Artiklar taggade med PRODUKTNYHET

Monolitisk färgguide av zirkoniumoxid som är identisk med den slutliga restaurationen

Snabbt och exakt! Hur du exakt fastställer färgen på patientens tand och motsvarande zirkoniumoxidmaterial med monolitiska provtänder av zirkoniumoxid i form av en premolar och en övre incisiv.

Skydda dina patienter och personal mot Covid-19 eller annan smitta

Nu lanserar Dandent en ny hygienstation som är både kompakt, smidig och enkel att ställa i entré eller reception. Hygienstationen är lättskött och smidig, all påfyllning sker från baksidan som är låsbar. Handspritdispensern från Dax på 700 ml är beröringsfri och allt på hygienstationen är tillverkat av hygieniska material anpassade för hälso-, sjuk- och tandvården.

TePe satsar på roligare tandborstning – lanserar klimatsmarta Bolibompa-barntandborstar

Nu blir det roligare för barnen att borsta tänderna. TePes biobaserade tandborste för de minsta får sällskap av Bolibompa och tar med sig Draken & Filmisarna in i badrumsskåpet.

W&H lanserar ny Piezonscaler Proxeo Ultra

W&H har länge haft fokus på parodontologi och profylax, bland annat med egen tillverkning av scalerspetsar för alla typer av behandlingar.

Cliniclands lanserar luftsterilisator

Radic8-enheter förbättrar infektionskontrollmetoder inomhus och minskar spridningen av virus genom att neutralisera luftburna patogener.

Framtidens 3D-printer är här nu

PrograPrint® - det framtidsinriktade 3D print-systemet för dental teknologi finns tillgängligt nu. Print-systemet kan snabbt implementeras i din nuvarande arbetsprocess och förstärker den digitala inriktningen på ditt tandtekniska laboratorium. Arbetsstegen är intuitiva och resultaten är reproducerbara och mycket exakta.

Förtroende bygger självförtroende: 10-års IPS e.max®-garanti

Mer än 150 miljoner restaurationer, med en överlevnad på över 96% och mer än 15 års erfarenhet. IPS e.max garantin är lika lovande som själva materialet.

CareShield – ett innovativt skydd för att fånga upp aerosol

Det är normalt att känna rädsla inför det okända. Precis som en del patienter kan känna en hotande ångest för tandläkarbehandling varje gång de sitter i tandläkarstolen, kan tandvårdspersonal känna rädsla inför den ``nya normala´´ miljön vid behandling av patient i efterdyningarna av Covid 19.

Tetric Prime – ny komposit med överlägsna hanteringsegenskaper

Mer än 500 miljoner kompositfyllningar talar sitt entydiga språk: produktfamiljen Tetric har visat sig vara lösningen för alla kaviteter. Nu presenterar Ivoclar Vivadent Tetric Prime, den innovativa efterföljaren till Tetric EvoCeram, som har visat sin kliniska framgång i mer än tio år.

”Tandvårdens svar på läkarapparna”

Sveriges första digitala tandvårdsapp är här. Med Toothie kan du besöka tandläkaren – utan att behöva lämna soffan. Toothie finns nu tillgängligt för nedladdning i App Store och på Google Play.

Optimera bonding med Katana™ Cleaner från Kuraray Noritake Dental

En avgörande faktor som påverkar bindningstyrkan mellan tandvävnad och restauration för dess livslängd är användandet av ett kraftfullt och hållbart cemeteringsmaterial som t. ex. PANAVIA™ V5. Kvalitativ adhesiva bindning, är inte bara relaterad till cementets pasta och primer vid användning, men också av tillståndet hos bondingytan. För att säkerställa ren tandvävnader - och restaurationsytor har man på Kuraray Noritake Dental utvecklat KATANA™ Cleaner, ett allsidigt rengöringsmedel med MDP-salt och med ett pH på 4,5 för intra- och extraoral applicering.

Dandent skyddar din receptionist!

