Tandläkare

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 560 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

Inom området oral hälsa/paradontologi vid Högskolan Kristianstad finns en vital forskningsmiljö. Söktrycket till program och kurser är högt. Vår kliniska verksamhet bedrivs i fräscha och moderna behandlingsrum. I Universitetskanslersämbetets utvärdering har vår kandidatexamen i oral hälsa fått som enda i landet högsta betyg. Vi söker dig som vill vara med oss att fortsätta driva och utveckla utbildning inom området.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår undervisning och handledning inom Tandhygienistprogrammet men kan förekomma även i andra program, fristående kurser och uppdragsutbildningar. En del av arbetet kommer att utgöra forsknings-, utvecklings- och kvalitetsarbete. Det ingår också egen patientverksamhet.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker Dig som är legitimerad tandläkare. Klinisk erfarenhet krävs eftersom en del av tjänsten innebär egen patientverksamhet. Det ses som meriterande med specialistutbildning, företrädesvis inom ämnesområdet parodontologi, samt doktorsexamen eller pågående forskarstudier inom oral hälsa/parodontologi. Tidigare erfarenhet av odontologisk forsking och högskolepedagogik är också meriterande.

Du har erfarenhet av att arbeta självständigt såväl som i grupp. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet, flexibilitet och initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Undervisning, handleding och forskning kan förekomma på annan ort än Kristianstad och även på kvällstid. Vanligtvis tillämpas provanställning. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Ansökan
Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är den 2014-03-27. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Upplysningar om anställningen lämnas av
Carina Mårtensson, avdelningschef, carina.martensson@hkr.se, 044-20 40 74

Fackliga företrädare
Anders Håkansson, SACO/Sulf, 044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet, 044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-20 32 02

Välkommen med Din ansökan!