Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 17/11/16

Öppna webbversion

Hallå hela teamet!

Stockholmsmässan torsdagen den 17 november 2016:
På Odontologisk Riksstämma & Swedental är det högtryck i föreläsningssalar och montrar. Här pratar man om dagens och morgondagens tandvård. Tillsammans med hela branschen är Alexander Bard, Henrik Schyffert och Dental24 på plats och framtidsspanar.

Aktuella nyheter hittar du som alltid på Dental24.


Vänliga hälsningar
Per och Gunilla på Dental24

Nytt på Dental24

Colosseum Smile förvärvar Tandlaget

FÖRETAGSNYTT Från och med 1 januari 2017 ingår Tandlagets fyra kliniker i Sveriges och Nordens största privata tandvårdskedja med totalt 52 kliniker – inklusive Tandlaget – i Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att erbjuda Sveriges och Nordens bästa tandvård.

Läs mer

Hela dentalbranschen samlas på Stockholmsmässan

MÄSSNYTT / RIKSSTÄMMAN Den 16-18 november samlas tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, tandhygienister, och studenter på Odontologisk Riksstämma & Swedental, Nordens största och viktigaste mötesplats för dentalbranschen. På fackmässan Swedental kommer 200 utställare få ta emot ca 11 000 förväntansfulla besökare som vill ta del av nyheter och nätverka med kollegor. På Odontologisk Riksstämma väntas ca 3 000 delegater ta del av den senaste forskningen i form av seminarier och diskussioner under tre dagar på Stockholmsmässan.

Läs mer

Kostvanor och munhälsa i ny studie

STUDIE "Jag trodde inte att kosten påverkade så mycket!" Uttalandet kommer från en man med diabetes typ 2. Han är en av tio deltagare som under fjorton dagar fått specialkomponerad mat levererad hem till dörren.

Läs mer

Digitala tekniker för framställning av tand- och implantatstödda proteser kan förbättra behandlingen för patienten

AVHANDLING Per Svanborg, tandtekniker och doktorand vid Inst. för Odontologi, vid Göteborgs universitet, visar i en retrospektiv studie att framställda kobolt-krombaserade tandstödda proteser efter fem år är ett lovande protetiskt alternativ till andra dentala legeringar med få porslinsfrakturer eller andra komplikationer.

Läs mer

Moderna dentala keramer i kliniken

MATERIALKUNSKAP I ett seminarium, anordnat av Björkmanstiftelsen i Göteborg, föreläste professor Per Vult von Steyern om egenskaper hos de senaste dentala keramerna och deras kliniska användning. Björkmanseminarierna har som syfte, att främja samarbetet mellan tandläkare och tandtekniker.

Läs mer

Årets uppfinnarkvinna: Kristina Frisk, VD för Caresumables

PERSONNYTT Kristina Frisk valdes idag till Årets Uppfinnarkvinna 2016. Hon mottog mycket stolt priset från Svenska Uppfinnareföreningens och Almi företagspartner under ett event i Stockholm för sin förmåga att utveckla goda idéer. En nationell förebild och inspiratör.

Läs mer

Krönikor

karin

Karins blogg

Vem vill vara en mobbare?

Vi söker dig med absolut kall personlighet. Du kommunicerar otydligt och skapar förvirring och frustration runt dig. Du är egoistisk, ansvarslös, ineffektiv och otrevlig.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Regionpengar finansierar propaganda mot vaccin

17 Nov 2016 05:00

Regler för att hindra smittorisk var diskriminerande

16 Nov 2016 21:15

Mer resurser till att granska oseriösa vårdgivare

16 Nov 2016 15:45

Trettio års kamp mot amalgamet fortsätter

16 Nov 2016 05:00

Hon är bästa tandläkarstudent

15 Nov 2016 12:01

Tufft för folktandvården

15 Nov 2016 08:03

Tandläkare mordhotad av missnöjd patient

15 Nov 2016 05:00

Professor Björn Klinges forskning prisas

14 Nov 2016 12:52

Mest nöjda tandläkarna har pluggat vid Malmö högskola

11 Nov 2016 08:53

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Folktandvården drog ut fel tand

15 Nov 2016 13:21

Ex-tandläkare skrev ut narkotikaklassade läkemedel

14 Nov 2016 12:15

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Årets Sverkerpris

18 Nov Fredag 18 november tillkännages vem som får årets Sverkerpris i samband med föreläsningen ”En resa in i det estetiska rummet” kl 13.30 - 15.30 på Riksstämman.

Läs mer

Grundkurs i implantatkirurgi för tandläkare

24 Nov - 26 Nov, Spårvagnshallarna Konferens, Stockholm 2 1/2 dagar med kombinerade teoretiska och kirurgiska undervisningssessioner, hands-on träning och live-kirurgi. Stor vikt kommer att läggas vid sterilitet och hygien. Hands-on träning sker på griskäke.

Läs mer

Öppen kurs i motiverande samtal

06 Apr - 07 Apr, Post Hotel Drottningtorget, Göteborg Det är inte VAD vi säger utan HUR, vi vill nå sista biten fram till patienterna, skapa trygghet för de rädda och samtidigt kunna ta betalt.

Läs mer

Kurs i modern endodonti

08 Dec Instrumentering med Sendolines S1 och rotfyllning med SuperEndo Alpha & Beta. Kursen innefattar en teororetisk del med efterföljande arbetsdel, hands on i plastblock o/e extraherade tänder. Sendoline presenterar det nya reciprokerande S1-systemet och tandläkare Ulf Parke från Mälarkliniken berättar om sina erfarenheter med S1. Ni får även möjlighet att testa detta enfilssystem tillsammans med det...

Läs mer

Mässa / kongress New York

24 Nov - 30 Nov, New York, USA Väkommen till 2017 Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Åk med oss och vi ordnar med din anmälan, logi och trevlig samvaro!

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.