En tandsköterskas tankar

Jobba aldrig helg

Jag vägrar gå med framåt i den här utvecklingen mot alltings ständiga tillgänglighet. Att vissa samhälleliga instanser som akutvård, polis och liknande måste vara tillgängliga dygnet runt går jag självfallet med på. Men att alla andra ska haka på och dras med i denna virvlande tornado av ständighet, att alltid finnas till hands, det är en sjukdom i sig. »

Hurra för den lilla kliniken

Efter tandsköterskeexamen 2011 fick jag jobb på en liten enmansklinik, och i perioder fanns bara en tandsköterska (jag). Min tandläkare, som var lite äldre, frågade många gånger oroat om jag inte saknade kollegor, kanske mer jämnåriga? Mitt svar var alltid nej. Jag trivdes som fisken i vattnet. Efter ett gäng år med erfarenheter från stora arbetsplatser, många kollegor och fyrkantiga organisationer där positiva förändringar från den enskilda anställda var som att skjuta en pil in i en enorm Riesen-kola, var det en lättnad att skala ner så totalt. »

Tandsköterska – en sport

Jag har kommit till insikten att tandsköterska ej är ett yrke, utan en sport. För ni känner väl svetten lacka, systrar och bröder? »

Hur du rekryterar en engagerad tandsköterska

Bra personal är nyckeln till framgång. Hur lyckas man rekrytera en engagerad tandsköterska som faktiskt älskar sitt yrke? Jag ska berätta. Det är enkelt! »

Swedental ur tandsköterskors perspektiv

Vad kan man egentligen få ut av en mässa genom att träffa alla dessa människor, förutom huvudvärk och ont i fötterna? »

Tandsköterskan, det skrangliga sidohjulet

Nyligen var jag en av talarna på den renodlade tandsköterskekonferensen Tandsköterskan i Fokus, som Gothia Fortbildning arrangerade i Stockholm. Det är så otroligt häftigt att få stå där på scenen och dela med mig av idéer, tankar och inte minst känslor rörande vårt fantastiska yrke. En dag full av energi som sprutade åt alla håll, viktiga möten människor emellan och en dag efteråt då jag var totalt utmattad. Heh. »

Ett kravfyllt brev

Ett par veckor har det tagit. Veckor av prestationsångest, höga krav och konflikter inombords om hur jag borde skriva eller inte skriva. Att det skulle vara ett sådant massivt berg att bestiga, detta att skriva ett ynka personligt brev för en jobbansökan. Det var många år sedan sist och insatsen har ökat. »

Jag önskar mig ett jobb

Ja, så är det. Jag önskar mig ett jobb, men inte vilket som helst. En fin liten arbetsplats att plantera mig på, där jag gärna får gro och växa länge. Grodhopp i arbetslivet är inget för mig. Jag tror på långsiktiga relationer för en värdefull avkastning åt båda håll. »

Har du en dålig arbetsplats?

Det är brist på oss lite överallt. Jag tycker inte det finns någon anledning att sitta och häcka på en arbetsplats där man inte trivs eller inte är uppskattad. Herregud, vi spenderar mer tid på jobbet än med våra familjer. Att stanna där det inte är bra är helt enkelt slöseri med liv. »

Glädjen som tandsköterska

Så klart tänker jag på jobbet även nu när jag är hemma med små barn. Mer än ofta, även i drömmen. Reflektioner, funderingar och minnen. Idag tänker jag på alla fina möten, de gånger man gjort det lilla extra av bara farten och fått så mycket tillbaka. Tänkte dyka ner i några sådana minnen tillsammans med er. »