Har du en dålig arbetsplats?

Det är brist på oss lite överallt. Jag tycker inte det finns någon anledning att sitta och häcka på en arbetsplats där man inte trivs eller inte är uppskattad. Herregud, vi spenderar mer tid på jobbet än med våra familjer. Att stanna där det inte är bra är helt enkelt slöseri med liv.

Vad är en bra arbetsplats? Jag har så många exempel, ibland kanske man glömmer och behöver påminnas om dem. Läs och begrunda i så fall.

Jag vet att jag har en fantastisk arbetsplats när jag gör hopsasteg in i behandlingsrummet! Där skulle vi kunna avsluta den här texten egentligen. Men vi kör på bara för härlighetens skull.

När jag känner att det är lätt och roligt att ta upp frågor och förslag gällande kliniken och arbetsrutinerna med chefen. Jag får gehör och vi diskuterar som jämlikar.

När jag är ett blixtrande åskmoln på kontoret men ändå har energi att växla till soligt glad så snart jag ska gå ut till patienten. Det är den där lilla knappen jag har för ändamålet. Klick, glad! Men jag tror den hade gått sönder i hanteringen om jag inte trivdes på arbetet.

När tandläkaren uppskattar de där två extra ögonen och faktiskt blir glad åt att veta vad de registrerar som han kanske missat. Fyra ögon är alltid bättre än två, men sitter man på en för hög häst är det lätt att tycka att de där tandsköterskeögonen är okunniga och bör fästas på sugen och inget mer. Synd på så många vis.

På en bra arbetsplats vill jag stanna kvar och utvecklas, bli lite bättre hela tiden. En bra arbetsgivare ser det fröet och vill vattna det och se det växa där under en lång tid. När jag har en bra arbetsplats investerar chefen i mig långsiktigt.

Det finns så mycket mer! Vad är en bra arbetsplats för dig? Och så vill jag ropa hurra för alla bra chefer där ute, som läser detta och nickar förstående och gör sitt bästa. Ni är fantastiska!

Nu är det bannemig vår, mina vänner. Jag känner en vårstorm inom mig och det är härligt!

 

Bästa Hälsningar

Johanna

 

Johanna Ene är tandsköterska och arbetar på en privatklinik i Göteborg. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Senaste inläggen