Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 23/02/17

Öppna webbversion

Tandvård – En del av livet

Att arbeta med tandvård är ofta en mångsidig verksamhet. Det gäller att uppdatera sig på många olika områden samtidigt såsom odontologi, utrustning, tandteknik, sociala media, samhälle, eHälsa, m.m.

Kanske något av nedan kan vara av intresse?


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

eHälsa – ingen fluga

EHÄLSA Idag lever vi ofta i två olika världar, den fysiska med regelbundna tandvårdsbesök och den elektroniska på nätet. Det är viktigt att dessa två världar kopplas samman genom s.k. eHälsa. Detta är inte så svårt som många kanske tror. När eHälsa blir verklighet kan det t.o.m. uppfattas som självklart! Underskatta inte heller ditt egna deltagande i denna utveckling.

Läs mer


PLANESYSTEM® Den tredje dimensionen vid patientanalys

PRODUKTNYHET Text och bilder från Zirconzahn och tandteknikermästare Udo Plaster:
PlaneSystem® detekterar asymmetrier i ben och efterföljande muskelkompensation innan tandläkarbehandlingen planeras. Detta minskar risken för överföringsfel samtidigt som eventuella problemkällor vid planering och tillverkning av protetiska restaurationer minimeras. Kommunikation mellan patient, tandläkare, ortodontist och tandläkare blir betydligt enklare.

Läs mer


Ljushärdning – kunskapsnivå och säkerhetstänkande bland tandläkare

STUDIE Studien som genomfördes vid NIOM, Oslo, hade syftet att undersöka tandläkares exponering för ljus från härdlampor, erhålla information om deras kunskaper vad gäller praktiska och tekniska egenskaper hos apparaturen samt säkerhetstänkandet i kliniken.

Läs mer


5 vanliga misstag med turbiner

UNDERHÅLL Att alla turbinvinkelstycken fungerar som de ska är avgörande för att tandläkarmottagningen ska vara effektiv och trivsam.
Tyvärr är otillräckligt underhåll en vanlig orsak till att dessa enheter slits ut fortare än beräknat.

Läs mer


Reseberättelse från Curomeds kursresa till Ladakh och Kashmir

UTBILDNING Tore Sahlin från Curomed har tidigare skrivit om stress och stresshantering och andra hälsofrågor på Dental24. Kanske har ni också läst någon av hans reseberättelser. En av Curomeds principer är att deras kurser skall vara intressanta och matnyttiga och att resan för det mesta också skall innehålla en privat del som ger en genuin reseupplevelse. Både kursen och reseupplevelsen skall stärka deltagarna och ge nya insikter som är till hjälp i vardagen.

Läs mer


Modern Dental gruppen stärker sin ställning i Skandinavien

FÖRETAGSNYTT Elysee Dental AB’s moderbolag, Modern Dental Europe, har förvärvat CDI Dental i Malmö. Företaget har också stärkt sin ställning i övriga Skandinavien med förvärv av tandtekniska laboratorier i Danmark, Norge och Finland.

Läs mer


Remissvar Ptj: Ordning och reda i välfärden

VINSTER I VÄLFÄRDEN Utgångspunkten för delbetänkandet Ordning och reda i välfärden (SOU 2016:78) är att föreslå regler om vinstbegränsningar i privat drivna välfärdsföretag. Praktikertjänst avstyrker utredningens förslag om vinstbegränsning för välfärdsföretag.

Läs mer


Videopresentationer

Tandvårdens Kvalitetskonferens

EVENTS ”Vi vill ge er kunskap och inspiration för att bli än mer framgångsrika. Därför är det med stor glädje och stolthet vi erbjuder två fantastiska dagar med föreläsare i absolut världsklass. Ni kommer få konkreta tips på hur ni kan uppnå en mer lönsam verksamhet, uppenbarelser vad det gäller IT-säkerhet och sociala medier. Quality 2017...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Tandkrämsbluffen: Blekningen fungerar inte

22 Feb 2017 20:14

Tandläkare anmäls – misstänkt för sekretessbrott

22 Feb 2017 16:51

Tandkräm med whitening - stort test

22 Feb 2017 08:55

Speciell tandkräm ger inte vitare tänder

22 Feb 2017 06:58

Vården klarar sig inte utan privata alternativ

22 Feb 2017 03:00

Därför bör du ta det lugnt med energidrycken

21 Feb 2017 21:42

De utsågs till årets arbetsplats

21 Feb 2017 12:41

Fluor eller inte – en het fråga bland länsbor

21 Feb 2017 09:40

Dentallabbet som rustar för digital framtid

21 Feb 2017 09:26

Hälften av tandsköterskorna ska snart ha pension

21 Feb 2017 05:35

Föräldrar väljer bort fluortandkräm till sin barn

21 Feb 2017 04:00

Inga pengar till tänder

20 Feb 2017 13:53

Folktandvården tvingas prioritera mellan patienter

19 Feb 2017 11:20

Gör en bra investering: Här är utbildningarna som ger högst avkastning

17 Feb 2017 15:56

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Ökning av anmälda vårdskador

22 Feb 2017 12:28

Ytterligare en anmäld på tandvårdsklinik

20 Feb 2017 15:22

Avled efter tandsanering

16 Feb 2017 15:54

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan.

Läs mer

Hjälp! Var tog benet vägen runt implantatet?

05 Apr Periimplantiten är nu tyvärr en del av en tandhygienists vardag. Hur kan man behandla den på ett effektivt sätt? Denna kurs kommer att belysa möjliga orsaker till periimplantit och hur dessa påverkar behandlingsalternativen som står till buds. Många kliniska tips kommer att ges och vi tittar på olika hjälpmedel vid behandling.

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Boka datum nu. Program kommer i mitten av februari då det också finns möjlighet till att anmäla sig.

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Grundkurs i implantatprotetik tandläkare

06 Sep - 08 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs med erfarna föreläsare som gör dig startklar att utföra implantatprotetisk behandling av hela käkar, partiella fall och täckproteser.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.