Artiklar taggade med SKATTEREGLER

Sveriges Tandhygienistförening om moms på vårdtjänster

Skatteverkets aviserade ändring av praxis som gäller moms på vårdtjänster från halvårsskiftet 2019, resulterar i att egenföretagande tandhygienister är osäkra på vilka konsekvenser beslutet får för verksamheten. Sveriges Tandhygienistförening STHF:s ståndpunkt är att Skatteverket bör skjuta upp beslutet tills rättsläget är klart.

Praktikertjänsts lösning på vårdmomsen

Praktikertjänst utvecklar konceptet och har skapat två nya anställnings- och delägarmöjligheter för att svara upp mot förändringar på arbetsmarknaden. De nya anställningsformerna poolpraktiker och specialistkonsult innebär att bolaget skapar en resurspool och att Praktikertjänst fortsätter att bredda utvecklingsmöjligheterna inom koncernen.

Skatteverkets nya momsregler

Från den 1 juli 2019 kommer konsulttjänster inom tandvården att beläggas med 25 procents moms.

Praktikertjänst kommenterar regeringens förslag till nya 3:12-regler

Regeringen har presenterat sitt förslag till ändringar i 3:12-reglerna riktat mot delägare i fåmansbolag. Regeringen backar från de mest utskällda delarna och har mildrat förslaget på flera punkter. Men Praktikertjänst noterar fortfarande negativa konsekvenser för koncernen. De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2018.