Diva implantat

Är du en erfaren tandläkare som tidigare arbetat med sinus graft eller balong med benersättning? Har du också upplevt svårigheter eller komplikationer för både dig och din patient av respektive behandling? Vill du istället arbeta med något nytt, enkelt och bekvämt, för både dig och din patient?

I november 2017 presenterade vi DIVA implantat som exklusiv återförsäljare – ett implantatsystem som motverkar bristningar i sinus samt till ett lägre pris än traditionella implantat med benersättning. Det reducerar även tiden det tar att utföra arbetet, på tiden det tar för dig att söka efter information om DIVA kan du utföra operationen.

Arbetsordning
Sinus lyft är ett kirurgiskt ingrepp och det finns olika sätt att utföra detta. Ben kommer att tas antingen från patienten, djur, donator, eller en syntetisk källa. Ena sättet är att tandläkaren kommer att skära upp tandköttet och driva upp membranet i sinus, bort från käkbenet, för att skapa en lucka. Luckan fylls sedan med benersättningsmaterialet. Eller med den senaste teknologin med DIVA implantat där man lyfter på benet och membran samtidigt med hjälp av själva implantatet. Benersättningen tränger sig igenom implantatet som har 3 st hål i slutet och skapar en retention efter 6 månader.

Väntetid
Det tar ungefär 4 till 6 månader för benersättningsmaterialet att smälta samman med befintligt ben för att få en solid plats för att placera implantatet efterhand. Men med DIVA implantat gör man benersättningen i samband med placering av implantatet.

Eftervård
När proceduren är klar kommer patienten, troligtvis, uppleva inflammation i bihålorna och kan ha några mindre blödningar från mun och näsa. Att snyta sig bör undvikas till varje pris eftersom detta kan orsaka att benmaterial förflyttar sig och i bihålan. Nysning är ocksa varnat för. Läkare skriver ofta ut medicin för att hålla en patient från nysning under månaderna efter förfarandet.

Postoperativ
För de kommande månaderna efter operationen, kommer tandläkaren att uppmuntra sina patienter att använda en saltlösningsspray som hjälper till att hålla näshålan fuktig.

För mer information >>