Receptionister på vård- och tandläkarmottagningar möter dagligen väldigt många patienter. För att minska risken med droppsmitta har inredningsleverantören Dandent fått i uppdrag att ta fram ett enkelt och effektivt droppskydd för receptionsdiskar. Tillsammans med andra smittskyddsaktiviteter kan detta skydd för receptionen hjälpa till att skydda personal och patient.

Starkare, bättre, billigare: Flytande kompositer ger myriad av möjligheter

Flytande kompositer har varit Dr Douglas A. Terrys fokus i många år. Han har skrivit en uppskattad bok i ämnet: Restoring With Flowables. I mars kommer Terry till Sverige och SACD för att föreläsa.

Dentsply Sirona lanserar ny fräs

Dentsply Sirona lanserar en ny fräs för tandvård vid ett enda besök. Den nya fräsen har hög användarvänlighet och hastighet, samtidigt som den ger exakta restaurationer.

S1 – ett reciprokerande enfilssystem. Enkelt. Säkert. Komplett.

Sendoline utökar S1-systemet med fler filstorlekar till ett komplett system för alla typer av rotkanaler. De nya filarna S1 Plus Small 15/06 och S1 Plus Large 40/40 lanseras under Swedental 13-15 november 2019.

W&H lanserar trådlöst putsvinkelstycke

Nya Proxeo Twist är ett trådlöst putsvinkelstycke för Young engångshuvuden.

Ny autoklav från W&H

W&H lanserar en ny klass B autoklav, Lara 17.

Nya PANAVIA SA Cement Universal – självadhesivt resincement

En enstegscementering som binder till i princip alla material, ӓven glaskeramer.

Ivoclar Vivadent och 3Shape samarbetar inom området estetisk dental visualiseringsteknik

Mjukvaruapplikationen “IvoSmile” från Ivoclar Vivadent, som är baserad på augmented reality (AR), kommer att integreras i 3Shapes ortodonti- och restaurationsapplikationer. De två bolagen meddelar att de ingått ett samarbete för att förverkliga estetisk dental visualiseringsteknik.

HA nano Surface på implantat förbättrar osseointegreringen

HA nano Surface är ett syntetiskt kristallint material, vars yta påminner om ben. Ett tunt skikt av det på ett implantat förbättrar osseointegreringen. HA nano Surface är en svensk uppfinning, som utvecklats av företaget Promimic i Göteborg.

Estetik, hög kvalitet och effektivitet: Nya kompositer gör det möjligt

Många tandläkare önskar sig effektiva alternativ istället för den komplexa fler-skikttekniken. Man vill ha kompositer som är tidsbesparande samtidigt som de är användarsäkra. Detta gäller särskilt för restaurationer posteriort i det permanenta bettet, för klass I och II fyllningar.

TePe ger ett miljövänligare alternativ för munhälsan – lanserar tandborste av bioplast

TePe är först i Sverige med att lansera en ny miljövänligare tandborste i bioplast, TePe GOOD™ – bakom ligger ett övergripande initiativ mot ökad hållbarhet i företagets produktsortiment och verksamhet. Tandborsten av bioplast har samma kvalitet, design och känsla som TePes övriga tandborstar.

Primescan: Ny intraoral scanner från Dentsply Sirona

Enklare, snabbare och mer exakt än någonsin tidigare - Primescan är den nya intraorala scannern från Dentsply Sirona som möjliggör digitala avtryck av hela käken med högsta precision. Scanningen introducerar många fler möjligheter för användarna.

Ny komposit – En kompositfärg täcker in hela Vita-skalan

TS Dental lanserar Omnichroma - årtiondets största nyhet inom kompositområdet.
Processen är nästan magisk – en helt grå tand matchar perfekt med kompositen men det gör även en ljus A1.

Mer tid för patienter med FRENDAs journalsystem

FRENDA är Sveriges första webbaserade journalsystem för tandvård. Systemet ligger i teknikens framkant och erbjuder bland annat smarta funktioner som röststyrning, automatiserade kallelser och användarvänlig webbtidsbokning. FRENDA har utvecklats tillsammans med tandläkare för tandläkare och syftar till att ge mer tid för patienter och produktion.

