Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 29/09/16

Öppna webbversion

Kvalitetscertifieringar allt vanligare

Att ha ordning och reda på verksamheten är inte minst viktigt inom vårdsektorn. Nu blir det allt vanligare att vårdgivare och underleverantörer certifierar sig. Tandvården är inget undantag. Läs om Folktandvården Halland som nyligen certifierat sin verksamhet enligt nya ISO-standarder.

Har du upptäckt de nya podcastkanalerna? Dagnelidkliniken i Göteborg uppmärksammas internationellt i exklusiv podcastintervju.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Folktandvården Halland certifierad enligt nya ISO-standarder

KVALITET Som ett av de första landstingen/regionerna i landet är Närsjukvården Halland, där Folktandvården ingår, certifierad enligt nya ISO-standarder för kvalitet, miljö, informationssäkerhet och arbetsmiljö.

Läs mer

Marcus Dagnelid intervjuas i Podcast från Dentaltown

PODCAST Tandläkare Markus Dagnelid intervjuas om utbildning, digital utrustning och ovanliga marknadsföringsåtgärder av Howard Farran på amerikanska Dentaltown. På Dentaltown finns över 500 podcasts som täcker in alla tänkbara aspekter av tandvård.

Läs mer

Praktikertjänst om vårdkvalitet, ägande och vinster i välfärden

KVALITET Vårdföretaget Praktikertjänst har genom Hälsopanelen frågat 260 läkare inom koncernen om skillnaderna mellan privat och offentlig vård. Nästan 70 procent bedömer att privata verksamheter ger bättre vårdkvalitet. Den högre vårdkvaliteten anses bero på arbetsplatsens kvalitet och trivsel samt bättre arbetssätt och högre tillgänglighet. Därför är förslagen kring vinstbegränsningar i välfärden feltänkta.

Läs mer

KI får uppdraget att genomföra kunskapsprov för nyanlända tandläkare

UTBILDNING FÖR NYANLÄNDA Karolinska Institutet får i uppdrag av Socialstyrelsen att genomföra kunskapsprov för att validera teoretiska och praktiska kunskaper hos tandläkare som utbildats utanför EU- och EES-området. Detta är en del av Socialstyrelsens arbete med att göra om hela processen för bedömning av utländska utbildningar.

Läs mer

TePe öppnar popup-butik på Emporia i Malmö

FÖRETAGSNYTT På köpcentret Emporia i Malmö har TePe öppnat en tidsbegränsad brand store under devisen ”Varje leende räknas”. Besökarna välkomnas med sina största leenden och får gratisprodukter i utbyte.

Läs mer

600 medarbetare från Distriktstandvården och Gävleborgs Landsting till årets Riksstämma

KONFERENS & MÄSSA Odontologisk Riksstämma och Swedental, 16-18 november på Stockholmsmässan, är en bra chans för branschen att umgås, lära av varandra, lyssna på olika föredrag och ta del av en gedigen utställning. Den chansen tar både Distriktstandvården och Gävleborgs Landsting och skickar närmare 200 respektive 400 delegater.

Läs mer

Ny utbildningschef på Praktikertjänst

PERSONYTT Maria Ahlström har nyligen tillträtt tjänsten som utbildningschef på vårdkoncernen Praktikertjänst. Hon kommer närmast från Coop Sverige där hon senast ansvarade för Coop Akademin.

Läs mer

Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Digitaliseringen lämnar ingen oberörd

Den utveckling som vi ser just nu lär inte lämna någon oberörd. Det spelar nästan ingen roll om man är tandläkare, tandhygienist, tandsköterska, tandtekniker, företagare, anställd eller privatperson.

Läs mer

Videopresentationer

Vad får dig att le?

DEMO På köpcentret Emporia i Malmö har TePe öppnat en tidsbegränsad brand store under devisen ”Varje leende räknas”. Besökarna välkomnas med sina största leenden och får gratisprodukter i utbyte. I butiken finns tandvårdskunnig personal som även erbjuder tandborstar och mellanrumsprodukter till försäljning. Kampanjen avrundas på World Smile Day den 7 oktober. – Initiativet ger oss möjlighet...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Många äldre missar livsviktig tandvård

28 Sep 2016 13:04

Nya språkkrav ställer till det för Folktandvården

26 Sep 2016 06:21

Landstinget rekryterar portugisiska tandhygienister

25 Sep 2016 08:10

Experten: Diabetespatienter får inte rätt tandvård

23 Sep 2016 10:33

Folktandvården i Dalarna: "Vi behöver få in fler tandläkare"

22 Sep 2016 17:30

Elin Norén (S) "Ett lyft för tandvården"

22 Sep 2016 14:20

Tandklinik lockade med biobiljetter

22 Sep 2016 10:50

Flera häktade i stor ekobrottshärva

22 Sep 2016 07:24

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Desperat tandvärk slutade med polisanmälan

28 Sep 2016 12:29

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Modern keramteknologi i kliniken

18 Okt Göteborg: Kom för att lyssna, inspireras, debattera och framför allt för att umgås!

Läs mer

Implantatkirurgi för teamet – baskurs

10 Okt - 12 Okt, Gävle Kurs med föreläsningar & live operationer. Kursen vänder sig till teamet med erfarenhet av implantatprotetik och oralkirurgi som vill utvidga sin verksamhet med implantatkirurgi. Kursen ger grundläggande kunskaper i implantatkirurgi. Efter genomgången kurs har deltagarna kunskaper att identifiera och terapiplanera enklare patientfall, lämpliga för implantatoperation i den egna praktiken. Parallellt med detta program ges erforderlig...

Läs mer

Ordning och reda, pengar inte bara på fredag!

12 Okt - 16 Okt, Följ med till Conil de la Frontera på ”Costa de la Luz”, västra sidan av Spanien och upplev den gyllene triangeln när det gäller Sherry. Conil de la Frontera är beläget 4 mil söder om Cadiz och erbjuder långa fina stränder och god spansk mat. Anpassa din resa efter dina speciella önskemål och boka din...

Läs mer

Protetik – det senaste Funktionell, hållbar estetik med helkeramik

06 Okt Möjligheterna att utföra exakt och vacker protetik med god långtidsprognos är idag större än någonsin. Med hjälp av den kunskap, teknologi och de material som nu finns att tillgå har vi möjlighet att erhålla protetiska resultat som vi inte kunnat tidigare. Kursen vänder sig till tandläkare, tandtekniker och sköterskor. Den är anpassad för dig som...

Läs mer

GNYDM Mässa / kongress New York

25 Nov - 01 Dec, New York, USA Väkommen till den åriga Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Under den senaste GNYDM deltog över 50 000 personer från vård- och tandvårdsyrken över hela världen. Över 1 500 tekniska utställningar visar den senaste tekniken för tandläkare, och nya produkter visas innan de lanseras i Europa. Du kan i lugn...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Omvärldsbevakning Kurser och event Leverantörer Platsannonser

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.