Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 15/09/16

Öppna webbversion

Missa inte mötet

Just nu är det högt tryck och mycket att göra för de allra flesta som arbetar med tandvård. Då händer det lätt att möten och utbildningar prioriteras bort. Men det är ofta just det som leder till utveckling och stimulans i vardagen. Boka in Swedental och Riksstämman i november, om du inte redan gjort det. Här träffas i princip hela branschen på en och samma gång. Läs mer nedan.

Delta gärna också i debatten om vinster i vården och hur tandtekniken kan bli ännu bättre med högre krav på kvalitetssäkring.

På Dental24 får du branschnyheter, tips, läsvärda artiklar, ny podcast från Blodad Tand, kurser & event, lediga jobb, m.m.

Har du något du vill belysa, bra eller dåligt, är du välkommen. Är ni ett företag, förening eller annan organisation kan ni också synas på Dental24.>>

Vi ses!

Gilla Dental24 på Facebook >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar från ett soligt Tylösand
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Regeringen föreslår fördubbling av tandvårdsstödet för äldre

BUDGETPROPOSITION I regeringens budget för 2017 föreslås att det allmänna tandvårdsbidraget höjs från 150 kronor till 300 kronor per år.

Läs mer

Ställ högre krav på tandteknik

DEBATT Pia Wermelin, VD på Sun Dental labs. AB, svarar här på en uppmärksammad artikel i Dagens Samhälle, där Gunilla Krieg, Unionen och Olle Sahlin, Sveriges Tandteknikerförbund, bl a skriver att offentliga upphandling av tandtekniska arbeten inte får styras enbart av priset och att tandteknik från utlandet som inte uppfyller svenska krav inte bör skattesubventioneras.

Läs mer

MinMedicinApp – Fass och interaktionskontroll i fickan

APPNYHET Många tandläkare ordinerar inte läkemedel dagligen och många tycker att det är svårt att hålla sig uppdaterade om det senaste. MinMedicinApp presenterar information från Fass och visar interaktioner i mobiltelefon eller surfplatta.

Läs mer

Hela branschen möts onsdag−fredag 16-18 november på årets Riksstämma & Swedental

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Odontologisk Riksstämma & Swedental är Nordens ledande mötesplats för dentalbranschen. Med årets tema ”Rörelser. Munnen & omvärlden. Vägarna framåt.” hoppas arrangörerna ge ny energi och inspiration till hela tandvårdsteamet. Här visas senaste nytt bland utrustning, produkter, material och arbetsmetoder tillsammans med aktuella forskningsrön som för utvecklingen framåt.

Läs mer

MyDentist redo för nationell expansion

FÖRETAGSNYTT MyDentist öppnade sin första tandklinik i Västerås för mindre än en månad sedan och marknadens gensvar kom snabbt. Under de tre första veckorna har över 1 000 kunder registrerats och intresset för det nya konceptet har varit oerhört stort.
Ambitionen är nu att ta in 20 miljoner kronor och därigenom starta en nationell expansion från årsskiftet, där målet är att bli Nordens största privata tandvårdskedja.

Läs mer

Tandhälsa en del av allmänhälsan i ny definition från FDI

INTERNATIONELLT Målet med den nya definitionen är att positionera oral hälsa som en integrerad del av den totala hälsan och välbefinnandet. Den nya lydelsen antogs av delegater från 200 nationella tandläkarförbund vid årets FDI World Dental Congress i Poznan, Polen.

Läs mer

Krönikor

johanna

En tandsköterskas tankar

Slösa inte tid på en elev

Jag hör på många håll att det inte finns tid att ta emot tandsköterskeelever för deras LIA (lärande i arbete, praktikperiod). Vi är alla smärtsamt medvetna om att tid är det dyrbaraste vi har, och den måste användas till det absolut viktigaste. Vad nu det är, i ett perspektiv lite längre än våra näsor?

Läs mer
karin

Karins blogg

Forskarna fuskar – i jakt på ära och rikedom

Data friseras och fabriceras, det snickras i texter och författarlistor fylls på - i jakt på ära och rikedom. Forskare som fuskar finns det gott om. Alla jagar pengar och fort går det. Då är det lätt att halka på tangenterna.

