Artiklar taggade med Produktnyheter

Cliniclands lanserar Ceramir®-produkter från Doxa Dental

Cliniclands kommer att distribuera Ceramir®-produkter från Doxa Dental, ett företag baserat i Uppsala, där man utvecklar, tillverkar och marknadsför biokeramiska tandmaterial. Med den omfattande patientportföljen är Doxa Dental världsledande på utveckling av patentskyddade biokeramiska tekniker.*

Digitala möten i all ära!

Digitala möten och föreläsningar har verkligen tagit sjumilakliv det senaste året. Utvecklingen har gått snabbt och varit ett bra substitut i en så förändrad värld som vi levt i den sista tiden. Utbudet har varit enormt och fortsätter nog att vara det även framöver, vi behöver inte alltid resa långa vägar för att mötas under relativt korta tillfällen. Dock så är det nog det vi alla ser fram emot – att mötas och ses på riktigt. Vi ser alla fram emot events, mässor med mingel och andra typer av möten - och nog känns det som att det kan bli av inom kort.

DAC Universal

DAC Universal är en uppskattad och effektiv maskin på dagens moderna tandläkarpraktiker. Den diskar, smörjer och autoklaverar sex stycken instrument på 16 minuter. Kan användas till alla instrumentfabrikat på marknaden. DAC Universal förenklar hanteringen av hand- och vinkelstycken avsevärt.

De 10 mest innovativa produkterna på IDS 2017

Den amerikanska tidningen Digital Esthetics har listat de tio nyheter på IDS 2017 som enligt tidningen väckte störst uppskattning på tandvårdens största produktmässa.

För-färgade Zenostar MT-diskar för ännu bättre estetik och effektivitet

De för-färgade Zenostar MT-diskarna i färgerna MT 1 till 4 passar för effektiv framställning av zirkoniumoxid-restaurationer. Varken färginfiltration eller för-torkning behövs, vilket sparar värdefull tid.

Nu flyttar de tandtekniska jobben in på tandläkarkliniken på allvar!

De senaste åren har trenden med digitala avtryck ökat men i de flesta fall skickar tandläkaren fortfarande CAD-filen till ett lab som tillverkar konstruktionen. Det är inte längre nödvändigt när det gäller enklarare konstruktioner som kronor och inlägg. Om scanners och digitala avtryck var steg 1 i utvecklingen så är en egen fräsmaskin steg 2.

Zirkonium hetaste dentaltrenden när industrin visade upp sig i Chicago

Övergången till en helt digital plattform inom tandvården går snabbt. Teknikutvecklingen i kombination med nya starkare material som zirkonium har banat vägen och chair side CAD/CAM-tillverkning är numera möjlig för nästan varje position i munnen.

Nyheter för alla som arbetar med implantologi från DENTSPLY Implants

Enklare terapier och produkter som ger bättre klinisk effektivitet presentrades nyligen av DENTSPLY Implants på EAO i Stockholm.

Neoss lanserar Guided Bone Regeneration (GBR)

Neoss, ett globalt företag inom dentala implantat baserat i Sverige, lanserar nu NeoGenTM​​, en ny generation av titanförstärkta icke resorberbara membran.

Första materialet för 3D-utskrift av tandbroar godkänt av FDA

Företaget DENTCA Inc. har fått ett godkännande från den amerikanska hälsomyndigheten FDA för sitt utskriftsvänliga basmaterial för tillverkning av tandbroar. Med den nya tekniken går broarna snabbare att tillverka och blir mer exakta och mer förutsägbara.

NSK prisbelönas av Edison Award

NSKs vinkelstycke Z45L får guldutmärkelsen i den nyligen inrättade kategorin ”Dental & ENT Surgical Tools”.  Produkten valdes ut bland hundratals andra eftersom den bedömdes vara en innovativ produkt som ger utmärkt åtkomst, stabilt handviloläge och suverän visibilitet i behandlingsområdet.

En ny porslinsugn från Ivoclar Vivadent

PRODUKTNYTT: Med den nya porslinsugnen Programat P710 kan användaren analysera tandfärgen digitalt och telefonera. Den är fylld med innovativa funktioner, nya Programat P710 kan göra mer än att bara bränna. Innovationerna inkluderar en Digital Shade Assistant (DSA) för exakt färgval, telefonfunktioner och infraröd teknologi för bättre processtillförlitlighet.

