Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 18/08/16

Öppna webbversion

Välkommen till framtiden!

Välkommen att ta del av vad dina kollegor gör, tycker och tänker. På Dental24 delar vi med oss av fakta, forskning, händelser och nyheter. Här kan du uppdatera dig i en föränderlig värld och ta del av vad som intresserar tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och övriga som arbetar inom tandvården.

Några av våra mest lästa sidor är nyheter, reportage, bloggar, kurser & event samt lediga jobb. Missa inte heller våra nya podcasts och videos.

Hoppas vi ses på Tylösandsdagarna i september, på Swedental i november eller kanske på något annat event. :)

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg

Nytt på Dental24

Generationsväxling i fokus på Praktikertjänst

FÖRETAGSNYTT Rekrytering av nya medarbetare är den stora utmaningen inom tandvården. På Praktikertjänst pågår en generationsväxling till följd av stora pensionsavgångar som ska matchas med unga tandläkares vilja att driva och leda en egen verksamhet. Enligt Anders Jonsson har Praktikertjänst en rad initiativ på gång för att intensifiera nyrekryteringen.

Läs mer

Svensk tandläkare och arkeolog grävde fram 3000 år gammalt guldfynd + tänder i Cypern

ARKEOLOGI En arkeologisk expedition ledd av Peter Fischer senior professor i antikens kultur och samhällsliv vid Göteborgs universitet samt tidigare tandläkare från Göteborgs har upptäckt en av de rikaste gravarna från sen bronsålder på Cypern. Bland fynden fanns fantastiska guldsmycken hundratals rikt bemålade keramiska kärl och tänder.

Läs mer

Kunskapen om det naturliga leendet; Smile Design del 7

PROTETIK Här fortsätter vår populära serie om Smile Design.

Läs mer

Följ podcasten ”Blodad tand” på Dental24

PODCAST Nicole Winitsky och Melvin Sohrabi, båda specialisttandläkare i protetik på Eastmaninstitutet i Stockholm, driver tillsammans den nystartade podcasten ”Blodad tand”. Där delar de med sig av tankar och erfarenheter från sin kliniska vardag, forskning och kursgivning. Podden vänder sig till tandvårdspersonal och branschfolk. Nu hittar du den även på Dental24!

Läs mer

Fluoridering och bakteriekontroll i ett arbetssteg

PRODUKTNYHET Cervitec F - Nytt skyddslack för snabb behandling av tandytan. Vid hög kariesrisk ger det nya skyddslacket ett snabbt skydd av tandytan. Lacksystemet innehåller fluorid, klorhexidin, cetylpyridiniumklorid (CPC).

Läs mer

Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Oroliga tider

Det har väl knappast undgått någon att världen är lite upp och ner nuförtiden. Ojämlikheten i välfärdssamhället gör att några har det mer än bra medan andra ”checkar ut” från det gemensamma samhället. Jag tänker på den procent rika som numera äger mer än hälften av världens alla tillgångar och de grupper som lever i utanförskap och visar sitt missnöje genom terrorattacker, bilbränder och skjutningar som drabbar helt oskyldiga människor.

Läs mer
gordon

Gordons krönika

Plötsligt känner jag att jag måste ge mig in i debatten om tandtråd

Tandtråd är kanske det bästa ”vapnet” för bl.a. den approximala rengöringen och för att rengöra ner i fickan – men man måste hantera tråden rätt och inte använda den som man vanligen gör!

Läs mer
ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

”Det blir inte hål i en ren tand”

Tandtrådens vara eller inte vara? Är det en dålig rekommendation bara för att det inte är vetenskapligt bevisat? Vad säger du till dina patienter? Ingen har väl missat den stora nyheten om att tandtråden inte har tillräckligt vetenskapligt underlag för att amerikanska hälsovårdsmyndigheterna ska rekommendera den. Är det ett bra beslut? Bra eller dåligt, detta...

Läs mer
karin

Karins blogg

Sänk värmen 10 grader, öka på regnet och släck lyset. Vips är det november.