Säg JA till patienterna som vill uttrycka sig själva!

Med den uppmaningen vill Curaprox visa att det är möjligt att förvandla ett rent måste till något mer lek- och lustfyllt.

Scancart förenklar övergången till digital tandvård

Det började med att han ville utveckla sin klinik mot ett mer digitalt arbetssätt. Ganska snart hade han identifierat ett antal betydelsefulla förbättringsområden. I det nya företaget Scancart inriktar sig tandläkare Staffan Söderström på att optimera användarvänlighet för intraorala scanners och digitala arbetsflöden. Första produkten från Scancart heter Shift och är en ny typ av datorvagn (”cart”), med fokus på ergonomi, flexibilitet och kommunikation.

TePe lanserar tandborste av bioplast

TePe lanserar på Swedental en ny tandborste av bioplast. Initiativet är början på en omställning mot ökad hållbarhet i företagets hela produktsortiment.

Bluephase Style Black Edition: 999 lampor i en nyskapande design

Ivoclar Vivadent lanserar nu en begränsad utgåva av härdljuslampan Bluephase Style i en mattsvart kulör. Den svarta färgen står för en nätt och tidlös elegans.

Nytt profylaxpulver för avlägsnande av missfärgningar och plack

Directa lanserar i sin serie PropyCare med profylaxpasta, poleringskoppar och engångshuvuden, nu också Prophy Powder där man lagt stor fokus på en grundlig och skonsam avlägsning av missfärgningar och plack.

Professionell bakteriekontroll vid hög kariesrisk

Skyddslacket Cervitec Plus är åter tillgängligt.
Cervitec Plus är ett skyddslack som innehåller 1% klorhexidin och 1% tymol och används för professionell bakteriekontroll på patienter med hög kariesrisk. Lacket ger ett intensivskydd på riskområden och är också lämpligt att använda till att upprätthålla hög kvalitet på restaurationer.

Nytt kompositblock för effektiva och estetiska restaurationer

Tetric CAD är ett estetiskt kompositblock designat för effektiv produktion av indirekta singeltandsrestaurationer. Det nya blocket kompletterar Tetric Evo-linjens utbud av direkta restaurationsbehandlingar. Tack vare materialets utpräglade kameleonteffekt smälter restaurationer framställda av Tetric CAD in med existerande tandstruktur och integreras naturligt och estetiskt i bettet.

Vinklad implantatplattform för optimalt anatomisk och protetiskt resultat

DAB Dental lanserar ett unikt implantat med vinklad protetisk plattform från Southern Implants. Med Co-Axis implantatets vinklade design förenklas komplicerade fall och bl.a. kan tidskrävande och besvärliga sinuslyft i många fall undvikas.

Zirkoniumdioxid: Populärt material nu tillgängligt för arbete direkt på tandläkarpraktiken

LT-blocken till IPS e.max ZirCAD for CEREC finns nu tillgängliga i ytterligare fyra färger.
IPS e.max ZirCAD LT blocken introducerades av Ivoclar Vivadent på IDS 2017. Med dessa block kan tandläkare framställa estetiska monolitiska zirkoniumdioxid-restaurationer effektivt direkt på tandläkarpraktiken. Nu introduceras fler färger och materialet blir ännu flexiblare att arbeta med.

Skanna genom läkdistansen

På Swedental lanserar Neoss en helt unik lösning som gör det möjligt att skanna både implantatets position och mjukvävnadsprofilen genom läkdistansen intra-oralt. Det innebär att läkdistansen kan sitta kvar på implantatet från installation till montering av permanent distans och att vävnaderna får läka in helt ostört.

TrollByte Kimera GC, ny sensorhållare med 40% lägre klimatpåverkan

Ett expertområde för TrollDental är sensorhållare inom digital röntgen. Gemensamt för alla TrollDentals sensorhållare är att de är enkla att använda och mycket hållbara. För att minska miljöbelastningen har TrollDental utvecklat en sensorhållare baserad på förnyelsebar råvara.

