Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 10/11/16

Öppna webbversion

Hitta relevant information och kunskap

Odontologisk Riksstämma, Swedental, Dental24, Kurser & Event... I dessa kanaler får du information om det senaste som hänt inom tandvårdssverige, både I teori och praktik och ofta enkelt presenterat. Det fysiska mötet med kollegor och leverantörer är alltid värdefullt komplement till den digitala informationen.

Hoppas vi ses på Stockholmsmässan den 16-18 november. All praktisk information om Odontologisk Riksstämma och Swedental finner du nedan.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Betänkande av välfärdsutredningen om vinster i välfärden

BETÄNKANDE Välfärdsutredningen har överlämnat sitt betänkande "Ordning och reda i välfärden" till regeringen. Utredningen har haft i uppdrag att föreslå ett nytt regelverk för offentlig finansiering av privat utförda välfärdstjänster. Syftet med utredningen är att säkerställa att offentliga medel används till just den verksamhet de är avsedda för och att eventuella överskott som huvudregel ska återföras till den verksamhet där de uppstått.

Läs mer

Odontologisk Riksstämma och Swedental – Årets mötesplats för alla som arbetar med tandvård

MÄSSN I år går den Odontologiska Riksstämman och Swedental på Stockholmsmässan från onsdagen den 16 till fredagen den 18 november. Missa inte detta tillfälle att mingla med kollegor och leverantörer.

Läs mer

Positiv uppfattning om privata företag inom tandvården

UNDERSÖKNING Enligt Ipsos väljarundrsökning (okt 2016) är medborgarna betydligt mer negativa till privata företags roll och påverkan inom skolan jämfört med inom vården.

Läs mer

Ptj kommenterar 3:12-reglerna

REPLIK - Vi har gjort en första analys av de förslag som presenterades i förra veckan gällande 3:12-reglerna. Vi ser det väldigt positivt att utredningen har föreslagit att den skadliga 4%-spärren tas bort.

Läs mer

Nypremiär för Onepix bildhanteringssystem

PRODUKTNYHET Onepix är ett öppet system för bildhantering som kan användas med alla typer av röntgensystem. På Swedental presenterar Unident en ny version av systemet.

Läs mer

Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Ökade klyftor skapar misstroende

Skillnaderna mellan att vara en del av samhället eller i utanförskap ökar. Samtidigt minskar förtroendet för etablissemanget. Denna utveckling är kanske inte så förvånande, trots allt?

Läs mer
gordon

Gordons krönika

Undersökningsmetodik för patientens första besök på kliniken, del 2

Här fortsätter min krönika om hur jag för snart 40 år sedan började ta hand om nya patienter på ett nytt sätt. 1996 skickade jag förslaget till Hans Sundberg på Socialstyrelsen och fick till svar att jag var på helt rätt väg.

Läs mer
ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Mänskliga tjänster – kavla upp ärmarna!

Hen ska bemötas med respekt men behandlas som ett barn. Hen ska ligga rätt och gapa stort. Vi ska ge behandling av kvalitet till ALLA. Patienten är vår kund. Kommer inte patienten, kan vi lägga ner. Kommer inte du, så….? Att arbeta inom hälso- och sjukvård tillika tandvård, innebär att vi arbetar med mänskliga tjänster....

Läs mer
johanna

En tandsköterskas tankar

Tårtbiten du aldrig får

En dag då man vaknar, tar sig genom morgonens rutiner utan att reflektera över något särskilt. Iväg till arbetsplatsen, trött men vid gott mod. Ännu en dag. Ännu en utmaning god nog att motiveras för. Ännu en dag bland människor att dela motgångar och framgångar med.

Läs mer

Omvärldsbevakning

23-åriga hallänningar kan få gratis tandvård

9 Nov 2016 16:00

Språkkravet är för patientens bästa

9 Nov 2016 12:05

Lång kö till tandläkare

9 Nov 2016 07:03

Många berättigade missar nödvändig tandvård

8 Nov 2016 15:56

Hundratals i kö på grund av tandläkarbrist

8 Nov 2016 15:12

Hon har volontärarbetat i Kenya

7 Nov 2016 15:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandläkare missade röntgen – 11-åring fick dra ut flera tänder

9 Nov 2016 13:00

Tandläkare kritiseras – 60 behandlingar hjälpte inte

5 Nov 2016 13:31

Patient svalde tandprotes

3 Nov 2016 15:43

Drog ut fel tand – upptäcktes efter 10 månader

3 Nov 2016 09:58

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Grundkurs i implantatkirurgi för tandläkare

24 Nov - 26 Nov, Spårvagnshallarna Konferens, Stockholm 2 1/2 dagar med kombinerade teoretiska och kirurgiska undervisningssessioner, hands-on träning och live-kirurgi. Stor vikt kommer att läggas vid sterilitet och hygien. Hands-on träning sker på griskäke.

Läs mer

Swedental 2016

16 Nov - 18 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö Swedental i Stockholm är Nordens viktigaste fackmässa för dentalbranschen. Tillsammans med Odontologiska Riksstämman ger Swedental en aktuell och komplett bild av forskning, produktnyheter, utveckling och framtid.

Läs mer

Odontologisk Riksstämma 2016

16 Nov - 18 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö Tema: Rörelser. Munnen och omvärlden Årets tema på Riksstämman är inspirerat av tandvårdens och tandhälsans roll i samhället och för den enskilda människan

Läs mer

Öppen kurs i motiverande samtal

06 Apr - 07 Apr, Post Hotel Drottningtorget, Göteborg Det är inte VAD vi säger utan HUR, vi vill nå sista biten fram till patienterna, skapa trygghet för de rädda och samtidigt kunna ta betalt.

Läs mer

Årets Sverkerpris

18 Nov Fredag 18 november tillkännages vem som får årets Sverkerpris i samband med föreläsningen ”En resa in i det estetiska rummet” kl 13.30 - 15.30 på Riksstämman.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.