Matris för svarta trianglar och en minimal luppkamera

PRODUKTNYHETER: Nu lanseras ett matrissystem som löser patienternas problem med ”svarta trianglar”. En annan nyhet från Dentman är en microkamera som sätts på operatörens luppar och tar film eller bilder som kan användas i kommunikationen med patient, hygienist och Försäkringskassa.

Adhese Universal för en pålitlig hög bondingstyrka på vått och torrt dentin

PRODUKTNYTT: Den kliniska framgången med ett adhesiv är ofta beroende av arbetstekniken. Adhesiv som bygger på totalets-teknik kräver vanligtvis ”wet bonding” teknik. Adhesivet ska då appliceras på etsat och lätt fuktigt dentin, för att undvika uttorkning. Att hitta rätt avvägning mellan hur blött eller torrt dentinet ska vara för att skapa tillräcklig bondingstyrka, är ofta mycket krävande.

Naturtrogen estetik i det posteriora området – med ett effektivt arbetssätt

PRODUKTNYHET: Tetric EvoFlow Bulk Fill är en ny flytande bulk-fill komposit som kompletterar Tetric EvoCeram Bulk Fill.

Nobel Biocare lanserar nya cementfria lösningar för den posteriora regionen

PRODUKTNYHETER: På den internationella dentalmässan IDS i Köln den 10-14 mars lanserar Nobel Biocare ett nytt komplett, cementfritt behandlingskoncept som utvecklats för att lösa de vanligaste utmaningar vid ersättning av molarer och restorativa lösningar som utvecklats speciellt för den posteriora regionen. Samtidigt lanseras också ett helt nytt implantatsystem med parallella sidor, NobelParallel med konisk anslutning.

Enkelt sätt att cementera estetiskt

Produktnyhet: Ivoclar Vivadent introducerar ett nytt kompositcementet Variolink Esthetic.

3M lanserar smart sekretessfilter för ökad patientsäkerhet

Produktnyhet: Sekretessfiltrena har en mikrolamellteknik som skyddar känslig information för nyfikna blickar förutom för användaren som befinner sig rakt framför skärmen. Filtren är tillverkade av flexibel och slittålig film och är utformade för att enkelt monteras på alla typer av LCD-bildskärmar och laptops.

IPS e.max Press Multi: Polykromatisk puck avsedd för pressteknik

Produktnyhet: En ny innovativ puck gör det nu möjligt att framställa högestetiska restaurationer med naturlig färgskiftning i endast en presscykel.

Nya pressugnar från Ivoclar Vivadent

PRODUKTNYTT: Ivoclar Vivadent introducerar en ny generation pressugnar: kombinationsugnarna Programat EP 5010 och EP 3010.

Nya material och avancerade kliniska koncept på expertsymposium i London

RAPPORT: Monolitiska restaurationskoncept stod i fokus på det internationella expertsymposiet ”The Quality of Esthetics” i London den 14 juni. På rekommendation av Kings College London Dental Institute stod Ivoclar Vivadent som värd för mötet där världsberömda specialister diskuterade nya material och avancerade kliniska koncept inför en publik på 750 deltagare.

Autospray alternativ till tandtråd

Att få patienter att regelbundet använda tandtråd eller andra hjälpmedel för interdentalrengöring kan vara svårt. Enligt en undersökning som Philips låtit göra, finns god potential till förbättrad munhälsa genom användning av en ny autospraymetod för approximalrengöring.

Ny implantatdistans i kobolt krom

Produktnyhet: Heraeus Kulzer har utökat sitt sortiment av CAD/CAM-tillverkad protetik med en skruvretinerad, individuell cara I-Butment distans i kobolt krom.

Nya Piezomed från W&H

Produktnyhet: NYA Piezomed med innovativ ultraljudsteknik ger hög precision och lämnar den mjuka vävnaden oskadd vilket innebär mindre smärta och snabbare läkning, en märkbar lättnad för patienten samt underlättar kirurgens arbete då det medför mindre blod på behandlingsområdet. 

Universal och kostnadseffektiv

Produktnyhet: Ivoclar Vivadent presenterar Adhese Universal; ett nytt ljushärdande universaladhesiv, avsett för både direkt och indirekt teknik. Adhese Universal kan användas till samtliga etstekniker: själv-ets, selektiv emalj-ets och total-ets.  Tack vare den praktiska leveransformen VivaPen säkerställs en snabb och bekväm applicering direkt i patientens mun.