Nobel Biocare lanserar keramiska implantat

I partnerskap med Dentalpoint AG har Nobel Biocare utvecklat en metallfri, tvådelad implantatlösning i zirkonium. Lanseringen sker i början av 2018.

Ny ickekirurgisk metod för behandling av begränsad periimplantit

I en prospektiv multicenterstudie har forskare vid Oslo universitet utvärderat effekten vid användning av en ickekirurgisk metod för behandling av mildare former av periimplantit. Behandlingen av implantatet genomfördes med hjälp av en kitosanborste som applicerats på ett oscillerande handstycke. Över tid noterades en signifikant minskning av både fickdjup och blödningsindex. Röntgen visade ingen ytterligare benförlust efter sex månader.

Ny Airflow från EMS

AIRFLOW Prophylaxis Master, specialanpassad för PLUS pulvret där skonsam men effektiv rengöring uppnås både supra- och subgingivalt.

Effektiv nyhet från TePe

Bland höstens nyheter har TePe lanserat den nya tandborsten TePe Supreme Compact. Ett litet borsthuvud med borststrån i två nivåer gör att man kommer åt bättre och får en effektiv plackborttagning.

Intraorala scanners och smala implantat nytt från Straumann

På SFOP Pre-Congress under Tylösandsdagarna kommer Straumann att presentera kliniska erfarenheter från Straumann CARES intraorala scanner. Snart börjar Straumann också sälja 3Shape TRIOS intraorala scanner och bland övriga nyheter i höst märks ett smalt implantat och en ny vinklad distans.

KaVo Greenery Edition

KaVo ESTETICA™ E50 Life finns nu i en exklusiv variant med 2017 års trendfärg från PANTONE®. Grönt är en positiv och livsbejakande färgnyans som står för passion och vitalitet. Inom mode, arkitektur och design är den ständigt närvarande och tack vare KaVo kan den nu bli en trogen följeslagare på din klinik.

Enkel process med HealthySmile tandblekning

HealthySmile är ett nytt tandblekningskoncept från Åhrén Dental Consult. Klinikern tar avtrycket och Åhréns sköter resten. Den nya metoden bygger på över 25 års klinisk erfarenhet inom tandblekning.

Högre fluorupptag med ny transparent fluorlack

Ultradent Products lanserar Enamelast® fluorlack.

Kraftfull LED-lampa för alla tillfällen

Bluephase Style 20i: Ivoclar Vivadent lanserar en ny polymeriseringslampa.

PLANESYSTEM® Den tredje dimensionen vid patientanalys

Text och bilder från Zirkonzahn och tandteknikermästare Udo Plaster:
PlaneSystem® detekterar asymmetrier i ben och efterföljande muskelkompensation innan tandläkarbehandlingen planeras. Detta minskar risken för överföringsfel samtidigt som eventuella problemkällor vid planering och tillverkning av protetiska restaurationer minimeras. Kommunikation mellan patient, tandläkare, ortodontist och tandläkare blir betydligt enklare.

IPS e.max litiumdisilikat: 500 MPa ger ökat förtroende och nya möjligheter

Genomsnittlig biaxial böjhållfasthet på 500 MPa är en fördel för tandläkare, tandtekniker och patienter.

Nypremiär för Onepix bildhanteringssystem

Onepix är ett öppet system för bildhantering som kan användas med alla typer av röntgensystem. På Swedental presenterar Unident en ny version av systemet.

Svensk Dentalservice lanserar ny unit från Heka Dental

Klassikerna Unic Line R och Unic Line 5D från Heka Dental har under många år satt avtryck på den svenska marknaden men nu är det dags för denna trotjänare att utvecklas.

Nytt emalj- och effektmaterial

De nya IPS e.max Ceram Selection-materialen är speciella emalj- och effektpulver med briljanta färger och enastående ljusoptiska egenskaper.
De används tillsammans med IPS e.max Ceram-materialen. Med dessa pulver skapas individuella karaktäristika snabbt och enkelt och restaurationerna blir högestetiska och naturliga.

