KaVo Imaging Portfolio

Nya KaVo OP 3D – Den bästa starten för en resa in i KaVos 3D-värld.

Effektivitet har ett namn: KaVo OP 3D öppnar upp en helt ny värld av diagnostiska möjligheter med upp till 36 fullt justerbara 3D-volymer.

KaVo OP 3D gör det enkelt att välja 3D-röntgensystem. Fyra valbara bildupplösningar och upp till fyra volymstorlekar för tillförlitlig diagnos i 3D. Dessutom möjliggör­­ SMARTVIEW™ 2.0 justering av höjden och bredden separat utifrån scoutbilden samt valfri placering av bilden. Med snabbskanningsfunktionen Fast Scan tar det bara 9 sekunder att få en panoramabild, och ORTHOfocus™ identifierar automatiskt det optimala bildskiktet. Alla de här funktionerna är enkla att använda med en bärbar eller stationär dator på mottagningen.

Utformad för effektivitet: KaVo OP 3D.

Samtliga funktioner hos OP 3D har utformats för att öka effektiviteten på mottagningen. Det går snabbt att förbereda utrustningen för bildtagning tack vare ett intuitivt system för patientpositionering och ett grafiskt användargränssnitt. Förinställda program (protokoll) är optimerade för arbetsflöden på mottagningar.

Intuitiv hantering kopplad till framtiden.

Alla funktioner kan hanteras enkelt och intuitivt samtidigt som du sparar tid, via antingen en bärbar eller en stationär dator i mottagningens lokala nätverk. Endast patientpositioneringen görs direkt vid enheten. Optimerade arbetsflöden är också möjliga med ORTHOselect™-funktionen: Enskilda tänder kan väljas eller hela överkäken eller underkäken, eller käkleden. Önskat avbildningsområde kan väljas enkelt med ORTHOselect™. Volymen ställs in automatiskt baserat på angivet val.

Den första blyfria ORTHOPANTOMOGRAPH™-enheten.

I mer än 50 år har ORTHOPANTOMOGRAPH™ stått för optimal tillförlitlighet och kliniskt korrekt röntgen av full käke (maxillofacial). OP 3D-enheten är den första i ORTHPANTOMOGRAPH™- serien som har ett miljövänligt alternativ istället för bly, vilket vanligtvis används i röntgentankar och som ger likvärdigt skydd mot strålningen. Dessutom har OP 3D ett energisparläge för att minska den totala energiförbrukningen, vilket innebär att utrustningen bidrar till hållbarhet på mottagningen.

Fyra fördefinierade volymstorlekar samt möjlighet att anpassa egna.

Volymerna i OP 3D är baserade på verkliga kliniska behov. Volymen 5 x 5 med endo-upplösning är optimerad för diagnostik av enskilda tänder och lokala områden. Volymen 6 x 9 möjliggör skanning av antingen överkäken eller underkäken, medan volymen 9 x 11 kombinerar båda. Den största volymen är 9 x 14, vilket möjliggör undersökning av käkled och luftvägar.
Dessutom ger SMARTVIEW™ 2.0 dig möjlighet att välja den mest optimala volymstorleken för indikationen eftersom höjden kan justeras fritt utifrån scoutbilden för var och en av de fyra valbara volymerna. Totalt finns det upp till 36 volymer som kan justeras fritt – så att du får optimala kliniska möjligheter.

Integrerade verktyg för optimal bildkvalitet.

QUICKcompose är tillgängligt för panorama och 3D och ger både en snabb förhandsgranskning och utvärdering av bilden som tagits. Bilden visas automatiskt i användargränssnittet när bilden är tagen. Dessutom kan funktionen för reduktion av metallartefakter (MAR) aktiveras för alla volymstorlekar på KaVo OP 3D. Den används för att minska artefakter orsakade av metallstrukturer i området där bilden tas. MAR bidrar till att optimera bildkvaliteten inom allt från endodonti till implantat och röntgen av full käke. Nästa fördel med nya KaVo OP 3D: Tack vare ORTHOfocus-funktionen identifieras det optimala skiktet för panoramabilder automatiskt, vilket kan kompensera för patientpositioneringen. Resultatet blir en jämn bildkvalitet varje gång. En fjärde funktion som förbättrar effektiviteten och bildkvaliteten: Med sin snabba bildtagningsprocedur kan OP 3D ta panoramabilder för vuxna eller barn på bara 9 sekunder, vilket resulterar i mycket bra diagnostiska bilder med färre rörelseartefakter.

En översikt över utrustningens fördelar:

  • Genom Fast Scan tas 2D-panoramabilder på bara 9 sekunder
  • ORTHOfocus™ för automatisk identifiering av det mest lämpliga bildskiktet i 2D-panoramabilder
  • 4 volymer som kan positioneras fritt: 5 x ø 5, 6 x ø 9, 9 x ø 11 och (tillval) 9 x ø 14 cm
  • SMARTVIEW™ 2.0 för noggrann volympositionering och ett mycket flexibelt antal volymstorlekar
  • 4 bildupplösningar för 3D (låg dos, standard, hög upplösning, endo)
  • Funktionen QUICKcompose™ för snabb, automatiskt bildgranskning när bilden är tagen
  • Blyfri utrustning

 

Ta reda på mer om KaVos nya värld: www.new-kavo.com