Fortsätt skina nu solen, vi behöver allt vi kan få. För sen blir det svart, så svart att vi får gå med pannlampa. Ät D-vitaminer för Guds skull.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Delfinen Fenah fick 100 tänder fixade med laser

22 Aug 2016 10:52

​​​Lex Maria: Remiss glömdes bort

22 Aug 2016 09:30

Tandläkarbristen slår mot inlandet

21 Aug 2016 17:00

Tandläkaren öppnar butik i Väla

18 Aug 2016 15:26

Problem med tänderna kan kosta skjortan

17 Aug 2016 13:58

Liten ljusning i tandvärkens Ludvika – folktandvårdens resursteam rycker in

17 Aug 2016 11:25

Fler besökte tandvårdsbuss i sommar

16 Aug 2016 09:52

Genomför åldersbedömningar av asylsökande

15 Aug 2016 06:00

Lägsta arbetslöshetssiffran på sju år

11 Aug 2016 13:50

Professorn försvarar tandtråden

10 Aug 2016 15:20

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Lagade frisk tand på fel patient – anmäls

9 Aug 2016 23:03

Fick bettskena hos tandläkare - då krympte penisen

1 Aug 2016 18:52

Äldre kvinna riskerade att svälja tandprotes

28 Jul 2016 07:08

Tandläkare ordinerade läkemedel – till sig själv

27 Jul 2016 16:43

Låg i tandläkarstolen – fick röntgenarm i huvudet

26 Jul 2016 11:44

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Behandlingsalternativ för avancerade kliniska implantatfall

25 Aug - 26 Aug, Nacka, Stockholm Fördjupa dina kunskaper inom implantatbehandling både kirurgiskt och protetiskt. Kursen vänder sig till dig som behandlat patienter under några år implantatkirurgiskt och/eller protetiskt och nu önskar utöka behandlingsalternativen. Vi fördjupar oss under kursdagarna i följande ämnen.

Läs mer

Tylösandsdagarna 2016 ”Fatta Rätt – Jobba Lätt”

15 Sep - 17 Sep, Halmstad, Tylösand En av de mest besökta konferenserna inom svensk odontologi. Under årens lopp har protetikintresserad tandvårdspersonal träffats i Tylösand under såväl vetenskapliga som sociala former. Här ges unika möjligheter till kollegialt utbyte mellan specialister, protetikintresserade allmäntandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker. Ja, hela teamet har här chansen att lyssna på aktuella föreläsningar i ämnesområdet samt tillfälle att...

Läs mer

Ordning och reda, pengar inte bara på fredag!

12 Okt - 16 Okt, Följ med till Conil de la Frontera på ”Costa de la Luz”, västra sidan av Spanien och upplev den gyllene triangeln när det gäller Sherry. Conil de la Frontera är beläget 4 mil söder om Cadiz och erbjuder långa fina stränder och god spansk mat. Anpassa din resa efter dina speciella önskemål och boka din...

Läs mer

Implantatkirurgi för teamet – baskurs

10 Okt - 12 Okt, Gävle Kurs med föreläsningar & live operationer. Kursen vänder sig till teamet med erfarenhet av implantatprotetik och oralkirurgi som vill utvidga sin verksamhet med implantatkirurgi. Kursen ger grundläggande kunskaper i implantatkirurgi. Efter genomgången kurs har deltagarna kunskaper att identifiera och terapiplanera enklare patientfall, lämpliga för implantatoperation i den egna praktiken. Parallellt med detta program ges erforderlig...

Läs mer

GNYDM Mässa / kongress New York

25 Nov - 01 Dec, New York, USA Väkommen till den åriga Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Under den senaste GNYDM deltog över 50 000 personer från vård- och tandvårdsyrken över hela världen. Över 1 500 tekniska utställningar visar den senaste tekniken för tandläkare, och nya produkter visas innan de lanseras i Europa. Du kan i lugn...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Omvärldsbevakning Kurser och event Leverantörer Platsannonser

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.