Artiklar taggade med Prisjämförelsetjänst

TLV genomför kampanj för Tandpriskollen

Under november genomför Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) en informationskampanj för Tandpriskollen. Syftet med kampanjen är att få fler att använda sig av Tandpriskollen – en oberoende prisjämförelsetjänst från myndigheten TLV.

Ny undersökning – få tandläkare tror att Tandpriskollen kommer påverka prissättningen inom tandvården

En Sifo-undersökning bland tandläkare, på uppdrag av vårdföretaget Praktikertjänst, visar att endast var femte tandläkare tror att Tandpriskollen kommer att påverka priserna inom tandvården. Tandpriskollen är en prisjämförelsetjänst som lanserades av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket den 3 februari.

TLV lanserar Tandpriskollen.se – Prisjämförelse på nätet

Tandpriskollen gör det enklare för patienter att jämföra priser mellan olika tandvårdsmottagningar. De priser som visas på Tandpriskollen baseras på de priser tandvårdsmottagningarna rapporterat till Försäkringskassan för utförd tandvård inom ramen för det statliga tandvårdsstödet.

Regeringen har förlängt uppdraget att lansera tandpriskollen.se

TLV behöver säkerställa viss funktionalitet innan en lansering av prisjämförelsetjänsten för tandvård, tandpriskollen.se. Regeringen har därför beslutat om en förlängning av uppdraget.

Åter ny jämförelsesajt för tandläkar-kostnader

Regeringen ska nu ta fram en ny jämförelsesajt för patienter inom tandvården. Socialminister Lena Hallengren menar att okunskap om den fria prissättningen är en orsak till initiativet.

TLV presenterar delrapport om prisjämförelsetjänst för tandvård

TLV presenterar den 18:e september en delrapport till regeringen om det pågående arbetet med att etablera en webbaserad prisjämförelsetjänst för tandvård. Prisjämförelsetjänsten ska ge allmänheten en bild av prisnivåerna inom tandvården och möjliggöra prisjämförelser mellan olika tandvårdsmottagningar.

Ptj: Bra med prisjämförelse – om patienterna inte vilseleds

Regeringen beslutade i december förra året att ge Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) i uppdrag att etablera en prisjämförelsetjänst för tandvård. Praktikertjänsts tandläkare varnar för att jämförelserna kan vilseleda patienterna och att kvalitet kan bli mindre viktigt. Detta enligt en undersökning i Praktikertjänst Hälsopanel, där nära 400 av koncernens tandläkare deltog.

Priset på tandvård ska kunna jämföras

Den 1 december beslutade regeringen att ge Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) i uppdrag att etablera en webbaserad prisjämförelsetjänst för tandvård.

Regeringen överväger villkorat tandvårdsstöd

Statlig subvention till tandvård kan komma att villkoras av anslutning till prisjämförelsetjänst. Folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström uppger till P4 Uppland att har är bekymrad över att det fortfarande är så få privata tandvårdskliniker som anslutit till prisjämförelseportalen.

Slutrapport från TLV om prisjämförelsetjänst

I sin slutredovisning den 15 februari 2016 presenterade TLV en konceptuell skiss till en ny prisjämförelsetjänst för tandvård. Tjänsten ska ge allmänheten en bild av prisnivån för olika ersättningsberättigade åtgärder och jämföra olika vårdgivare.