Tylösandsdagarna 2010

Från 15-17 September 2010

TYLÖSANDSKOMMITTÉN i Svensk Förening för Oral Protetik inbjuder till Tylösandsdagarna

Tema: UNDERBYGGA – ÖVERBRYGGA Visa vägar till hållbar protetik på Hotel Tylösand, Halmstad

 

Möte med kunniga kollegor under trevliga former

Årets Tylösandsdagar i september bjuder som vanligt på ett fullspäckat program med flera celebra föreläsare. Vi har talat med några som inte gärna missar detta tillfälle att ta del av det senaste inom vetenskapen och träffa andra vetgiriga kollegor under trevliga former.

Förra året var det ovanligt många som passade på att njuta av några dagars vetenskap, så ett tips är att boka i god tid.

Lärorikt, kollegialt och kul!

Vi har frågat två trogna besökare på Tylösandsdagarna om varför de kommer tillbaka till Halmstad år efter år?

anna_cronstrom_hakansson

Anna Cronström Håkansson, Leg tandläkare, Ronneby

– Jag har besökt Tylösandsdagarna ett flertal gånger. För mig är det intressant att få en uppdatering av vad som händer inom protetiken och inom utvecklingen på implantatsidan. Jag upplever föreläsningarna som vetenskapligt väl underbyggda med en stor portion av klinisk verklighet.

Det här är ett möte som ger goda möjligheter till diskussioner med både tandläkarkollegor, tekniker och tillverkare.

ingemar_galeus

Ingemar Galéus, Tandtekniker, f d SML Dentallaboratorium, idag Galéus Holding AB Göteborg

– Jag har varit med på Tylösandsdagarna i stort sett varje år sedan starten för 26 år sedan. Tack vare ett bra vetenskapligt program har jag alltid kunnat hålla mig uppdaterad om de senaste rönen inom implantatbehandling och protetik. Här har jag haft förmånen att lyssna till de bästa svenska och internationella föreläsarna på området.
Tylösandsdagarna har helt enkelt en bra mix av vetenskap, nyheter, kultur, golf och en miljö som främjar utbyte med kollegor. I Tylösand har jag kunnat knyta många värdefulla kontakter genom åren.

Petra-Guss

Dr. Petra Güß, DDS, Dr Med Dent från Albert-Ludwigs-University, Freiburg, Tyskland.
Petra Güss’ föreläsning baseras på färsk forskning om keramiska broar och deras design för bästa hållbarhet. En föreläsning som säkert intresserar både tandläkare och tandtekniker.

Petra Güβ arbetar som Associate Professor på avdelningen för protetik vid universitetssjukhuset i Freiburg. Hon har publicerat ett 15-tal artiklar och fått flera internationella priser för sin forskning om keramer, framförallt om veneers.

Doktorsavhandling title: „Influence of different preparation designs on the survival rate and fracture strength of all-ceramic partial coverage premolar restorations. An in vitro investigation.”

Marco_Ferrari

Dr. Marco Ferrari, MD, DDS, PhD, Professor och dekanus vid Dental Materials and Restorative Dentistry vid Siena University, Italien.

Marco Ferrari är en av de ledande i världen inom sitt område och kommer att föreläsa om restaurering av endodontiskt behandlade tänder utifrån sina egna forskningsresultat och kliniska erfarenhet.

Marco Ferrari har publicerat ett hundratal artiklar och har lång erfarenhet, såväl klinisk som vetenskaplig, av restaurering av endodontiskt behandlade tänder.

Ferrari är ledamot av Academy of Dental Materials, Italian Academic of Conservative Dentistry och Italian Society of Restorative Dentistry samt medlem av IADR.

ann_wennberg

Dr. Ann Wennerberg, Professor på avd för protetik, Odontologiska fakulteten, Malmö Universitet och forskningsaktiv vid avdelningen för biomaterial vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg.
Ann Wennerberg kommer att förmedla det senaste på forskningsfronten avseende Sa-värden (surface roughness) och benrespons för några av marknadens vanligaste implantatytor.

Ann Wennerberg har publicerat 130 vetenskapliga artiklar och mottagit ett stort antal nationella och internationella priser för sin forskning. Hennes forskning är huvudsakligen inriktad på att finna optimala lösningar på implantatytor.

Nyligen publicerat: Wennerberg A, Albrektsson T. On implant surfaces: a review of current knowledge and opinions. Int J Oral Maxillofac Implants. 2010 Jan-Feb;25(1):63-74

Abstract Int J of Oral & Maxillofacial Implants
On Implant Surfaces: A Review of Current Knowledge and Opinions

Reportage från förra årets Tylösandsdagar