Artiklar taggade med Stipendium

Tandhygienist Sandra Lod Dimenäs prisad

Sveriges Tandhygienistförenings stipendium till professor Sture Nymans minne 2020 tilldelades leg. tandhygienist Sandra Lod Dimenäs för forskningsprojektet ”Beteendevetenskapliga perspektiv på oral hälsa och parodontal infektionskontroll; en individanpassad undervisningsmodell för att öka ungdomars motivation till ett adekvat munhygienbeteende.”

Eklund Foundation anslår 2 miljoner SEK till odontologisk forskning 2020

Det har blivit dags för forskare inom odontologi att förbereda sin ansökan för Eklund Foundation, stiftelsen för odontologisk forskning och utbildning. I år har styrelsen för Eklund Foundation anslagit 2 miljoner SEK som kommer att delas ut till utvalda projekt av hög kvalitet.

Årets stipendiater för Eklund Foundation utsedda

Nu offentliggörs årets stipendiater för Eklund Foundation, ett stipendium som syftar till att stödja internationell odontologisk forskning och utbildning. Tre projekt inom parodontologi och implantologi delar vinstsumman på €160.000.

Dr. Yohei Jinno tilldelas 2018 års stipendium från Eklund Foundation

Eklund Foundations stipendium för främjande av odontologisk forskning tilldelas i år Dr. Yohei Jinno. Stipendiet på 150 000 kr delades ut av Joel Eklund, styrelseordförande i Eklund Foundation, vid Malmö universitets högtidliga promotions- och installationsceremoni den 19 oktober.

Eklund Foundation tillkännager 2018 års utvalda projekt

Familjen Eklunds stiftelse för odontologisk forskning och utbildning, Eklund Foundation, tillkännager vilka projekt som i år tilldelas medel på sammanlagt cirka 1,5 miljoner kronor.