Nytt implantatsystem från DENTSPLY Implants

Produktnyhet: DENTSPLY Implants presenterar nästa steg i den pågående EVolutionen av ASTRA TECH Implant System. ASTRA TECH Implant System EV är utformat med en sätesspecifik crowndown-princip som bygger på den naturliga tanduppsättningen för ökad kirurgisk enkelhet och flexibilitet samt enklare protetik – utan att kompromissa med det unika ASTRA TECH Implant System BioManagement Complex.

Vinklade skruvhål på ett nytt sätt – NobelBiocare tar konceptet ett steg längre

Produktnyhet: På Midwinter Meeting i Chicago presenterade Nobel Biocare en ny patientanpassad NobelProcera® distans med vinklade skruvhål. Kombinationen av vinklat skruvhål och en ny unik mejsel är en innovativ lösning på två kliniska utmaningar; trångt utrymme och vinklade implantat.

Nya Air-Flow pulvret Plus – Vinnare av innovationspris i Tyskland

Produktnyhet: Den internationella dentalmässan IDS är en erkänd plattform för produktlanseringar. Ett antal utvalda produkter har nominerats till innovationspriset 2013 av tidningen DZW Deutsche Zahnarztwoche (ett veckomagasin för den tyska dentalmarknaden). Under året har utvalda produktinnovationer analyserats av kliniker på mässor och event men även via omröstning online och postledes i Tyskland. Innovationspriset är alltså inte framröstat av industrin utan av användare.

Ännu en munsköljprodukt påväg till marknaden

Produktnyhet: Bioteknikföretaget Enzymatica offentliggör en lanseringsplan för ett nytt munskölj baserad på företagets enzymteknologi. Produkten PeriZyme® Munskölj är en andra generationens produkt mot tandköttsinflammation (gingivit) och är en vidareutveckling av företagets tuggummi PeriZyme. Enzymatica planerar att lansera PeriZyme Munskölj på den svenska marknaden under andra halvåret 2014.

InfoWell – Ny molntjänst för koll på läget

Produktnyhet: InfoWell är en ny molntjänst för beslutsstöd som ger en samlad bild över klinikens arbete. Klinikledning och anställda får tillgång till beslutstödet via sin webbläsare i mobiltelefonen, surfplattan eller datorn.

Tandimplantat kräver god munhygien

Miljontals människor runt om i världen har idag tandimplantat. Alla dessa implantat kräver god munhygien dagligen. Det är viktigt att patienterna redan när de får sina implantat utbildas i hur de ska ta hand om dem.

Produktnyhet: Absolut minimalinvasiva fasader

Nu finns tandfasader som är så tunna att frisk tandsubstans aldrig behöver slipas bort för att ge plats för porslinet. De kallas MegaNeers® och är 0,2 mm tunna porslinslaminat.

Nytt användarvänligt membran från Nobel Biocare

Nobel Biocare lanserar Creos xeno.protect, med start på den europeiska marknaden. Det användarvänliga resorberbara kollagenmembranet kommer att vara en del av ett större regenerativt produktsortiment under produktnamnet ”Creos”.

Ny version av Philips AirFloss

Philips introducerar nu en ännu mer användarvänlig version av Sonicare AirFloss. Ett förbättrat munstycke och ny autofunktion gör det ännu enklare att komma åt och snabbt göra rent mellan tänderna.

Sökandet efter det perfekta avtrycket

Dental24: Digital intraoral skanning för tillverkning av kronor och broar med avancerad CAD/CAM-teknik introducerades i Sverige för ca fem år sedan. Dental24 har talat med specialisttandläkare Per Tidehag som testat flera av de intraorala digitala avläsningssystem som finns på marknaden. Själv har han helt gått över till digital avläsning för alla typer av tandstödda protetiska arbeten.

Ny söktjänst för tandvård

Tandläkare.se är ännu en ny söktjänst som samlar Sveriges tandläkare. Söktjänsten gör det möjligt för konsumenter att enkelt söka, boka och jämföra tandläkare på nätet.

Schick CDR DICOM blir Onepix från Unident

Unident blir tillverkare av Onepix i Sverige. Onepix är utvecklad från Schicks programvara för klinisk bildhantering.  

Produktnyhet: Ny tandtråd TePe Multifloss

TePe utökar sitt sortiment med TePe Multifloss och erbjuder därmed ännu fler alternativ för enkel och effektiv interdental rengöring.

