Kalla mig inte för Göran

För det känns konstigt att bli kallad Göran när jag är kvinna och heter Johanna. Men då det är mer regel än undantag nu så kanske jag bör byta namn? Eller så kan folk ta och skärpa sig när de svarar på mail i arbetet. Om man nu läser ett mail så tycker jag att man kan anstränga sig så pass att blicken vandrar den extra raden till ”Med Vänliga Hälsningar Johanna, tandsköterska” för att ta reda på vem man har att göra med.

Och är det så att man inte ens tycker sig ha tid att läsa mail ordentligt och klickar iväg standardsvar, ja då tycker jag man kan skita i att svara helt och hållet. För vilket av alternativen det än är så har jag redan i ert svar som inleds med ”Hej Göran,” tappat förtroende för ert företag.

Så här är det… De senaste månaderna har jag noterat hur all den mailkorrespondens jag haft med olika företag och dentala aktörer i jobbet besvarats med det lilla, men ack så störande, ”Hej Göran,” trots att jag alltid talar om vem jag är och skriver under med mitt namn och yrkestitel.

Men halledudandedå vilket gnäll för ingenting, va! Kan ni tycka. Och visst står det min kära tandläkares namn som avsändare när man ser mailet i inboxen. Kanske är det bara jag som tycker det hör till allmänt hyfs och uppfostran att läsa hela brevet och se vem som faktiskt skrivit det. Särskilt i jobbsammanhang kan det vara många personer som administrerar en mailadress.

Som tandsköterska har man ofta hand om kontakterna utåt, är den som ansvarar för varubeställningar och mycket annat som företag vill sälja in. Det kan vara klokt att göra den pyttelilla ansträngningen att åtminstone då skriva rätt namn. Jag fick min spader när jag hade en allvarlig frågeställning och efter fem vändor mailande fortfarande hette ”Hej Göran,”. Njä, jag är inte så intresserad av er längre, ni är inte särskilt intresserade av mig. Till och med den riktiga Göran tycker det är nonchalant och illa, särskilt som han är väldigt glad att ha tandsköterskor som sköter mailen så att han kan ägna sig åt patienter. Och det tycker jag verkligen han ska få göra.

Från och med nu ska jag bara skriva mina svar adresserat till chefen på företaget. Det kan bli hur bra som helst!

 

Med Vänliga Hälsningar

”Göran”

 

Johanna Ene är tandsköterska och arbetar på en privatklinik i Göteborg. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Senaste inläggen