Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 01/12/16

Öppna webbversion

Alarmerande rapporter!

Ser vi en vändning i den annars mycket positiva trenden för tandhälsan i Sverige?
Mycket tyder på det. Läs och fundera på hur vi kan råda bot på problemen.

Kanske kan tandvården också bli bättre på att utnyttja modern media för att skapa en bättre livsstil?

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Alarmerande att parodontit ökar och att kariesminskningen stannat av

DEBATT Det menar Kristina Edman, tandhygienist i Falun, utifrån sin långa erfarenhet och forskning på tandhälsa under 30 år. Nu gäller det att se varningssignalerna om ökad tandlossning och avstannande kariesminskning och vidta åtgärder.

Läs mer

Stora skillnader på barns tandhälsa

TANDHÄLSA Det är stora skillnader på barns tandhälsa beroende på var i de bor och vilken samhällsgrupp de tillhör. Friska barn blir friskare och övriga grupper får det allt sämre. Bodil krokodil ska hjälpa barnen att skapa bättre vanor.

Läs mer

Är antibiotika ett önskvärt hjälpmedel vid kariesprofylax?

KLINIK & VETENSKAP Rutinmässigt bör inte antibakteriella medel användas vid kariesprofylax, men kan vara ett alternativ när konventionella metoder för plaquekontroll inte är möjliga?

Läs mer

Reseberättelse från Curomeds kursresa till Seychellerna

RESEBERÄTTELSE Tidigare har jag bland annat skrivit om stress och stresshantering och andra hälsofrågor för Dental24’s läsare. Nu har jag blivit ombedd att skriva reseberättelser från våra fantastiska kursresor. En av Curomeds principer är att kurserna skall vara intressanta och matnyttiga men att resan också skall ge en genuin reseupplevelse. Både kursen och denna reseupplevelse skall stärka oss och ge nya insikter som hjälper oss i vardagen. Här kommer den första av en serie reseberättelser som jag hoppas att du som läsare skall finna läsvärd. Hör gärna av dig till mig med synpunkter!

Läs mer

Krönikor

ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Japan nästa

Vi är bra på prevention och har en god munhälsa i Sverige. Jag tog tåget till Malmö. Japaner ville lyssna på hur vi i Sverige arbetar. Jag möttes av ett ganska blåsigt Malmö, men solen sken. TePe gästades av tandläkare och tandhygienister från Japan. Jag var inbjuden som föreläsare. Ganska fantastiskt att ca 20 personer...

Läs mer
karin

Karins blogg

Det lackar mot vaddå?!

Nej hörrni, det här duger inte. Fram med pyntet. Upp med plånboken - köp och köp. Allt som rör sig. Lägg bud! Passa på! Ju mer du handlar desto mer tjänar du!

Läs mer

Videopresentationer

TePe ”Varje leende räknas”

PRODUKTPRESENTATIONER På köpcentret Emporia i Malmö hade TePe under två veckor i  september/oktober en popup-butik under devisen ”Varje leende räknas”. Besökarna välkomnades med sina största leenden och fick gratis munhygienprodukter i utbyte. Kampanjen presenteras i filmen ”Every smile counts”. – Initiativet gav oss möjlighet att på ett lekfullt sätt synliggöra drivkraften för vår verksamhet – att...

Läs mer

DentaNet Digital Symposium 2017 DentaNetNetwork

EVENTS ”DentaNet Digital Symposium” i Köpenhamn den 5–6 maj 2017 På DentaNets ”Digital Symposium” i maj 2017 kommer man att fördjupa sig i den digitala sidan av tandvården, med fokus på scanning. Ett utmärkt tillfälle för alla som funderar på att köpa en scanner – eller redan har skaffat en. På symposiet kommer de interdisciplinära aspekterna...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Visst vill Hultsfredsborna gå till tandläkaren – om det bara fanns några tider...

30 Nov 2016 18:52

Tänderna är också en del av kroppen

30 Nov 2016 05:00

Privat vård friskare

29 Nov 2016 21:00

Att vara professor på KI – då och nu

28 Nov 2016 16:24

Rätten kör över kommunen om tandläkarersättning

25 Nov 2016 15:35

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandvården måste hjälpa patienterna

1 Dec 2016 06:21

Patienter får betala när tandläkaren vägrar

1 Dec 2016 05:40

Försäkringsbolaget: ett fullständigt unikt fall

30 Nov 2016 14:34

Efter tandvårdsskandalen – patienternas ilska mot Ivo

29 Nov 2016 05:30

Försäkringskassan kräver tandläkaren på pengar

28 Nov 2016 05:30

Fick alla tänder utdragna – blev fånge i sitt eget hem

27 Nov 2016 11:05

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Kurs i modern endodonti

08 Dec Instrumentering med Sendolines S1 och rotfyllning med SuperEndo Alpha & Beta. Kursen innefattar en teororetisk del med efterföljande arbetsdel, hands on i plastblock o/e extraherade tänder. Sendoline presenterar det nya reciprokerande S1-systemet och tandläkare Ulf Parke från Mälarkliniken berättar om sina erfarenheter med S1. Ni får även möjlighet att testa detta enfilssystem tillsammans med det...

Läs mer

BCG-dagen: Implantat i praktiken

03 Feb Allt från lång tids erfarenheter av vetenskaplig men framförallt klinisk uppföljning till framkant på spännande material för både kirurgi och protetik. Det förstnämnda dvs. Stefan Renvert är en oerhörd kunskapsbank att kunna ta del av. Nya material kan med säkerhet också både stimulera och inspirera.

Läs mer

Bedriva Effektiv Vård

29 Dec - 11 Jan, Valparaiso, Chile; Rundresa i Argentina och över Anderna Gå denna utmärkta teamutvecklingskurs och tjäna snabbt in investeringen genom ökad produktivitet och smartare sätt att arbeta! Du utvecklar verksamheten med Kaizen och andra superverktyg och ett nytt sätt att tänka. Argentina och Chile är mycket intressanta resmål och denna resa blev en fullträff när vi genomförde den förra gången för 10 år sedan. Sista...

Läs mer

Öppen kurs i motiverande samtal

06 Apr - 07 Apr, Post Hotel Drottningtorget, Göteborg Det är inte VAD vi säger utan HUR, vi vill nå sista biten fram till patienterna, skapa trygghet för de rädda och samtidigt kunna ta betalt.

Läs mer

Praktisk oral farmakologi – en uppdatering

08 Maj - 09 Maj, Stockholm I tandvården möter vi allt fler patienter som har sjukdomar eller läkemedelsbehandling som komplicerar vårt omhändertagande. För vägledning i alla dessa frågor välkomnas du till en uppdateringskurs i praktisk klinisk oral farmakologi.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.