Nytt system varnar för felmedicinering och riskerna för medicinsk cocktail

Dental24: 300 000 felaktiga recept skrivs varje år ut i Sverige på grund av av stress, språkförbistring och trötthet. Nu finns ett nytt hjälpmedel som kan minska riskerna för felförskrivning. Med ett lättanvänt webb-baserat beslutsstöd får användaren snabbt en samlad bild av patientens läkemedel och kan ge en säker ordination.

Dags för intraoral kamera i behandlingsrummet?

Den intraorala kameran anses vara överlägsen vanlig bildtagning på en rad områden. Med tydliga bilder som går att förstora kan du ge patienten och dig själv en detaljerad bild av den tand som ska åtgärdas innan ni tar beslut om vilken behandling som behöver sättas in. Du kan också ta bilder och jämföra förändringar i en viss tand före och efter. Bilddokumentation är dessutom ett mycket värdefullt komplement i kontakter med både försäkringskassan och specialister.

Nobel Biocare förbättrar sin nätbutik

Möjligheten att skapa personliga produktlistor och dela sina favoritprodukter med kollegor ger en helt ny beställningsupplevelse och underlättar för beställaren, enligt Nobel Biocare.

Produktnyhet: Ny typ av munspegel ger 35% bättre bild

Ett tyskt företag har funnit att med extremt många lager av rhodium än de två som är standard blir spegelbilden klarare, ljusare, utan skuggor och med korrekt färgåtergivning.

New Carisolv System garanterar kariesfrihet

New Carisolv System är en minimalinvasiv metod för kariesbehandling. Peter Wilhelmsson har snart 40 års erfarenhet av tandläkaryrket och är den tandläkare i Sverige som utfört flest behandlingar med New Carisolv System.

Produktnyhet: EU-anpassat blekningsgel

Philips, ledande tillverkare av blekningsprodukter för stols- och hemmablekning, lanserar en ny ljusaktiverad tandblekningsgel med 6 procent väteperoxid. Det nya EU-direktivet tillåter endast 6 procent väteperoxid för professionell tandblekning. Philips nya gel uppfyller därmed det nya EU-direktivet för kosmetik och hygieniska produkter.

ALMASOFT erbjuder tidsbokning online

För att möta den dentala marknadens krav på Online-Tidbok, har nu– som första leverantör – ALMASOFT AB med journalsystemet ALMA, tagit fram en produkt där Online-Tidboken i realtid speglar praktikens ALMA-tidbok.    

Produktnyhet: Ny glasfiberarmerad komposit för dentinersättning från GC

everX Posterior är en ny glasfiberarmerad komposit som används som dentinersättning i kombination med vanlig universalkomposit.

Produktnyhet TePe: Enkel och effektiv plackkontroll

TePe breddar sitt sortiment med ytterligare en produkt som hjälper till att förbättra munhälsan. TePe PlaqSearch™ synliggör både ny och äldre plack med två olika färger.

Professionen har fått tycka till om gel med klorhexidin och fluor

TePe lät nyligen genomföra en enkätundersökning om TePe Gingival Gel på svenska tandvårdskliniker. Många ville lämna sina synpunkter.

Goda resultat när Ica-kuriren testar eltandborstar

Vissa eltandborstar brummar och vibrerar, en del låter som tandläkarborrar, men det blir rent med rätt teknik. Ingen av de åtta borstarna i testet borstar dåligt men vissa har onödigt många finesser. Läs mer om testet som är gjort av APL för Ica-kuriren.

Produktnytt: New Carisolv System – en ny generation tandvård

Tandläkarna upplevde föregångaren Carisolv som komplicerad att arbeta med. Vi har dragit lärdom av detta och noga lyssnat på de tandläkare som varit skeptiska. Vi har också lyssnat på alla de nöjda kunder som finns i våra studier.

Produktnyhet: Förstärkt skydd med fluorlack-systemet från Ivoclar Vivadent

Det nya fluorlack-systemet Fluor Protector S från Ivoclar Vivadent erbjuder professionellt skydd mot överkänslighet i tänder samt mot karies och erosion.

GengiPro nu åter i Sverige

Produktnytt: Hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen, har idag en mängd medicintekniska applikationer. Inte minst inom tandvården där hyaluronsyrans läkande och cellbildande egenskaper tas till vara i GengiPro, en produkt som används i mer än 60 länder.

