En tandsköterskas tankar

Vi har ingen tid att erbjuda dig

Det är andra tider, utan tider. Vi behöver alla ställa om på olika sätt, för att inte få en mental härdsmälta. »

Gruppterapi för bättre arbetsmiljö

Jag läser om arbetsmiljö. Vad är det? Det finns flera olika områden och det verkar som om det kan bli svårt att få till en arbetsmiljö alls när man läser på. Oj oj, hej och hå. Jag är i mångt och mycket en person som på arbetsplatsen tycker om mallar, listor och ordning och reda. Men i grund och botten så handlar hela jag om känslor. Om känslorna inte är med så blir det verkligt dålig arbetsmiljö. »

Dagens ungdom alltså

Nu är jag där! Mitt i livet och slänger mig i lianen med frasen ”Dagens ungdom… ja!”. Det går så fort när jag svischar fram på lianen genom ungdomsdjungeln, över deras huvuden. Där har jag bra utsikt, spanar ner mot blickar i mobiler, håglösa miner och tykna tillmälen sinsemellan. Det är min vuxenutsikt. På tryggt avstånd och med intresset på annat håll än deras tillvaro där nere på marken. »

Konflikten inombords är total nu

Jag måste skriva av mig. I veckan publicerade jag ett blogginlägg på min hemsida www.tandskoterskan.net och var väl ganska arg på läget med brist på PCR-prover och långa provsvarstider, som såklart påverkar oss som arbetar i vården och som på något sätt försöker hålla ställningarna i allt detta. Jag var nog arg på hur ”alla” tanklöst gick och testade sig, oavsett om det egentligen var nödvändigt. »

Har sociala medier kopplat oss som hundar?

Det har grott länge hos mig, känslan av att vara en hund som lyder order och går dit kopplet drar. Kopplet drar mig genom flöden på Instagram och Facebook, i oändlighet. För det som är skapat för att locka min uppmärksamhet tar aldrig slut. Som hundgodis på en stig genom skogen. Och det är exakt så det är tänkt att vara. »

Hemmajobbarnas ekonomiska snabbspår under pandemin

Jag sitter och läser artiklar om människors olika ekonomiska situation i pandemins kölvatten. I fackförbundet Visions tidning ställs frågan ”Ska de som inte kan jobba hemifrån få ekonomisk kompensation?” »

Herregud mitt barn har karies!

Dottern ligger på badrumsgolvet med huvudet i mitt knä. Jag vrider hennes huvud hit och dit medan jag vinklar munspegeln för att kunna se bättre. Där. Ja, DÄR! En sabla brun fläck som definitivt inte går att borsta bort. Ångestormen genom kroppen, har tandsköterskans dotter karies?! »

Stjärnögonblick

Nu om någonsin måste vi sätta fart och samla på dem i en liten påse. Sedan ta upp dem, rada upp dem framför oss och studera dem. Dela dem. »

Att bearbeta oro

Det gnager i hjärttrakten och lungorna känns tyngre. Nu är jag hemma sjuk för tredje gången på tre månader på nytt jobb och denna gång är det ingen regelrätt förkylning som ger mig ångest för att den tar sådan hiskelig tid att bli av med. Nu är det något ovisst med kraftig huvudvärk, illamående och andra små luriga symptom jag inte riktigt kan fånga in. Hjärnan slår på sirenen och maler det ovälkomna mantrat ”covid covid covid”. Hjärtat bankar och lungorna fylls med bly. Så känns det. »

Jag var den sämsta kollegan

Det finns ett år i mitt arbetsliv som jag bär med mig i livet som en deformerad skatt. Värdefull bara då jag ser på den ur rätt synvinkel. »