Tandteknikerns vardag

Tandteknikerns ”nya” vardag 

Med lite tur och en måtta ansvar börjar vår vardag se mer normal ut än på länge, men allt är inte som förut. På gott och ont.  »

Inte något ont utan något gott

Det är en fantastiskt vacker höstdag. Löven börjar få sin gyllene färg, solen skiner från en klarblå himmel och alla grannar höstpåtar i sina trädgårdar. Borta för tIllfället är regn, rusk och blåsväder. Det enda molnet som fortfarande hänger över oss är pandemimolnet. »

Är vi körda nu?

Vi vet att Corona/Covid-19 pandemin påverkar oss alla redan nu trots att det bara är toppen av ett isberg vi ser. Hur ska vi förhålla oss till det och vad kan vi faktiskt göra? »

Upphandling igen, suck. Eller?

Som tekniker är man van vid alla upphandlingar. Det kan kännas besvärligt - som ett måste. ”Ännu en upphandling som jag måste lägga ett antal timmar på.”
Men det finns undantag som gör mig riktigt glad. »

Pratar du ofta material med din tekniker???

Det var en tid när allt var enkelt. En krona var en krona och ingen hade mer synpunkter än så. Det var när vi nästan bara gjorde metallkeramik med någon typ av guldlegering. Visst fanns det olika alternativ, men de var så snarlika att det egentligen kvittade vad man valde. Resultatet var förutsägbart och alla gillade det. Tryggt och lugnt. »

Det våras för digitala avtryck

Nu när vi huttrar och klagar på att det är kallt ute, tycker jag vi ska se fram emot våren som kommer. Inte bara för att solen behagar värma oss igen då, utan också för att jag tror att de digitala avtrycken stärker samarbetet mellan tandtekniker och tandläkare – och därmed den digitala utvecklingen som helhet inom tandvården. »

– Nu ryker allt vi byggt upp, var allt jag hann tänka

Det tog 15 minuter från första gnistan till en totalbrand hos grannen. Tisdagen den 7:e augusti var det obehagligt nära för oss. Tack vare brandmän, insatsledning och skadebesiktning direkt på plats kunde vi arbeta som vanligt igen redan morgonen därpå! Men jag har nästan aldrig varit så rädd! »

Vart är vi på väg?

Den frågan inleder varje omgång av ”På spåret”. Samma fråga är högaktuell för oss i tandvårdsbranschen.
10-poängsnivån: Utan tvekan är det uppdraget Veronica Palm fått att utreda, nämligen tandvårdsförsäkringen. Under titeln ”Ett tandvårdssystem för jämlik tandhälsa”. »

Vad gör man när det går åt skogen?

Nu när alla pratar om fördelarna med digital tandvård undrar man om det inte finns några nackdelar? Det är en intelligent fråga som jag får ibland. När tekniken strular gäller det att man har rätt leverantör och ett bra nätverk. »

Digitalisera mera…

Digitalisering har blivit ett modeord, men det är bara ett ord om man inte klär det med ett innehåll. »