Dental24 lanserar ny gratis tjänst för radannonser på nätet

Den nya tjänsten på Dental24 vänder sig till alla som enkelt vill köpa eller sälja något via nätet.

GC lanserar nytt cement för en mer pålitlig vardag

GC, lanserar FujiCEM 2. Glasjonomercementet garanterar optimal retention, mycket tunn filmtjocklek och klinisk pålitlighet för cementering av ett brett urval av restaurationer.

Produktnyhet: Desinfektionsmedel direkt ur kranen

Nu kommer den första icke-industriella lösningen för hand och ytdesinfektion, baserad på ozoniserat vatten. Skölj bara händerna under kranen och desinficeringen utan kemikalier är klar! Det handlar inte omen ny uppfinning. Bara om en spännande upptäckt och vidareutveckling av den beprövademiljövänliga ozontekniken.

Produktnyhet: Plåster för munhålan från MIS

Ett helt nytt plåster för att minska besvär med sår i munhålan. Plåstret är hydrogelbaserat och ger omedelbar lindring i samband med oral inflammation.

Produktnyhet: KaVo DIAGNOcam: Ny metod för kariesdetektion

DIAGNOcam kamerasystem utnyttjar tandens vävnadsstruktur för att bekräfta en kariesdiagnos. Tekniken bygger på att tanden genomlyses med ljus av en speciell våglängd som fungerar som ljusledare. En digital videokamera registrerar bilden och visar den i realtid på en datorbildskärm. Kariesskador ger upphov till mörkare skuggor på bilden. Bilderna kan sparas vilket förenklar granskning och underlättar kommunikationen med patienten.

Snabbbtest detekterar aktiv parodontal infektion

Nu finns ett test som inom 10 min sägs kunna ge ett tydligt svar på om patienten har en pågående infektion. Företaget Scandinavian Biopharma marknadsför testet PerioPruv som ett komplement till traditionell visuell diagnostik. Testet mäter antikroppar i saliv mot två proteiner som endast produceras av bakterierna A.a och eller P.g vid aktiv infektion i tandfickor.

Produktnyhet: RECIPROC ”One file endo” från VDW

Ett instrument rensar och vidgar kanalen ända till apex. Oftast inte nödvändigt att etablera “glide path” (ingen handfil)

Ny produkt absorberar saliv utan sug

Företaget Caresumables har utvecklat en produkt som effektivt absorberar saliv under tandvårdsbehandlingen. Istället för en salivsug placeras en ergonomiskt utformad kudde under tungan.

Nytt inom lingual ortodonti

Intresset för lingual ortodonti, tandreglering från insidan, ökar och användningen blir mer etablerad i den svenska tandvården.

Varning för direktimport av handhållen röntgenutrustning

Strålsäkerhetsmyndigheten varnar tandläkarmottagningar från att direktimportera en viss typ av handhållen röntgenutrustning och påminner om att det krävs tillstånd från myndigheten för att få använda sådan utrustning. Bakgrunden är att brittiska Health Protection Agency (HPA) konstaterat att stråldoserna från utrustningen är allt för höga.

ALMA Tandläkarsystem nu CE-märkt

ALMA Tandläkarsystem är nu CE-märkt enligt det gemensamma EU direktivet för medicintekniska produkter.

USA-patent för nanoyta till implantat

Den nano-tunna ytan är baserad på substansen, hydroxylapatit (HA), som genom storlek, form, struktur och kemi efterliknar det hårda i benet. Ytans likhet med mänskligt ben gör det är lättare för kroppens egna benceller att läka fast implantatet. Det nu godkända patentet, som avser nanotunna ytbeläggningar av HA, gäller fram till 2024.

Ceramir Crown & Bridge SingleCap för cementering av singelkronor

Produktnyhet: Det svenska dentalbolaget Doxa utökar sin produktportfölj med Ceramir Crown & Bridge SingleCap, anpassad för cementering av singelkronor.

De 10 hetaste produkterna inom tandvård just nu!

Här är de tio hetaste produktområdena i USA just nu enligt Dentalcompare.com, Dental24s amerikanska motsvarighet. Det mesta är förstås digitalt.  

Registrera tandstatus med rösten

En arbetsplats där röststyrd journalregistrering används med framgång är Höglunds klinik i Valbo.

