Artiklar taggade med Reseberättelse

Hållbara estetiska konstruktioner i fokus på AACD i Chicago

Mats Burendahl från SACD har just kommit hem från American Academy of Cosmetic Dentistry’s gigantiska årsmöte i Chicago och delar med sig av sina intryck.

Reseäventyr i Sydamerika med Galapagos som slutmål

Följ med på Curomeds nyårsresa ”Evolutionsmedicin - arvet efter Darwin”. Resan börjar i Ecuadors välbevarade huvudstad Quito, går vidare till indianmarknader i Andernas bergstrakter och avslutas på Galapagosöarna. Där ges tillfälle att studera den fortsatta forskningen kring Darwins epokgörande upptäckter om arternas uppkomst.

Reseberättelse från Curomeds kurs Effektiv stresshantering på Island 2016

Kursen ”Effektiv Stresshantering” är välbekant för Dental24:s läsare. Tore Sahlin har i flera artiklar berättat om kursprogrammet och olika sätt att minska sin stress. Det fungerar lika bra på studenter på Stanford som på tandvårdspersonal i Sverige. Det vill säga att produktiviteten ofta ökar med 20-30%, vilket är i paritet med Praktikertjänsts utmärkta program Addera, samtidigt som stressen hos deltagarna minskar med ca en tredjedel. Detta med ett program på 3-5 kursdagar och efterföljande träningsprogram under tre månader. Nog om kursen, nu till resan.

Reseberättelse från Curomeds kursresa till Seychellerna

Tidigare har jag bland annat skrivit om stress och stresshantering och andra hälsofrågor för Dental24’s läsare. Nu har jag blivit ombedd att skriva reseberättelser från våra fantastiska kursresor. En av Curomeds principer är att kurserna skall vara intressanta och matnyttiga men att resan också skall ge en genuin reseupplevelse. Både kursen och denna reseupplevelse skall stärka oss och ge nya insikter som hjälper oss i vardagen. Här kommer den första av en serie reseberättelser som jag hoppas att du som läsare skall finna läsvärd. Hör gärna av dig till mig med synpunkter!