Tandteknikerns vardag

– Nu ryker allt vi byggt upp, var allt jag hann tänka

Det tog 15 minuter från första gnistan till en totalbrand hos grannen. Tisdagen den 7:e augusti var det obehagligt nära för oss. Tack vare brandmän, insatsledning och skadebesiktning direkt på plats kunde vi arbeta som vanligt igen redan morgonen därpå! Men jag har nästan aldrig varit så rädd! »

Vart är vi på väg?

Den frågan inleder varje omgång av ”På spåret”. Samma fråga är högaktuell för oss i tandvårdsbranschen.
10-poängsnivån: Utan tvekan är det uppdraget Veronica Palm fått att utreda, nämligen tandvårdsförsäkringen. Under titeln ”Ett tandvårdssystem för jämlik tandhälsa”. »

Vad gör man när det går åt skogen?

Nu när alla pratar om fördelarna med digital tandvård undrar man om det inte finns några nackdelar? Det är en intelligent fråga som jag får ibland. När tekniken strular gäller det att man har rätt leverantör och ett bra nätverk. »

Digitalisera mera…

Digitalisering har blivit ett modeord, men det är bara ett ord om man inte klär det med ett innehåll. »

Äntligen!

Helt plötsligt får man det samtalet. Inte från lotteriet, utan från Läkemedelsverket. »

Kollegiala konkurrenter!

Vi som tandtekniker lever och verkar i en mycket liten bransch. Med både för och nackdelar. Det gäller att ta hand om fördelarna.
»

God jul alla från teknikern!!!

Hejsan hoppsan, nu är det juletider igen. Detta året har gått otroligt fort, tycker jag. Det är nästan så man inte hinner med. Ett spännande år tar slut och ett förhoppningsvis än mer spännande tar vid. »

Is there anybody out there?

Den tekniska utvecklingen går i ett rasande tempo nu, det märker vi och läser om dagligen. Frågan jag ställer mig är om andra områden hamnar på efterkälken? »

Nu är det allvar, på riktigt!

Det märks att sommaren är i antågande. Inte bara på det fina vädret, snuviga pollenallergiker och öppna uteserveringar. »

Lyssna och lär, det försöker jag göra

Har varit på en utbildning i Bensheim arrangerad av Denthouse och Dentsply Sirona. Bra koncept och väl genomförd kurs. Jag hör ofta från kollegor att de tycker att de är svårt att hitta bra vidareutbildning. Det är det, men när de dyker upp bör (ska) man ta chansen. »