Ny app för tandläkare och patienter

Cosmodent i Malmö har utvecklat en app för både iPhone och iPad för alla som är nyfikna på att veta mer om Cosmodent-metoden, Cosmodents produkter och tjänster i allmänhet men framförallt, hur förutsebar Cosmodent-metoden fungerar i praktiken.

EU-direktiv skärper användningen av tandblekningsprodukter

EU fastslog i september att användningen av tandblekningsprodukter som innehåller mer än 0,1 och upp till 6 procent väteperoxid får användas endast om ”en lämplig klinisk undersökning utförs för att säkerställa att det inte finns några riskfaktorer”.  

Saremco Dental övertygar med ett restaureringssystem utan monomerer

Den schweiziska komposittillverkaren Saremco Dental AG lanserar det första fullständiga restaurationssystemet utan TEGDMA och HEMA. Det revolutionerande systemet som omfattar sammanlagt 6 produkter är genomgående fritt från kortkedjiga monomerer och öppnar således nya vägar inom den restaurativa tandvården.

Nytt plåster absorberar sårexsudat och främjar naturlig läkning

MIS Implants Technologies Ltd, tillverkare av dentala implantat och broar, lanserar nu en helt ny serie av munvårdsprodukter, PeriZone™. Första produkten i serien är ett unikt plåster, PerioPatch® som har skapats för att absorbera sårexsudat.

För alla majsälskare!

Slipp gnaget och längtan efter tandtråd. För de som gillar majs som man köper hela, men inte deras benägenhet att fastna mellan tänderna då man gnager bort kornen kan Corn Kerneler vara en vän i köket. Corn Kerneler skär bort de gula kornen och sen är det bara att unna och gotta sig.

Oklart hur tandfyllning med laser håller

Det finns ett visst stöd för att laser fungerar lika bra som borr när det gäller att laga en kariesskadad tand. Men lasermetoden tar längre tid, och det är inte klarlagt hur tandens pulpa påverkas eller hur länge fyllningarna håller. Det visar en granskning av forskningen på området.

Bakterie- och DNA-tester som gör att man enkelt kan diagnostisera en patients risknivå för tandlossning och periimplantit

Danska Scandi Biomedical lanserar nu via Humanus Distribution AB i Trelleborg bakterie- och DNA-tester som gör att man enkelt kan diagnostisera en patients risknivå för tandlossning och periimplantit. I fall där sjukdomen redan utbrutit levereras till tandläkaren ett skräddarsytt behandlingsförslag.

NSK lanserar ny maskin för komplett underhåll av roterande instrument

NSK lanserar nu iCare+, en maskin för snabbt och bekymmersfritt underhåll av roterande instrument. iCare+ rengör, desinficerar och smörjer och är därmed en komplett lösning för rengöring och underhåll av klinikens roterande instrument.

Jakten på det naturliga utseendet

Ivoclar Vivadents IPS e.max Press-puckar finns nu också som Impulse-puckar. De erbjuds i tre olika brightness values och två grader av opalescens.

Litiumdisilikat möter zirkoniumoxid

Ivoclar Vivadent utvidgar sitt IPS e.max-system till att inkludera CAD-on- teknik. IPS e.max CAD-on-tekniken ger de tandtekniska laboratorierna möjlighet att använda litiumdisilikat glaskeramik (LS2) när de producerar zirkoniumoxidbaserade broar med hög hållfasthet.

En strålande idé – tandröntgen blir bekvämare

En ny uppfinning gör att du slipper den obekväma känslan när du röntgar tänderna. Rickard Mickelsson, Luleå, har utvecklat en ny röntgenhållare som kan revolutionera tandläkarbranschen.

Oklarheter om innehållet i dentala material

Innehåller de material som används i svensk tandvård farliga ämnen? Ja, faktum är att det råder stora oklarheter om vad våra protetiska konstruktioner och fyllningsmaterial innehåller och om dessa ämnen kan ge upphov till allergier eller biverkningar.

Elektrisk tandborste gör det lätt för patienten att borsta rätt

FlexCare med UV-rengöring och Sonicare for Kids är de senaste tillskotten i Sonicare-familjen med patenterad sonisk teknik.

Tandläkare kan upptäcka osteoporos

Tandläkare kan via digital röntgen få fram mätresultat över benskörhet på några minuter. En sådan enkel upplysning direkt till patienten skulle kunna förhindra onödigt lidande och bespara samhället kostnader på flera miljarder per år.