Artiklar taggade med Volontärverksamhet

4000 barn screenade på TLUGs volontärresa till Tanzania

Fyra volontärer från Tandläkare Utan Gränser reste i februari till Tanzania för att besöka avlägsna byskolor där de undervisade barnen om munhygien, kost och tandhälsa. Nästan 4000 barn screenades och av dem remitterades ca 1400 till tandläkare ”Dr Bodil” som är stationerad i landet för TLUG.

Fler svenska volontärer ombord på Mercy Ships

Mercy Ships äger och driver världens största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy. Hjälporganisationen erbjuder gratis sjukvård till de fattigaste människorna i världen. Ombord erbjuds operationer, tandvård och kvalificerad sjukvård. Intresset bland svenskar för att bli volontärer har ökat markant under flera år.

Med TUG på en efterlängtad volontärresa till Zimbabwe

Redan när Tandläkare Utan Gränser startade 2009 bestämde sig Iman Malakuti för att det en dag skulle bli hans tur att åka på en volontärresa. Som färdig tandläkare med två års arbetslivserfarenhet var det äntligen dags sommaren 2016. Efter en lång tids väntan satt han på flygplanet på väg till Zimbabwe i Afrika.

Många upplevelser rikare efter volontärresa med Tandläkare Utan Gränser

Läs om tandläkare Mahta Hosseinkhani Hazaveh fantastiska upplevelser från sin volontärresa med Tandläkare Utan Gränser. Trots påfrestande omständigheter i Zimbabwe vill hon gärna ge sig iväg på en ny resa. Obs! Sista dag för anmälan till nästa volontärresa till Zimbabwe är den 15 oktober.

Folktandvården i framgångsrikt projekt i Rumänien

Sedan 2009 stöttar Folktandvården ett tandhälsoprojekt i Rumänien som riktar sig till barn och ungdomar.
- Genom vår medverkan tar vi ett socialt och globalt ansvar. Projektet som är inriktat på förebyggande tandvård har visat på fantastiska resultat, säger tandvårdsdirektör Gunnar Eriksson.

Tack vare Operation Smile behöver Loraine inte längre leka ensam

Loraine är 5 år gammal och föddes med läpp- och gomspalt som gör att hon blir utstött och måste kämpa för att kunna äta och lära sig tala. Hemmet i Filippinerna drabbades hårt av tyfonen Haiyan 2013 och fortfarande finns massor av skrot och taggtråd kvar där Loraine nu leker. Ensam. Hennes utseende gör att hon hellre stannar hemma än att gå till skolan och leka med andra barn.