-årsjubileum, donerar ägarfamiljen Eklund 50 miljoner SEK till en ny stiftelse som har till ändamål att främja forskning och utbildning inom det odontologiska området.