Adhesiv med integrerad desensibiliseringseffekt

Adhese Universal är en ljushärdande enkomponents-adhesiv för direkta och indirekta restaurationer, kompatibel med alla etstekniker. En integrerad desensibiliseringseffekt förhindrar vätskerörelse i dentintubuli och risken för mikroläckage och postoperativ sensibilitet minimeras.

Ny estetiskt bulkfill komposit! – kräver inte ett avslutande lager vanlig komposit

Bulkfill komposit har sedan några år tillbaka blivit ett populärt val vid stora fyllningar då arbetstiden kan förkortas genom möjligheten att fylla kaviteten och härda 4mm på en gång.

Fluoridering och bakteriekontroll i ett arbetssteg

Cervitec F - Nytt skyddslack för snabb behandling av tandytan. Vid hög kariesrisk ger det nya skyddslacket ett snabbt skydd av tandytan. Lacksystemet innehåller fluorid, klorhexidin, cetylpyridiniumklorid (CPC).

eTand – modernt verktyg som ökar patientservicen och minskar administrationen

I AlmaSofts modul eTand kan patienten boka tid och själv skriva in sin hälsodeklaration online före besöket. Tandvårdspersonalen slipper samtidigt tidskrävande administration.

Smygpremiär av nästa generations eltandborste

Oral-B presenterade för första gången i Sverige sin nya innovativa eltandborste Oral-B Genius i samband med sitt årliga symposium. Den nya tandborsten innehåller sensorer som tillsammans med kameran i mobilen och via Bluetooth kan avläsa genomförd borstning. Detta för att förbättra tandrengöring och den preventiva egentandvården.

Nytt enfilssystem för enklare och kostnadseffektiv rotbehandlingen

Det nya S1-systemet från Sendoline är ett enfilssystem med flera fördelar för tandläkarteamet. Rotbehandlingen kan utföras med en enda maskinell fil med reciprokerande rörelser som underlättar arbetet och ger god ergonomi.

Ny behandlingsenhet från KaVo

För lite mer än 15 år sedan introducerade KaVo den klassiska behandlingsenheten Primus 1058. Nu kommer uppföljaren Primus 1058 Life. KaVo har tagit fram en e-bok där du kan läsa om utvecklingen av 1058 Life och utvecklingsteamet bakom denna.

Ny självhärdande resincement

SpeedCEM Plus är en ny användarvänlig och effektiv självhärdande resincement från Ivoclar Vivadent. Idealiskt för cementering av restaurationer framställda av zirkonia.

TePe EasyPick™ belönas med det prestigefyllda Red Dot Award

Den innovativa tandstickan TePe EasyPick™ har belönats med det internationella designpriset Red Dot. TePe EasyPick™ har valts ut bland 5 214 bidrag från 57 länder.

En till allt: Nya IPS Ivocolor stains

Universalsortiment av stain och glaze för alla IPS keramiska material.
IPS Ivocolor, den nya serien av stain- och glazematerial, kan användas tillsammans med IPS keramer och Wieland Zenostar. Nu behöver dentalteknikerna endast en sorts material för individuell karaktärisering av laboratorieframställda restaurationer.

Bästa resultatet när patienten själv får testborsta med eltandborste

Att rengöra tänderna med eltandborste ger bevisat gott resultat. Vissa har dock problem med borsttekniken. På Swedental visade Oral-B sin nya testutrustning som ger patienten möjlighet att prova på eltandborstning och också lära sig en lämplig borstteknik redan på kliniken hos sin tandläkare eller tandhygienist.

Straumann lanserar ett nytt koniskt implantat

Baserat på det redan etablerade och kliniskt dokumenterade Straumann Bone Level Implant har Straumann tagit fram ett koniskt implantat ”Straumann Bone Level Tapered Implant” som lanseras nu i september.

Ivoclar Vivadent lanserar den dentala radiometern Bluephase Meter II

För att dentalmaterial ska bli fullständigt polymeriserade, måste intensiteten på det applicerade härdljuset kontrolleras regelbundet. Den dentala radiometern Bluephase Meter II erbjuder en enkel och samtidigt exakt lösning.