Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 22/09/16

Öppna webbversion

Kvalitetssäkring av tandteknik ifrågasätts

Debatten kring kvalitetssäkring av tandtekniska arbeten fortsätter. Ställs det samma krav på svensk och utländsk tillverkning? Om detta och mycket annat kan du läsa nedan.

Tips! Söker du information om ett speciellt ämne eller en tidigare artikel på Dental24? Använd sökfunktionen så hittar du enkelt vad som skrivits i ämnet på Dental24 de senaste åtta åren.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Färre än 10 % av de dentaltekniska laboratorierna i Sverige uppfyller kraven!

DEBATT Jag delar fullt ut de synpunkter som Pia Wermelin framför i sitt svar på Tandteknikerförbundets/Unionens debattinlägg i Dagens Samhälle men vill här komplettera med några personliga tankar.

Läs mer

Gunnar E Carlsson summerar Tylösandsdagarna 2016

TYLÖSANDSDAGARNA Ett av årets kanske bästa dentalmöten avhölls i vackert väder på Hotell Tylösand i Halmstad den 14-16 september. Deltagarantalet var större än på många år vilket gladde inte minst SFOP/Tylösandskommittén som arrangerar detta möte. Professor Gunnar E Carlsson tackade och summerade vid middagen.

Läs mer

Johan Fredriksson deltar i Swecares delegationsresa om e-hälsa i USA

E-HÄLSA Praktikertjänsts vd Johan Fredriksson deltar i Swecares delegationsresa till USA om e-hälsa i slutet av september. Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) utgör en del av delegationen som bland annat ska besöka startup-verksamheter och mer etablerade företag i Washington, San Francisco och Los Angeles under en vecka.

Läs mer

Adhesiv med integrerad desensibiliseringseffekt

PRODUKTNYHET Adhese Universal är en ljushärdande enkomponents-adhesiv för direkta och indirekta restaurationer, kompatibel med alla etstekniker. En integrerad desensibiliseringseffekt förhindrar vätskerörelse i dentintubuli och risken för mikroläckage och postoperativ sensibilitet minimeras.

Läs mer

Ny estetiskt bulkfill komposit! – kräver inte ett avslutande lager vanlig komposit

PRODUKTNYHET Bulkfill komposit har sedan några år tillbaka blivit ett populärt val vid stora fyllningar då arbetstiden kan förkortas genom möjligheten att fylla kaviteten och härda 4mm på en gång.

Läs mer

Krönikor

ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Supermänniska!

Hjärnan somnade, allt blev svart. Jag fortsatte att jogga med hunden. Jag minns inget förrän efter någon kilometer och ett antal timmar senare när jag åter såg och uppfattade min omgivning på sjukhuset. Där skrämde jag min familj rejält minsann. Det var visst TGA (Transitorisk Global Amnesi, Minnesförlust). Det beror bl a på för hög fysisk...

Läs mer
karin

Karins blogg

En sockerdricka till. Eller hur ska vi göra med vårt älskade fluor?

Emil i Lönneberga är på marknad i Mariannelund. Emil sveper sockerdricka efter sockerdricka. -Ska du köpa sockerdricka nu när du äntligen tjänat ihop lite pengar? skriker pappa Anton och luggar honom rejält. -Nä nu blir jag arg! När jag INTE HAR pengar då KAN jag inte köpa sockerdricka, och när jag HAR pengar så FÅR jag inte köpa sockerdricka. NÄR I HUNDAN ska jag köpa sockerdricka??? -Det blir snickarboden när vi kommer hem. Snickarboden Emil! ropar pappa tvärs över halva marknaden och går iväg med snabba steg. Emil följer honom med blicken en liten stund, vänder sig tillbaka till drickaförsäljaren och beställer en sockerdricka till.

Läs mer

Videopresentationer

Sun Dentallaboratorier

FÖRETAGSPRESENTATIONER 2004 startade Sun Dental lab. i Florida USA. 2005 expanderade man till Sverige och England. 2006 etablerade man sig i Holland, Tyskland, Frankrike och 2010 i Kina. Alla dessa är fullservicelaboratorier med en produktion av metallbundna kronor och broar, helkeramiska konstruktioner, avtagbar protetik implantat m m. Sun Dental labs. verkar alltså i ett flertal länder...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Landstinget säger JA till Svealandsregion

20 Sep 2016 17:59

Långa köer till Folktandvården

20 Sep 2016 14:03

Nyanlända barn får lära sig mer om munhälsan

20 Sep 2016 09:39

Tandläkare vänder sig mot oro för fluor

19 Sep 2016 09:01

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Anställd åldersbestämde tänder utan tillstånd

16 Sep 2016 10:05

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Oral-B Symposium 2016 Göteborg

01 Okt Moderator: Mark Levengood.

Läs mer

GNYDM Mässa / kongress New York

25 Nov - 01 Dec, New York, USA Väkommen till den åriga Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Under den senaste GNYDM deltog över 50 000 personer från vård- och tandvårdsyrken över hela världen. Över 1 500 tekniska utställningar visar den senaste tekniken för tandläkare, och nya produkter visas innan de lanseras i Europa. Du kan i lugn...

Läs mer

Ordning och reda, pengar inte bara på fredag!

12 Okt - 16 Okt, Följ med till Conil de la Frontera på ”Costa de la Luz”, västra sidan av Spanien och upplev den gyllene triangeln när det gäller Sherry. Conil de la Frontera är beläget 4 mil söder om Cadiz och erbjuder långa fina stränder och god spansk mat. Anpassa din resa efter dina speciella önskemål och boka din...

Läs mer

Implantatkirurgi för teamet – baskurs

10 Okt - 12 Okt, Gävle Kurs med föreläsningar & live operationer. Kursen vänder sig till teamet med erfarenhet av implantatprotetik och oralkirurgi som vill utvidga sin verksamhet med implantatkirurgi. Kursen ger grundläggande kunskaper i implantatkirurgi. Efter genomgången kurs har deltagarna kunskaper att identifiera och terapiplanera enklare patientfall, lämpliga för implantatoperation i den egna praktiken. Parallellt med detta program ges erforderlig...

Läs mer

Modern keramteknologi i kliniken

18 Okt Göteborg: Kom för att lyssna, inspireras, debattera och framför allt för att umgås!

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Omvärldsbevakning Kurser och event Leverantörer Platsannonser

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.