Artiklar taggade med Verksamhetsnytt

Folktandvården Skåne har öppnat ny toppmodern klinik på Mobilia

Den andra november slog Folktandvården Skånes nya klinik på Mobilia i Malmö upp portarna.

Ny VD för Unident Group

Helena Grubb tillträder som ny VD för Unident-koncernen den 26 oktober, 2020. Helena kommer in i bolaget med en bred erfarenhet från chefsroller inom bolag som Husqvarna, Assa Abloy och Hultafors Group. Hon har där haft verksamhetsansvar för affärsenheter och framgångsrikt drivit såväl tillväxt som strategiska initiativ. Helena efterträder Robert Dackeskog, som lämnar posten för nya uppdrag utanför bolaget.

Grönt ljus för Hälsans hus i Södra Ryd, Skövde

I Södra Ryd i Skövde planeras ett Hälsans hus där Folktandvården, Närhälsan och familjecentralen Symfoni arbetar tillsammans. Första spadtaget tas tidigast sommaren 2021.

CelinDental växer med fler tjänster

Som en av de första att jobba professionellt med att förmedla tandvårdskliniker har CelinDental blivit en välkänd aktör i branschen. Även kompetensutvecklingen i form av korta kurser har nått många tandvårdsteam. Nu tar CelinDental ytterligare ett kliv i sin roll som oberoende affärspartner genom att även erbjuda affärsutveckling och bemanning.

Tillgängligare tandvård med nya arbetssätt

Tillgänglig tandvård och digitala arbetssätt var i fokus när delårsrapporten för Folktandvården Västra Götaland presenterades i tandvårdsstyrelsen den 30 september. Inom några månader kommer alla kliniker ha utrustning för distanskonsultation och Folktandvården online fortsätter att utvecklas.

Folktandvården Skånes tandfé fyller två år

Nu fyller Folktandvården Skånes tandfé Lea två år. Sedan 2018 har över 100 000 barn som besökt tandläkaren fått en bok och kunnat läsa om hennes äventyr.

Dental24 expanderar

Dental24 utökar med fler kommunikationsmöjligheter och medarbetare.

PTJ Dental växer med två nya tandläkarmottagningar

Praktikertjänsts verksamhetsområde PTJ Dental växer med två nya tandläkarmottagningar – en i Visby och en i Sigtuna. Båda enheterna öppnade den 1 juni och är sammanslagningar av mindre verksamheter som nu ska arbeta under gemensam flagg.

Folktandvården öppnar digital klinik

Folktandvården har öppnat sin första digitala klinik. Patienter kan nu träffa tandläkare i videosamtal och få råd och hjälp på distans.

Praktikertjänst startar pilotprojekt för tandvård i mobilen

Praktikertjänst kommer under fyra veckor i maj att driva ett pilotprojekt med en digital tandläkarmottagning för patienter i Stockholmsregionen. I projektet erbjuds patienter som är 24 år och äldre kostnadsfri tandvårdsrådgivning via chatt eller video. Syftet med projektet är att utvärdera hur digitala verktyg kan användas för att möta patienter inom tandvården.

Oral Care erbjuder dedikerade tider och transporthjälp för patienter som tillhör riskgrupper

Oral Cares klinikmottagningar i Stockholm och Göteborg erbjuder en unik tjänst för dem som tillhör en riskgrupp. Med öronmärkta tider där personalmängd minskas och väntrummet är tomt ges symtomfria patienter, som tillhör en riskgrupp, möjligheten att få tandvård på ett tryggt sätt.
Patienter som bokar en dedikerad tid har även möjlighet att kostnadsfritt bli hämtade och hemkörda i en Oral Care bil utan extra kostnad.

Uppdaterade rutiner för aerosolbehandlingar

Nu öppnar Folktandvården Västra Götaland återigen upp för att utföra aerosolbildande behandlingar. Anledningen är nya rutiner som innebär en trygg och säker miljö för både patienter och medarbetare.

Folktandvården Skåne inför korttidsarbete

Med anledning av den rådande situationen har Folktandvården Skåne i överenskommelse med de fackliga organisationerna Vision, Tjänstetandläkarna, SRAT och Ledarna beslutat att införa korttidsarbete med start 22 april.

Innovationsklinik nyckeln när nytt taligenkänningssystem breddinförs i tandvården

Med hjälp av taligenkänning kan folktandvårdens personal nu registrera tandstatus direkt i journalsystemet, utan att behöva använda tangentbord och manuellt skrivande. Detta har möjliggjorts av att regionens innovationsklinik Idun fungerat som utvecklingsmiljö för anpassning av ett digitalt system som ska möta tandvårdens specifika behov.

Tillfälligt stopp för viss tandvård

Tandvårdsledningen har beslutat att tillfälligt stoppa aerosolbildande behandlingar i Folktandvården Västra Götaland på grund av coronaviruset.

Styrelsen i Praktikertjänst AB föreslår årsstämman 2020 att ställa in aktieutdelningen

Styrelsen i vårdkoncernen Praktikertjänst AB har beslutat att föreslå årsstämman 2020 att ställa in aktieutdelningen för 2019. Bakgrunden till beslutet är den snabba spridningen av det nya coronaviruset och hur viruset påverkar samhället och Praktikertjänsts verksamheter.

