Artiklar taggade med Tandläkarutbildning

Universitetstandvårdens nya allmäntandvårdsmottagning säkrar tandläkarstudenternas framtid vid KI

Den 6:e oktober invigde universitetstandvården vid Karolinska Institutet (KI) i Flemingsberg i Stockholmsområdet sin nya allmäntandvårdsmottagning, lärarkliniken. Sedan tidigare finns det kliniker som erbjuder studenttandvård och specialisttandvård. Den nya lärarkliniken välkomnar nu alla patienter från och med 24 år.

Regional spetskompetens banar väg för ny tandläkarutbildning vid Jönköping University

Arbetet med en ny tandläkarutbildning på Hälsohögskolan vid Jönköping University (JU) fortsätter. Tandläkarutbildningen kommer vara viktig för att säkra en god och jämlik tandvård för hela Sverige. Som ett steg i processen inrättar JU nu tre nya kombinationstjänster inom odontologi som ger viktig kompetens för att arbeta vidare med uppbyggnaden av tandläkarutbildningen och samtidigt bidra till forskning och innovation.

Vilken svensk odontologisk institution har högst status?

Vi har tittat på två olika sammanställningar som rankar världens universitet och dess olika institutioner. Båda talar samma språk, och har listat en av våra odontologiska institutioner högre än de andra. Gissa vilken?

Jönköping University ansöker om att få starta en ny tandläkarutbildning och ett nytt forskarutbildningsområde

Den 15 mars lämnades en ansökan om att få starta en ny tandläkarutbildning och ett nytt forskarutbildningsområde vid Jönköping University in till regeringen. Genom att starta en ny tandläkarutbildning hoppas Jönköping University framöver att kunna bidra till en mer jämlik tandvård i landet.

Tandläkare med utländsk examen utbildas i Malmö

Ett nytt samarbete mellan Malmö universitet och Folktandvården Skåne ser till att tio välutbildade tandläkare med examen utanför EU får svensk tandläkarlegitimation.