Tandtekniker CAD/CAM

DAB Dental AB startades 1903 och är idag en marknadsledare i Sverige inom distribution av medicintekniska produkter till tandvården. I sortimentet ingår allt tandvården behöver i form av förbrukningsartiklar, utrustning samt tekniska tjänster. DAB Dental har kontor i Upplands Väsby, Malmö, Linköping, Falun samt Göteborg med totalt ca 80 anställda. Bolaget omsätter ca 350 Mkr med god lönsamhet och ingår i Lifco AB. Inom Lifco AB finns ett 100-tal bolag varav ett 30-tal är verksamma inom dental distributionsverksamhet i Norden samt Baltikum. Lifco AB är expansivt och omsätter totalt ca 8 miljarder SEK.

Tandtekniker CAD/CAM

DAB utökar sitt fräscentrum DAB Tandteknik. Med CAD/CAM-teknik har du den mest innovativa produkten för tandvården – att fräsa ut en tand tar ca 10 minuter! Tandläkaren preparerar tanden, en 3D-kamera filmar preparationen och med hjälp av filerna skapas en digital 3D-modell. Tandteknikern tar emot datafilen, fräser ut, karaktäriserar tanden, bränner den i porslinsugn och sedan skickas arbetet till tandläkaren för cementering. Vi söker dig som vill vara med och utveckla marknaden inom tandvården med framtidens produkter. CAD/CAM tandtekniker med varierande arbetsuppgifter. I rollen som CAD/CAM-tandtekniker arbetar du med kundfokus på hela Sverige, vilket innebär tjänsteresor för att möta kunderna och utbilda dem i digital avtryckstagning. Sedan bearbetar du datafilerna från tandläkaren och skräddarsyr CAD/CAM anpassade lösningar efter kundens önskemål. Vi erbjuder: En intressant arbetsmiljö i ett stark marknadsledande företag inom branschen. Företaget genomsyras av en atmosfär bestående kundservice, innovation, stolthet och affärsdriv. För att trivas bör du tycka om att arbeta självständigt men också fungera i team. Ett intresse och förståelse för dentalbranschen är ett nödvändigt krav.

Egenskaper:

– Professionell tandtekniker som är noggrann och strukturerad. – Driven och hungrig för nya och stimulerande utmaningar.

– Förtroendegivande relationsskapare med kunden som ditt största fokus.

– Ansvarskänsla och noggrannhet är karaktärsdrag som betonas vid denna rekrytering. Önskvärda meriter:

– Tandteknikerexamen.

– Erfarenhet med CAD/CAM.

– Vana vid att jobba med skiktnings- och målningsteknik.

– Gott estetiskt sinne och högt kvalitetstänkande.

– Kunskaper i alla moderna helkeramiska produkter.