Artiklar taggade med utmärkelse

TePe vinner pris för sin solenergianläggning

TePe Munhygienprodukter är vinnare av Skåne Solar Award 2019.

Tandläkarstudent från Göteborg for till USA på resestipendium från SACD

"Det går inte att få en bättre start på sin karriär än detta!" Så sammanfattar tandläkarstudenten Ronny Rukiqi sin stipendieresa till AACD Scientific Meeting i San Diego, USA i april.

Guldhjärtat 2019

För att skapa engagemang och lyfta fram förebilder inom koncernen har Praktikertjänst instiftat den årliga utmärkelsen Guldhjärtat, som delades ut under PTJ-dagen den 17 maj. Utmärkelsen – som delas ut i kategorierna Kvalitet, Ledarskap och Innovation – tilldelades kuratorn Therese Pettersson i Piteå, tandläkaren Ivan Rosengren i Borås och fysioterapeuten Sara Warnquist i Södertälje.

Årets vinnare av Privattandläkarna Award

Under Privattandläkardagens galamiddag den 9 maj delades Privattandläkarna Award 2019 ut i fyra olika kategorier.

Jan Lindhe hedras för insatser inom Osseointegration

Professor Jan Lindhe har utsetts till den 12:e vinnaren av Nobel Biocare Brånemark Osseointegration Award. För urvalet av kandidater till priset svarar medlemmar inom Academy of Osseointegration.

Årets Sverkerpris går till Björn Zachrisson

Årets Sverkerpris går till Björn Zachrisson, professor i ortodonti bosatt i Norge.

Tandläkare Staffan Söderström tilldelas Guldhjärtat för sitt arbete med innovation

Praktikertjänst utmärkelse Guldhjärtat för innovation tilldelas tandläkare Staffan Söderström. Enligt juryns motivering är pristagaren en spjutspets både inom Praktikertjänst och tandvården i stort. Genom högteknologisk utveckling har han lyckats sätta både Lappland och Lycksele på kartan.

Dental Advisor långtidsstudie: e.max Press ”Top Award Winner Long-Term Performer”

Det välkända amerikanska dentala testinstitutet The Dental Advisor har utnämnt IPS e.max Press till "Top Award Winner Long-Term Performer". Utmärkelsen kommer efter en fem-årsstudie som har omfattat 381 restaurationer.

Anette Bergström Årets Tandsköterska 2018

Anette Bergström från Specialistkliniken Oral Protetik i Karlstad fick ta emot tandsköterskornas finaste utmärkelse vid yrkeskonferensen i Stockholm.

Vem blir Årets Tandsköterska?

Ett 50-tal tandsköterskor från hela Sverige har nominerats till Årets Tandsköterska men bara en av dem kan vinna. Av alla nominerade väljs tre finalister ut. Avgörandet sker den 1 februari på Svenska Tandsköterskeförbundets årliga Yrkeskonferens i Stockholm.

Sverkerpriset till innovatörerna Matts Andersson och Agneta Odén

Årets Sverkerpris gick till tandläkarna Matts Andersson och Agneta Odén. Priset delades ut i samband med en föreläsning i digital protetik på årets Riksstämma. De båda innovatörerna belönades också med Forssbergs pris vid invigningen av Riksstämman.

Eastmaninstitutet vinnare av ROT-priset 2017

Eastmaninstitutet har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2017. Det q-märkta huset på Dalagatan 11 har omsorgsfullt renoverats av Locum som förvaltar Stockholms läns landstings vårdfastigheter. Renoveringen gjorde i enlighet med ursprungsuppförandet, en genomgripande teknisk upprustning har genomförts och lokalerna har till-gänglighetsanpassats.

TLUGs grundare Nikoo Bazsefidpay utsedd till Årets Svenska Kvinna 2017

SWEA International Inc. har utsett tandläkare Nikoo Bazsefidpay till Årets Svenska Kvinna 2017. Nikoo är grundare och ordförande i Tandläkare utan gränser. Hon arbetar som klinisk handledare i Käkkirurgi på Karolinska Institutet och Tandläkare i Försvarsmakten.

Bloggaren Johanna Ene utsedd till Årets tandsköterska 2017

På årets Yrkeskonferens för tandsköterskor tilldelades Johanna Ene utmärkelsen Årets tandsköterska för sitt arbete att göra tandsköterskan synlig för hela teamet i hela landet via sin blogg Tandsköterskan.net. Johanna är också en uppskattad och välläst bloggare på Dental24.

Finska Innovation Award 2016 till Merident Optergo

Innovation Award är en utmärkelse till dentalindustrin som årligen delas ut på den finska tandläkarkongressen och dentalmässan. Vinnare 2016 blev MeridentOptergo Oy som fick priset för sin långsiktiga forskning och utveckling av luppar.

P I Brånemark invald i uppfinnarnas Hall of Fame

Professor Per-Ingvar Brånemark har posumt blivit invald i National Inventors Hall of Fame för sitt pionjärarbete inom osseointegration.

Nominera Årets tandsköterska 2016!

Om 3 veckor stänger nomineringen till Årets tandsköterska 2016. Svenska tandsköterskeförbundet och ApoEx som står bakom utmärkelsen hoppas på ett ökat intresse i samhället för det viktiga arbete som landets tandsköterskor utför. Man vill också att fler får upp ögonen för yrket.