Läs mer

Podcasts

Blodad Tand Avsnitt 3. Att gå på räls

15 Sep 2016 18:02

Fler podcasts på Dental24.se

Omvärldsbevakning

DENTWARE: AKTIETORGET SAKNAR BELÄGG FÖR SINA PÅSTÅENDEN - VD

14 Sep 2016 14:47

Riskerar fyra miljoner i veckan

13 Sep 2016 16:27

Säkrare hos tandläkaren

13 Sep 2016 15:38

Genuint engagemang för tandvård och forskning prisas

13 Sep 2016 15:23

”Finns ingen vinstjakt – bara effektivare vård”

13 Sep 2016 05:45

Region JH vill att fler tandläkare från icke eu-länder examineras

12 Sep 2016 17:05

Oro för barns tandhälsa grund för anmälan till socialtjänsten

12 Sep 2016 13:23

Tandläkare tvingas jobba som tandvårdsbiträde

12 Sep 2016 06:19

Tandvården vill opinionsbilda mot tobak

12 Sep 2016 03:27

Blandade reaktioner om förslag om medicinsk åldersbestämning

9 Sep 2016 16:46

Patienten lämnade rummet när tandläkaren bar slöja: "Jag vill inte bli behandlad av en sådan där"

9 Sep 2016 13:22

De rödgröna satsar på vårdutbildade nyanlända

8 Sep 2016 15:14

Tandvården lockar med lärlingsplatser

8 Sep 2016 11:00

Barbro Westerholm blir hedersdoktor vid Odontologiska fakulteten

8 Sep 2016 08:02

Var med och fira årets MUNHÄLSODAG!

8 Sep 2016 08:00

Insamlingsstiftelsen Svensk Tandräddning förlorar sitt 90-konto

7 Sep 2016 08:00

Välfärdsutredningen baseras på populism

7 Sep 2016 05:22

Stress kan få fler att skaffa bettskena

6 Sep 2016 06:14

Snus skapar ett oerhört lidande

6 Sep 2016 05:25

Folktandvård fick flygande start på Väla

5 Sep 2016 20:02

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tvååring med bruten käke fick ingen vård

13 Sep 2016 11:00

Patienter förväxlades - lagade frisk tand

10 Sep 2016 11:00

Tandläkare kritiseras för tandrensning

9 Sep 2016 14:30

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2016 ”Fatta Rätt – Jobba Lätt”

14 Sep - 16 Sep, Halmstad, Tylösand En av de mest besökta konferenserna inom svensk odontologi. Under årens lopp har protetikintresserad tandvårdspersonal träffats i Tylösand under såväl vetenskapliga som sociala former. Här ges unika möjligheter till kollegialt utbyte mellan specialister, protetikintresserade allmäntandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker. Ja, hela teamet har här chansen att lyssna på aktuella föreläsningar i ämnesområdet samt tillfälle att...

Läs mer

Ordning och reda, pengar inte bara på fredag!

12 Okt - 16 Okt, Följ med till Conil de la Frontera på ”Costa de la Luz”, västra sidan av Spanien och upplev den gyllene triangeln när det gäller Sherry. Conil de la Frontera är beläget 4 mil söder om Cadiz och erbjuder långa fina stränder och god spansk mat. Anpassa din resa efter dina speciella önskemål och boka din...

Läs mer

Implantatkirurgi för teamet – baskurs

10 Okt - 12 Okt, Gävle Kurs med föreläsningar & live operationer. Kursen vänder sig till teamet med erfarenhet av implantatprotetik och oralkirurgi som vill utvidga sin verksamhet med implantatkirurgi. Kursen ger grundläggande kunskaper i implantatkirurgi. Efter genomgången kurs har deltagarna kunskaper att identifiera och terapiplanera enklare patientfall, lämpliga för implantatoperation i den egna praktiken. Parallellt med detta program ges erforderlig...

Läs mer

GNYDM Mässa / kongress New York

25 Nov - 01 Dec, New York, USA Väkommen till den åriga Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Under den senaste GNYDM deltog över 50 000 personer från vård- och tandvårdsyrken över hela världen. Över 1 500 tekniska utställningar visar den senaste tekniken för tandläkare, och nya produkter visas innan de lanseras i Europa. Du kan i lugn...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Omvärldsbevakning Kurser och event Leverantörer Platsannonser

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.