Artiklar taggade med Riksstämma/Swedental

2020 Odontologisk Riksstämman blir digital och Swedental ställs in

Årets Odontologisk Riksstämma blir digital och Swedental, Nordens största mötesplats för dentalbranschen ställs in pga Covid-19.

Många på Riksstämman och Swedental

Riksstämman och Swedental är över för denna gång, ungefär lika hektiskt som vanligt. Deltagarantalet var högt även i år och nyheterna många.

”Tillsammans kan vi skapa bättre folkhälsa”

Den 13-15 november deltar Plackers för nittonde gången på Swedental – den mest intressanta mötesplatsen för dentalbranschen i Sverige. Mässan är ett viktigt tillfälle för Plackers att möta tandvårdsprofessionen, kunder och samarbetspartners.

Odontologisk Riksstämma och Swedental den 13-15 november 2019

Det är mycket som är på gång i Tandvårdssverige just nu. Utredningen om jämlik tandhälsa, arbetet med nationella riktlinjer, vägar för kunskapsstyrning, kompetensförsörjning i Sverige och Barnkonventionen som blir lag, samt projekt mellan vetenskap och klinik. En prisjämförelsesite är i antågande, vi har en ny tandhygienistutbildning och inte minst nya metoder, material och utrustningar som kliver in på tandvårdsmarknaden.

Träffa makthavare på Riksstämman

Passa på att lyssna på och ställa frågor till en politiker som har verklig makt över tandvården. Acko Ankarberg (KD) är Socialutskottets ordförande och en drivande politisk kraft för valfrihet och konkurrens, men också för humanism och ansvarskänsla i vård/ tandvård.

Verksamhetsutveckling genom handling – att leda oss själva och andra!

Ari Riabacke kommer att invigningstala den 13 november på årets Odontologiska riksstämma och Swedental om hur man via ledarskapet tar sig från beslutsfattande till genomförandet av förändringen samt hur vi ska få grupper och team att prestera bättre. Kort och gott hur vi kan utveckla verksamheterna genom att få saker och ting gjort!

Få en mental uppgradering under Riksstämman!

Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till bland annat boken Hjärnstark, håller i en inspirerande föreläsning om hur motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan som gör oss mer stresståliga, kreativa och intelligenta samt får oss att helt enkelt må bättre överlag.

Vad kan tandvården göra för att identifiera barn som far illa?

Sveriges Tandhygienistförening uppmärksammar viktig social fråga under Odontologiska Riksstämman i Göteborg.

Dubbla glädjeskutt på Swedental!

Den här veckan är vi på Dental24 extra glada.
Dels för att vi ska få ta del av det allra senaste inom svensk tandvård, dels för att vi kommer fira vårt eget 10-årsjubileum! Allt sker på Odontologisk Riksstämma/ Swedental 14–16 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Rekryteringsfokus för Praktikertjänst på Swedental

Den 14 till 16 november pågår Swedental i Göteborg. Det är Nordens största mötesplats för tandvården och en arena för att diskutera tandvårdens möjligheter och utmaningar. Praktikertjänst är på plats för att bland annat berätta om de karriärmöjligheter som finns i bolaget.

Folktandvården som du aldrig har sett den förut

Folktandvården är mer än flera olika tandvårdsorganisationer. Det är en modern, passionerad kraft med visioner för hela Sveriges hälsa. På Swedental-mässan kommer alla folktandvårdsorganisationer att samlas under ett gemensamt paraply - Folktandvården Sverige.

Tjuvtitt på Swedental

Dental24 gläntar på dörren till årets upplaga av Swedental och Odontologisk Riksstämma. Vi ser en stark framtidstro med många produktnyheter och installationer som redan nu visar oss digitalisering i praktiken. Här kommer ett smakprov från från några av våra samarbetspartners!

All kunskap och inspiration du behöver – samlat på ett ställe

Välkommen till Nordens största mötesplats för dentalbranschen

Se in i framtiden på Swedental

Digitalisering och innovativa framtidslösningar inom tandvården genomsyrar årets Riksstämma och Swedental 14–16 november på Svenska Mässan. Future Lab kallas ett helt nytt inslag. Ett upplevelseområde där besökaren är i centrum och får göra en resa där man blir ”störd, berörd och framtidspeppad”.

Något nytt på Swedental?

Jo massor, men inte bara produkter! Mjuka saker såsom personliga möten/relationer, utveckling, utbildning, karriär, friskvård, programvaror, olika tillverknings processer (protokoll) och informationsöverföring väger allt tyngre. Ren produktinformation och handel av bl.a. förbrukningsvaror har många gånger bytt forum och flyttat ut på nätet.

Alexander Bard framtidsspanar på Swedental

Med engagerande iakttagelser, nya tolkningar och pedagogiskt språk bjuder Alexander Bard på en lika utmanande som inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen.

Hela branschen möts onsdag till fredag 16-18 november på årets Riksstämma & Swedental

Odontologisk Riksstämma & Swedental är Nordens ledande mötesplats för dentalbranschen. Med årets tema ”Rörelser. Munnen & omvärlden. Vägarna framåt.” hoppas arrangörerna ge ny energi och inspiration till hela tandvårdsteamet. Här visas senaste nytt bland utrustning, produkter, material och arbetsmetoder tillsammans med aktuella forskningsrön som för utvecklingen framåt.