Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 16/02/17

Öppna webbversion

Det ligger liksom i tiden...

Tid beskrivs ofta som förändring. Här kan du läsa, titta och lyssna på förändringar i tiden när det gäller tandvård.

Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Från guidad kirurgi till CADCAM-implantologi

GUIDAD KIRURGI I en filmad intervju berättar tandläkare Marcus Dagnelid om sin syn på utvecklingen inom guidad kirurgi sedan 2005. Stora teknikkliv gör att tekniken numera liksom mycket annat inom implantologin tar sin utgångspunkt i protetiken. Om fem år tror Marcus att guidad kirurgi kommer att vara en naturlig del av implantatbehandlingen och att det är allmäntandläkaren som har tekniken i sin hand och styr behandlingen.

Läs mer


Så minns vi Sverker Toreskog

AKTUELLT I veckan som gick är det precis fyra år sedan Sverker Toreskog gick bort. Detta uppmärksammandes med Sverkerdagen på Göteborgs Tandläkarsällskap.

Läs mer


SCANDEFA firar 50 år

KONFERENS & MÄSSA Dentalmässan hålls den 27-28 april 2017 på Bella Center Copenhagen tillsammans med utbildningsevenemanget ”Årskursus”.

Läs mer


Zirkonzahn är inte för alla

FALLSTUDIE Detta är en fallstudie från Zirconzahn: - Vi vill att du ska vara bäst. Vi vill erbjuda dig kvalitet, perfektion och precision när du behandlar dina patienter. Syftet med vår konstanta jakt på smarta lösningar är att göra ditt digitala arbetsflöde smidigare och att förbättra samarbetet inom hela tandteamet, vilket leder till bättre samspel med patienten. Vi ger dig digitala spetstekniker och material, och vi kommer att visa dig hur du kan använda dem på bästa sätt på utbildningar hos oss i Sydtyrolen. Läs om fallet nedan och upptäck vårt arbetsflöde och våra smarta lösningar.

Läs mer


Biora får Malmö stads näringslivspris inom life science 2016

FÖRETAGSNYTT Straumannägda Biora med Emdogain® fick Malmö stads näringslivspris inom life science 2016.

Läs mer


Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Ljuv musik!

När jag grundade Dental24 var det en och annan som undrade på vad jag höll på med. Nu är det tydligt för de flesta! Idag, nio år senare, är det knappast någon (ingen nämnd, ingen glömd) som undrar varför Dental24 blev till. Tandvården fick en ny digital kanal. Resten är historia, som man brukar säga.

Läs mer
gordon

Gordons krönika

Dags att tänka nytt kring tandvårdens grundutbildningar?

När jag ser tillbaka har det inte hänt särskilt mycket i sättet att arbeta inom tandvården under de senaste 50 åren. Anledningen tycker jag mig kunna spåra till högskolorna. Det är väl med utbildning som med trappstädning, man måste börja uppifrån.

Läs mer
ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Känner mig tacksam!

Landar 09.20. Vi väntar i kön för passkontroll i över en timma. Det är väldigt varmt. Vi åker sedan en timme innan vi är framme vid vår destination. För18 timmar sedan lämnade vi vår hemstad och den svenska vinterkylan. Otroligt skönt att slänga av sig stödstrumpor och jeansen och på med en sval vid klänning....

Läs mer
karin

Karins blogg

Oförskämda patienter förstör vården

Du vet vilka jag menar. Mungiporna pekar nedåt. Misstänksamma, avvaktande, kritiska - de är patienterna från helvetet.

Läs mer

Video / Podcast

Från guidad kirurgi till CADCAM-implantologi

16 Feb 2017

Lyssna på podcast Se video

Webinars

Fördelar med CBCT-röntgen för implantat kirurgi

17 Feb 2017

Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Tandhälsan är en klasmarkör – därför behövs en reform

13 Feb 2017 02:00

Folktandvården flyttar dit barnen är - P4 Göteborg

11 Feb 2017 07:14

Remissvar avseende betänkandet Översyn av skattereglerna

9 Feb 2017 11:31

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan.

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Boka datum nu. Program kommer i mitten av februari då det också finns möjlighet till att anmäla sig.

Läs mer

Hjälp! Var tog benet vägen runt implantatet?

05 Apr Periimplantiten är nu tyvärr en del av en tandhygienists vardag. Hur kan man behandla den på ett effektivt sätt? Denna kurs kommer att belysa möjliga orsaker till periimplantit och hur dessa påverkar behandlingsalternativen som står till buds. Många kliniska tips kommer att ges och vi tittar på olika hjälpmedel vid behandling.

Läs mer

Grundkurs i implantatprotetik tandläkare

06 Sep - 08 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs med erfarna föreläsare som gör dig startklar att utföra implantatprotetisk behandling av hela käkar, partiella fall och täckproteser.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.