Tysk materialleverantör hotas av insolvens

Det tyska dentalföretaget Pluradent har beviljats självadministration fram till sommaren för att avvärja hotet om insolvens.

Plandent och GHP i ny stor affär

GHP Specialisttandläkarna Nacka är en av landets största privata enhet för specialisttandvård. GHP Specialisttandläkarna har nu valt Plandent som leverantör i samband med sin stora nybyggnation i vårdhuset Curanten i Sickla.

MyDentist vill förändra den svenska tandvårdsmodellen

Tandläkarbröderna Alex och Mikael Nikittjenko har flera års erfarenhet av tandvårdsbranschen utomlands. De ser nu stor potential hos MyDentist och det nya konceptet som svensk tandvård inte tidigare har sett.

Praktikertjänst har öppnat ny klinik för specialisttandvård i Örebro

Praktikertjänst har öppnat en ny specialistklinik för endodonti, alltså rotbehandlingar, rotspetsoperationer och smärt- och infektionsutredningar, i Örebro. Kliniken drivs av Erik Ardesjö som flyttat tillbaka till hemtrakten efter många år i Uppsala.

Samarbete med kommuner, utökad dialog med patienter och utveckling av AI (Artificiell Intelligens)

Tandvårdsstyrelsen i Västra Götaland har fattat beslut om att godkänna Folktandvårdens affärsplan för år 2020. I affärsplanen prioriteras bland annat utveckling av digitala vårdformer och tjänster, artificiell intelligens, och utveckling av Frisktandvårdskonceptet.

VD-byte i Praktikertjänst i november

Praktikertjänsts vd och koncernchef Erik Strand har informerat styrelse och ordförande att han önskar sluta innan årsskiftet. Styrelsen har därför beslutat att utse Carina Olson, ekonomi- och finansdirektör samt vice vd, till ny vd och koncernchef för Praktikertjänst. Hon tillträder den 1 november och kommer fram till dess att fortsatt arbeta nära Erik Strand för att säkra kontinuiteten i bolaget.

Tandläkare Viveca Hansson Gidlund ny styrelseledamot i Praktikertjänst

Vårdkoncernen Praktikertjänsts årsstämma har beslutat att välja in tandläkare Viveca Hansson Gidlund i styrelsen. Viveca Hansson Gidlund är verksamhetsansvarig på Krontandläkarna i Kungsbacka och har arbetat i Praktikertjänst i över 20 år.

Ny tandvårdsdirektör i Region Örebro län

Ola Fernberg har sedan september 2018 varit tillförordnad tandvårdsdirektör. Han har arbetat inom Folktandvården, i dåvarande landstinget och nuvarande Region Örebro län sedan 1978 och bland annat varit tandläkare samt klinikchef i både Askersund och Örebro. Sedan 2004 har han varit biträdande tandvårdsdirektör och chef för verksamhetsutveckling sedan 2012.

PTJ Dental en bra lösning för alla parter

Tandläkarna Antoinette Nordin Tjäder och Bengt Nilson har under de senaste 20 åren byggt upp och drivit en klinik i Praktikertjänsts regi i Vetlanda. I januari sålde de kliniken till moderbolaget Praktikertjänst och den 1 maj övergår mottagningen i den nya verksamhetsgrenen PTJ Dental.

Lars Grundström Dalarnas första specialist i orofacial medicin

Tidigare hette vår avdelning Sjukhustandvård/Oral medicin, nu heter den Orofacial medicin /Sjukhustandvård och är dessutom en helt ny specialitet inom tandvården. Nu har Dalarna fått sin första specialist i den nya specialiteten inom tandvården – orofacial medicin.

Ftv inleder samarbete med Generation Pep för en bättre folkhälsa

Folktandvården Sverige tar ännu ett steg i kampen mot karies.
Genom ett samarbete med Generation Pep vill Folktandvården Sverige ta hjälp av förskolor och skolor för att visa hur kul det kan vara att borsta tänderna.

Ny organisation för specialist-tandvården i Malmö och Lund

Folktandvården Skåne organiserar om specialisttandvården i Malmö och Lund. Syftet är att minska väntetiderna och öka tillgängligheten för skåningarna.

Två nya folktandvårdskliniker och ett specialisttandvårdscentrum i Västra Götaland

Den 19 december tog tandvårdsstyrelsen beslut om investeringsplan 2019 för Folktandvården Västra Götaland. Nästa år kommer två nya kliniker att stå färdiga i Kungälv och i Göteborg. Dessutom flyttar större delarna av specialisttandvården i Skövde till nya lokaler vid Skaraborgs sjukhus.

NIOM får ny ägare

Nordic Institute of Dental Materials (NIOM) får nya ägare. Det är UniRand AS, ett aktiebolag under Universitetet i Oslo säljer sina aktier i NIOM AS till NORCE AS, som från den 1 januari 2019 blir ny majoritetsägare. Norska staten kommer fortsättningsvis att vara ägare till 49% av aktierna i NIOM.