En tandsköterskas tankar

Tandsköterska – en sport

Jag har kommit till insikten att tandsköterska ej är ett yrke, utan en sport. För ni känner väl svetten lacka, systrar och bröder? »

Hur du rekryterar en engagerad tandsköterska

Bra personal är nyckeln till framgång. Hur lyckas man rekrytera en engagerad tandsköterska som faktiskt älskar sitt yrke? Jag ska berätta. Det är enkelt! »

Swedental ur tandsköterskors perspektiv

Vad kan man egentligen få ut av en mässa genom att träffa alla dessa människor, förutom huvudvärk och ont i fötterna? »

Tandsköterskan, det skrangliga sidohjulet

Nyligen var jag en av talarna på den renodlade tandsköterskekonferensen Tandsköterskan i Fokus, som Gothia Fortbildning arrangerade i Stockholm. Det är så otroligt häftigt att få stå där på scenen och dela med mig av idéer, tankar och inte minst känslor rörande vårt fantastiska yrke. En dag full av energi som sprutade åt alla håll, viktiga möten människor emellan och en dag efteråt då jag var totalt utmattad. Heh. »

Ett kravfyllt brev

Ett par veckor har det tagit. Veckor av prestationsångest, höga krav och konflikter inombords om hur jag borde skriva eller inte skriva. Att det skulle vara ett sådant massivt berg att bestiga, detta att skriva ett ynka personligt brev för en jobbansökan. Det var många år sedan sist och insatsen har ökat. »

Jag önskar mig ett jobb

Ja, så är det. Jag önskar mig ett jobb, men inte vilket som helst. En fin liten arbetsplats att plantera mig på, där jag gärna får gro och växa länge. Grodhopp i arbetslivet är inget för mig. Jag tror på långsiktiga relationer för en värdefull avkastning åt båda håll. »

Har du en dålig arbetsplats?

Det är brist på oss lite överallt. Jag tycker inte det finns någon anledning att sitta och häcka på en arbetsplats där man inte trivs eller inte är uppskattad. Herregud, vi spenderar mer tid på jobbet än med våra familjer. Att stanna där det inte är bra är helt enkelt slöseri med liv. »

Glädjen som tandsköterska

Så klart tänker jag på jobbet även nu när jag är hemma med små barn. Mer än ofta, även i drömmen. Reflektioner, funderingar och minnen. Idag tänker jag på alla fina möten, de gånger man gjort det lilla extra av bara farten och fått så mycket tillbaka. Tänkte dyka ner i några sådana minnen tillsammans med er. »

Den svenska välfärden

Såg precis första delen i programserien ”Den svenska välfärden” på SVT Play. Det handlar om vården och jag tycker att du ska sluta läsa här och se den nu. Nu. »

Har du kunder eller patienter?

Sitter och tittar på dokumentärfilmen ”Human”, som finns på SVT Play nu. Slås av insikten att jag behöver påminnas om vår mänsklighet. Jag behöver möta blickarna och orden om öden som filterlöst delges mig från TV-rutan. Ska man verkligen behöva påminnas om sådant? Ja kanske. För så som vi lever här och nu krymper tiden för att bara vara människa och se varandra för det. »