Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 02/03/17

Öppna webbversion

Myndigheterna skärper tonen mot tandvården
 

Både IVO och Regeringen upplever att tandvårdsersättningen missbrukas!
Läs mer om detta nedan.

Söker du ny arbetsgivare? Vi listar alla lediga jobb på Dental24!


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Skärpta sanktionsmöjligheter mot tandläkare och tandhygienister som fuskar med tandvårdsstödet

TANDVÅRDSSTÖDET I en lagrådsremiss föreslår regeringen att Försäkringskassan ska ges förstärkta möjligheter att ingripa mot tandläkare och tandhygienister som inte följer lagen.

Läs mer


IVO:s tillsynsrapport 2016 visar att oseriösa aktörer överutnyttjar välfärdssystemen

RAPPORT Genom ett ökat fokus på granskning av oseriösa aktörer har IVO uppmärksammat att överutnyttjande av välfärdssystemet i huvudsak förekommer inom personlig assistans och tandvård.

Läs mer


Socialstyrelsen: Antalet kariesfria 19-åringar ökar medan kariesfria 6-åringar minskar

STATISTIK Enligt ny statistik från Socialstyrelsen om karies bland barn och ungdomar minskar andelen kariesfria 6-åringar. Bland ungdomar är andelen kariesfria individer konstant eller ökar. Statistiken bygger på epidemiologiska uppgifter för år 2015.

Läs mer


NIOM leder arbetsgrupp för kommande ISO-standard digitala avtryck

DIGITALA AVTRYCK Medarbetare vid NIOM ingår i och leder en arbetsgrupp som skall utveckla en internationell standard för digital avtryckstagning: Methods for Assessing the Accuracy of Hand-Held Scanning Devices for Digital Impressions.

Läs mer


Tandläkarportalen.se – ny söktjänst för patienter

WEBBPORTAL TEV’s tidigare söktjänst CV-portalen öppnar snart för allmänheten under namnet Tandläkarportalen. Portalen vänder sig till patienter som letar efter privatpraktiserande tandläkare eller vill ha mer information om sin nuvarande tandläkare.

Läs mer


Krönikor

ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Noma´s kärlek

Sköterskan hade inte tid, hon ville ha sin rast. Läkaren viftar ointresserad med sitt stetoskop. Noma satt ensam bredvid sin dotter i sjukhussängen när hon somnade in. Noma var ledsen men också mycket arg. Ilskan skapade till slut ändå kraft som gav starten på en framgångssaga. Noma är en fantastisk och färgstark kvinna från Pretoria. Hon...

Läs mer
johanna

En tandsköterskas tankar

Strålskydd bäst på pappret

Några måste ha kört huvudena i torktumlaren vad gäller det här med kvalitet och röntgen, för nu är det riktigt uppochned och hej kom och hjälp mig så snurriga de blev. Nu ska tandläkarna inom Praktikertjänst skriva strålskyddsberättelse och svara på hur många av deras tagna röntgenbilder som 2016 var över/underexponerade, ej friprojicerat och som missat apex. Det är alltså inte bara Försäkringskassan som tror att varje tandläkare är en fullfjädrad quiz-kampsfantast som blir till sig så fort en liten ruta får kryssas i. Det är ett gediget gäng som tycker att det är sådant som gör kvalitet, och sådant som tandläkare bör ägna sig åt. Det där gänget som aldrig själva behöver tandvård, får vi nog tro.

Läs mer
karin

Karins blogg

E-cigg: En tickande bomb

De säljs i kliniska butiker med apoteksklädd personal. Blänkande ljusa montrar med tillbehör och ampuller. Allt i en svag doft av vård och läkemedel. Hur blev det såhär?

Läs mer
bodel

Bodels blogg

Det är så dumt att det inte ens kan aspirera på att bli ett aprilskämt

Läser en artikel och har dessutom hört detta ämne diskuteras lite här och där men en oändlig trötthetskänsla sköljer över mig. Tar dumheten aldrig slut? Det gäller Auktorisation för tandtekniker i Sverige och min första tanke är: Varför?

Läs mer

Videopresentationer

Zirkonzahn

FÖRETAGSPRESENTATIONER   Upptäck Zirkonzahn Den kraftfulla energin i vår inspirerande natur går hand i hand med våra kärnvärden. Innovation, disciplin, tillit och ansvar påverkar vår kreativitet och teknik, varje dag.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Samarbete ska förbättra munhälsan

2 Mar 2017 04:41

DN Debatt. ”Valvinnande låta tandvård ingå i högkostnadsskyddet”

1 Mar 2017 21:01

S-studenter: Jämställ tandvård och vård

1 Mar 2017 14:24

Nu ökar kraven på munvård

1 Mar 2017 08:26

Tomma tandläkarstolar kostar stora summor

1 Mar 2017 05:35

Vem nöjer sig med Folktandvården?

28 Feb 2017 23:35

Fler söker vård för vibrationsskador och vita händer

27 Feb 2017 05:00

Enormt söktryck till tandsköterskeutbildningarna

26 Feb 2017 10:00

Smärtfrihet väger tyngre än riskerna

25 Feb 2017 09:28

Tandläkaren kämpar mot tobak

23 Feb 2017 21:34

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandläkare borrade kvinna i halsen

1 Mar 2017 17:23

Systematiska felbehandlingar av patienter

1 Mar 2017 10:53

Kanyl fastnade i pojkens gom

27 Feb 2017 18:25

Drog ut fel tand på patient – riskerar treårig prövotid

24 Feb 2017 13:37

Bebis fick åka akut till sjukhus – efter tandvårdens råd

23 Feb 2017 17:30

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Boka datum nu. Program kommer i mitten av februari då det också finns möjlighet till att anmäla sig.

Läs mer

Hjälp! Var tog benet vägen runt implantatet?

05 Apr, Stockholm Periimplantiten är nu tyvärr en del av en tandhygienists vardag. Hur kan man behandla den på ett effektivt sätt? Denna kurs kommer att belysa möjliga orsaker till periimplantit och hur dessa påverkar behandlingsalternativen som står till buds. Många kliniska tips kommer att ges och vi tittar på olika hjälpmedel vid behandling.

Läs mer

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan.

Läs mer

Grundkurs i implantatprotetik tandläkare

06 Sep - 08 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs med erfarna föreläsare som gör dig startklar att utföra implantatprotetisk behandling av hela käkar, partiella fall och täckproteser.

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.