Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 03/11/16

Öppna webbversion

Nya uppköp av tandtekniska företag
 

Tandtekniska laboratorieföretag genomgår just nu stora förändringar både vad gäller teknik och ägarstruktur.

Åter svallar debatten om vinster i vården. Mycket fokus läggs på hur kakan (vinsten) skall fördelas men knappast inte lika mycket på tillgänglighet, valfrihet, effektivitet eller kvalitet.

Mer om detta och en del annat kan du läsa här.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

TIC DPs ägare Nordentic förvärvar Expodent, Mariestads Tandteknik och Dental Design

FÖRETAGSNYTT Nordentic AB (tidigare Dentakon Holding AB), Sveriges största aktör på den tandtekniska marknaden, förvärvar fr.o.m 1 november 2016 Mariestads Tandteknik, Expodent i Malmö och Dental Design i Jönköping. Genom förvärvet tar Nordentic ytterligare ett steg i sin ambition att vara den största och mest kompletta leverantören inom tandteknik i Skandinavien.

Läs mer

”Förbjud förluster i välfärden”

DEBATT Sund konkurrens är en av de allra viktigaste drivkrafterna för att skapa innovation och vässa kvalitet och kostnader. Både monopol och oligopol leder till sämre kvalitet och högre kostnader. Och det gäller alla branscher. Även välfärds­tjänster som vård, skola och omsorg.

Läs mer

Kunskapen om det naturliga leendet; Smile Design del 10

PROTETIK Den tionde estetiska komponenten, och den sista i denna serie, handlar om hur tänderna förhåller sig till läpparna i ett naturligt leende.

Läs mer

Vem har ansvaret för kvaliteten och säkerheten hos de tandtekniska arbeten som används inom tandvården?

FÖRESKRIFTER Information från Läkemedelsverket och Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om vilka regler som gäller för tandtekniska arbeten utförda på såväl tandtekniska laboratorier som på tandvårdskliniker.

Läs mer

”Innovation sitter i generna hos en entreprenör”

FÖRETAGSNYTT Det säger Lena Åberg, tandläkare och VD för Street Dent som är ett nybildat innovativt bolag med målet att förbättra och utveckla dentalprodukter i förbrukningssegmentet, främst premiumprodukter med hög kvalitet och ökad hållbarhet, produkter präglade av ett starkt miljötänk.

Läs mer

Krönikor

ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Mormor är undernärd!

Vem vill inte kunna njuta av en härlig middag och smaskig efterrätt. Att kunna tugga och svälja är en förutsättning för detta. Tyvärr har inte mormor den möjligheten, inte heller farfar och många andra i deras ålder. Kanske bor din mormor hemma och har hemhjälp. Kanske bor farfar på ett äldreboende. Kanske är någon av...

Läs mer
karin

Karins blogg

Alla är lika fina punkt slut håll käften

Ja, du med. Och du. Och han och hen och den. Och jag, faktiskt.

Läs mer

Podcasts

Blodad Tand Avsnitt 4. På bettet

3 Nov 2016 18:01

Fler podcasts på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Ministerns besked: Regeringen satsar på vårdutbildningar

2 Nov 2016 16:30

Tar 1,7 miljoner i beslag efter fiffel med skatt

1 Nov 2016 19:40

Viktigt ha koll på lagar och regler för att få vårdjobb

31 Oct 2016 05:30

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

IVO kritiserar landstinget

2 Nov 2016 17:08

Lägger ned ärende om överdosering

2 Nov 2016 06:30

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Grundkurs i implantatkirurgi för tandläkare

24 Nov - 26 Nov, Spårvagnshallarna Konferens, Stockholm 2 1/2 dagar med kombinerade teoretiska och kirurgiska undervisningssessioner, hands-on träning och live-kirurgi. Stor vikt kommer att läggas vid sterilitet och hygien. Hands-on träning sker på griskäke.

Läs mer

Swedental 2016

16 Nov - 18 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö Swedental i Stockholm är Nordens viktigaste fackmässa för dentalbranschen. Tillsammans med Odontologiska Riksstämman ger Swedental en aktuell och komplett bild av forskning, produktnyheter, utveckling och framtid.

Läs mer

Öppen kurs i motiverande samtal

06 Apr - 07 Apr, Post Hotel Drottningtorget, Göteborg Det är inte VAD vi säger utan HUR, vi vill nå sista biten fram till patienterna, skapa trygghet för de rädda och samtidigt kunna ta betalt.

Läs mer

Odontologisk Riksstämma 2016

16 Nov - 18 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö Tema: Rörelser. Munnen och omvärlden Årets tema på Riksstämman är inspirerat av tandvårdens och tandhälsans roll i samhället och för den enskilda människan

Läs mer

Digital Smile Design (DSD)

10 Nov - 12 Nov, Kurscentret VZW i Brugge Belgien ”Digital Smile Design” är ett strukturerat program utvecklat av Dr. Christian Coachmann, Brasilien. Det är ett digitalt program för tandläkare och tandtekniker som förfinar kommunikationen och förbättrar möjligheterna för en klar diagnostik och optimal estetik. Allt är visualiserat bildmässigt och fysiskt med en ”mock up”, framställd på laboratoriet. Patienten kan då se sig själv och...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.