Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 01/09/16

Öppna webbversion

Har munhälsan och tandvården hamnat i periferin?

Tandvården verkar ha fullt upp just nu men vem prioriterar de långsiktiga munhälsofrågorna när karies och köer till tandvården ökar samtidigt som många andra samhällsfrågor ska prioriteras? Det är något vi på Dental24 med gemensamma krafter vill sätta fokus på!

Några med olika yrkesbakgrund som redan gör det är Dental24s bloggare. Andra är våra läsare, gästkrönikörer och andra verksamma inom tandvården. På en gemensam kommunikationskanal hörs vi bättre och Dental24 läses av många beslutsfattare.

Har du något du vill belysa, bra eller dåligt, är du välkommen. Är ni ett företag, förening eller annan organisation kan ni också synas på Dental24.>>


Gilla Dental24 på Facebook >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Kunskapen om det naturliga leendet; Smile Design del 8

PROTETIK Du följer väl med i denna uppskattade och lättförståliga serie i Smile Design - Kunskapen om det naturliga leendet? Detta kan både du och dina patienter ha glädje av varje dag! Har du missat något är det bara att backa tillbaka och titta på tidigare avsnitt.

Läs mer

Kan chitosan/kitin från krabbskal motverka orala infektioner?

KLINISK STUDIE I en laboratoriestudie har forskare från Nordiska Institutet för Odontologiska Material, NIOM, undersökt den bakeriecida och bakteriestatiska effekten av chitosan. Utgångsmaterialet är kitin, som kan utvinnas ur bl.a. krabbskal.

Läs mer

Ny klinisk studie om rekonstruktiv kirurgisk behandling av peri-implantit

KLINISK STUDIE I internationell konkurrens har forskare vid institutionen för odontologi i Göteborg fått det första större kliniska forskaranslaget att delas ut av stiftelsen Osteology Foundation i Schweiz. Under ledning av Tord Berglundh ska forskare vid sex europeiska forskningscenter samarbeta för att utvärdera betydelsen av benersättningsmaterial när patienter opereras för skador i käkbenet som orsakats av periimplantit.

Läs mer

Dags att kolla upp arbetsmiljön?

ARBETSMILJÖ Kanske är det hög tid att se över arbetsmiljön på labbet eller kliniken? Den ideella organisationen Prevent tillhandahåller praktiska checklistor som underlättar arbetet med att ta fram en handlingsplan för att förebygga ohälsa och skador i arbetet.

Läs mer

TePe får exportpris

FÖRETAGSNYTT Det svenska företaget TePe Munhygienprodukter AB, med huvudkontor i Malmö och export till 60 länder, har tilldelats exportpriset Export Hermes.

Läs mer

Robert Ganley CEO Ivoclar Vivadent en av dentalindustrins mest inflytelserika

PERSONNYTT Robert Ganley, CEO för Ivoclar Vivadent AG, namngavs som en av de 10 mest inflytelserika personerna inom dental teknologi. Aegis Communications, som är utgivare av Inside Dental Technology (USA), presenterade resultatet av en nyligen genomförd läsarundersökning i augustinumret 2016.

Läs mer

Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Vem bryr sig?

Det händer en hel del inom tandvården både tekniskt och odontologiskt men vad hjälper det när de som verkligen kan påverka tandhälsan inte bryr sig? Jag tänker på två kategorier nämligen patienten själv och de som bestämmer över tandvården, dvs politiker, myndigheter och tjänstemän. Allt är inte så friskt som man kanske tror.

Läs mer
ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Nyhetstorka!!!

Jo, sommaren har varit bra, jag har kopplat av totalt. Studenterna har börjat, nya som gamla. Forskningen, inget nytt på fronten just nu….vad ska jag skriva om….? Jösses, det är helt tomt i skallen! Vad vill ni läsa om på utbildnings och forskningsfronten? Detta har hänt: Kursstart i veckan, termin 5 introducerades i en praktisk...

Läs mer
johanna

En tandsköterskas tankar

Opålitliga tandläkare

Ja, ni är allt ena opålitliga lurendrejare, nästan hela bunten! Men inte min tandläkare, oh nej. Han är nämligen en av få pålitliga tandläkare. Idag fick vi ett mail som påstod just detta och jag blev rent ut sagt skitsur.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Ålder: okänd

31 Aug 2016 21:00

Vem bryr sig om folket

31 Aug 2016 08:52

Begreppsnavigering, Beyoncé och Business i tandläkarbranschen

30 Aug 2016 15:04

Resenärer får fluor på stationen i Enköping

29 Aug 2016 14:39

Ny utbildning för tandsköterskor startar i Östersund

28 Aug 2016 08:00

Tandhygienisten: 6 saker du gör som förstör dina tänder

26 Aug 2016 14:17

Folktandvården öppnar ny jourklinik i Östersund

26 Aug 2016 05:30

Ställ högre krav på utländsk tandteknik

25 Aug 2016 11:49

Speciella glasögon ska minska nackskador

24 Aug 2016 09:56

"De är en snårig djungel"

23 Aug 2016 17:53

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Allvarliga missförhållanden på vårdboende

1 Sep 2016 05:20

Patient fick frätskador hos tandläkaren

24 Aug 2016 19:00

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2016 ”Fatta Rätt – Jobba Lätt”

14 Sep - 16 Sep, Halmstad, Tylösand En av de mest besökta konferenserna inom svensk odontologi. Under årens lopp har protetikintresserad tandvårdspersonal träffats i Tylösand under såväl vetenskapliga som sociala former. Här ges unika möjligheter till kollegialt utbyte mellan specialister, protetikintresserade allmäntandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker. Ja, hela teamet har här chansen att lyssna på aktuella föreläsningar i ämnesområdet samt tillfälle att...

Läs mer

Ordning och reda, pengar inte bara på fredag!

12 Okt - 16 Okt, Följ med till Conil de la Frontera på ”Costa de la Luz”, västra sidan av Spanien och upplev den gyllene triangeln när det gäller Sherry. Conil de la Frontera är beläget 4 mil söder om Cadiz och erbjuder långa fina stränder och god spansk mat. Anpassa din resa efter dina speciella önskemål och boka din...

Läs mer

Implantatkirurgi för teamet – baskurs

10 Okt - 12 Okt, Gävle Kurs med föreläsningar & live operationer. Kursen vänder sig till teamet med erfarenhet av implantatprotetik och oralkirurgi som vill utvidga sin verksamhet med implantatkirurgi. Kursen ger grundläggande kunskaper i implantatkirurgi. Efter genomgången kurs har deltagarna kunskaper att identifiera och terapiplanera enklare patientfall, lämpliga för implantatoperation i den egna praktiken. Parallellt med detta program ges erforderlig...

Läs mer

GNYDM Mässa / kongress New York

25 Nov - 01 Dec, New York, USA Väkommen till den åriga Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Under den senaste GNYDM deltog över 50 000 personer från vård- och tandvårdsyrken över hela världen. Över 1 500 tekniska utställningar visar den senaste tekniken för tandläkare, och nya produkter visas innan de lanseras i Europa. Du kan i lugn...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Omvärldsbevakning Kurser och event Leverantörer Platsannonser

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.